начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Имуществена делба след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Имуществена делба след развод

Мнениеот Nelly_55 » 11 Авг 2008, 16:39

Здравейте ! От 2002г,съм разведена, съпругът ми е в чужбина - не се връщал. Аз и двете ми пълнолетни деца живеем в апартамента придобит по време на брака ни и си плащаме данъците редовно. Как мога да продам този апартамент или да се прехвърли на децата,тъй като със съпруга ми нямам никава връзка , а и той не се интересува за никой от семейството ни. Продажбата си налага, поради промяна на местоживеенето.Благодаря предварително !
Nelly_55
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 11 Авг 2008, 16:50

Никак, не и законно без връщането му от чужбина.
Другият вариант -съдебна делба, баявно и трудно.
Дезата Ви нямат права над апартамента , ако ще и до пенсия да живеят там.
това ,че не Ви търси , не Ви дава право да продавате частта му от апартамента. Дори сте на сметка,че не е поискал обезщетение.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот helene » 11 Авг 2008, 17:43

След развода Вие сте собственик само на 1/2 ид. ч. от апартамента, така че можете да се разпореждате само с нея, както намерите за добре. Без присъствието на бившия ви съпруг можете само да дарите вашата 1/2 ид.ч. на когото си искате.
helene
Потребител

Назад към Семейни казуси