- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
каша наследници
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
каша наследници
Здравейте, не съм адвокат и ви моля за помощ. Имам нотариален акт на името на пра-дядо ми, който отдавна е починал, той е имал двама сина и една дъщеря, от които в момента е жива само дъщерята. Първият син е починал и има наследник, втория син е бил женен и също е починал, малко след решение на съда за връщане на земеделски имот, съпругата му почива половин година по късно. От брака си нямат деца. Две години по късно е издаден нотариален акт на името на пра-дядото за съответните имоти. Питането е дали роднините на съпругата на втория син имат дяло от върнатите земеделски земи.
- nekompetentna
- Нов потребител
Извънредно много зависи от две неща: дали бездетният син е починал преди баща си, или след, както и от това, дали съпругата е била жива по време на възстановяването на земите.
Доколкото разбирам, починал е след баща си и е бил жив при възстановяването. Така че той, естествено, получава дял, неговата съпруга след смъртта му - също, а нейните наследници (под наследници се разбира не само деца) го наследяват от нея.
Как така "на името на прадядото", той не е ли бил умрял вече?
Доколкото разбирам, починал е след баща си и е бил жив при възстановяването. Така че той, естествено, получава дял, неговата съпруга след смъртта му - също, а нейните наследници (под наследници се разбира не само деца) го наследяват от нея.
Две години по късно е издаден нотариален акт на името на пра-дядото за съответните имоти.
Как така "на името на прадядото", той не е ли бил умрял вече?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
А дядото жив ли е бил като са издали акта?
Защото пише ,че отдавна е починал,а сега са му издали нов акт?
Ако е починал преди сина си, съпругата му може и да наследи, в зависимост от кога е починал съпруга и.
Дайте дати !
Защото пише ,че отдавна е починал,а сега са му издали нов акт?
Ако е починал преди сина си, съпругата му може и да наследи, в зависимост от кога е починал съпруга и.
Дайте дати !
- sunrise
- Активен потребител
каша наследници
сина е починал след баща си. На нотариалния акт пише, че се издава на наследниците на пра-дядо ми. Нотариалният акт е от 1999г., но решението на съда е от 1996г., когато и сина и жена му са били живи, не знам кое е водещото - НА или решението??
- nekompetentna
- Нов потребител
На мен ми е странно нотариален акт (не решение на съд или ПК) да се издаде така на безименни наследници.
А на въпроса - издаденият нот. акт не е "водещото", той сам по себе си не създава права, а е само едно улеснение за собствениците в случая. "Водещото" е решението за възстановяване.
А на въпроса - издаденият нот. акт не е "водещото", той сам по себе си не създава права, а е само едно улеснение за собствениците в случая. "Водещото" е решението за възстановяване.
Последна промяна brymm на 11 Авг 2008, 11:52, променена общо 2 пъти
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
- brymm
- Потребител
Водещо е решението.
Синът е починал след възстановяването, така ли?
Ако е така, то вече човекът е бил собственик към момента на смъртта си и съвсем резонно, съпругата пък наследява него.
Синът е починал след възстановяването, така ли?
Ако е така, то вече човекът е бил собственик към момента на смъртта си и съвсем резонно, съпругата пък наследява него.
- sunrise
- Активен потребител
каша наследници
можете ли да ме посъветвате какво трябва да направя в този случай? Удостоверения за наследници от пра-дядо ми и от брата на дядо ми /това е брата без децата/ дали ще ми издадат??
- nekompetentna
- Нов потребител
каша наследници
Значи собственик - пра-дядо ми, наследници - син-починал, женен, без деца, жена му е починала една година след него; втори син-починал, оставил дъщеря и втора жена, които също са починали след него; дъщеря-жива, вдовица. Надявам се така да е по-ясно и моля да ме извините за невежеството
- nekompetentna
- Нов потребител
Изобщо не е ясно! Кой , кога е починал или поне последователността им спрямо смъртта на дядото и решението на ПК.
- sunrise
- Активен потребител
Ццц - бива ли така ... та то тук само наследниците кои са няма да можем да оправим ...
С риск да заприличам на един друг форумец ... очевидно, че тъй няма стане тя - с хартийките под ръка ... и при едни хора ... дето ги разбират тея работи ...
(тук не, че не разбират, но без хартийките ... си е чисто гадателство )
С риск да заприличам на един друг форумец ... очевидно, че тъй няма стане тя - с хартийките под ръка ... и при едни хора ... дето ги разбират тея работи ...
(тук не, че не разбират, но без хартийките ... си е чисто гадателство )
- inspectora
- Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|