Не знам дали е това форума и подфорума, но искам съвет.
Лесно и точно ... искам да извадя копие или дубликат, не знам как точно се нарича на Акт за Раждане на дъщеря ми. Казаха ми че може, но искам да знам със сигурност за колко време става. Дали е възможно в рамките на деня да се извади такова нещо.
Благодаря на всички предварително.
P.S. Може би наистина не е за този под форум темата, но нека модераторите я преместят където и е мястото. Извинявам се за което.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Копие или дубликат от Акт за Раждане
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
15 мнения
• Страница 1 от 1
Дубликат от Акта Ви за раждане ще Ви извадят в Общината, Дирекция ЕСГРАОН. Нямам си на представа Вие в коя община сте раждан, но в нашата община има обикновена, бърза и експресна поръчка, чиято стойност и срок на изпълнение е различна, съответно 14, 7 и 3 дни, освен ако от година насам кмета не е въвел промяна. Съветвам Ви да проучите как стоят нещата в съответната община - там ще получите адекватен отговор на въпроса си.
- kikksy
- Нов потребител
Благодаря ви за изчепрателния отговор.
Общината е Самоков, някой ако има информация да сподели. Интересуваше ме дали може в рамките на деня.
Общината е Самоков, някой ако има информация да сподели. Интересуваше ме дали може в рамките на деня.
- mitko_todorov
- Младши потребител
Ще ви издадат дубликат на удостоверение за раждане.
Таксите- всяка община си има Наредба за административните услуги, което предполага и различен размер на таксата.
За един ден- не ми се вярва...
Таксите- всяка община си има Наредба за административните услуги, което предполага и различен размер на таксата.
За един ден- не ми се вярва...
- Гост.
- Старши потребител
Може и за 1 ден да му извадят, но аз за подобна у-га (експресна) платих в нашата община 8 лв. и го получих веднага.
Ако дубликата ще трябва да послужи за чужбина има и една доп. заверка пак в общината се прави (правоъгълен печат за чужбина).
Ако дубликата ще трябва да послужи за чужбина има и една доп. заверка пак в общината се прави (правоъгълен печат за чужбина).
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Мен не ми е за чужбина, само за България, и не ми трябва такъв печат, четох и за него. Има и друго, има ли разлика м/у копие и дубликат. В смисъл ... това което ще ми го дадат ще има ли стойността на оригинала ? И ако не, как може да стане това ?
- mitko_todorov
- Младши потребител
Копие не се издава!
Ще ви издадат дубликат на удостоверение за раждане/ не и акт за раждане.../. И, да- със силата на оригинал е.
Ще ви издадат дубликат на удостоверение за раждане/ не и акт за раждане.../. И, да- със силата на оригинал е.
- Гост.
- Старши потребител
мерси, за пореден път поли ми отговаряте много конкретно и точно, както искам аз. Този дубликат нали може само единия родител да го извади. И ... айде др на лични
- mitko_todorov
- Младши потребител
Ааааа, мен ми казаха от едно място че може само единия родител да го изкара, че даже да напише пълномощно на някой и той с това пълномощно. За моя случей няма да трябва такова пълномощно, но съм сам ...
- mitko_todorov
- Младши потребител
Добре- като съм написала горното имам предвид следното- можете всеки от двамата родители/ поотделно, не съм написала, че е задължително да сте двамата/ да поискате да ви бъде издаден дубликат на удостоверението за раждане на детето Ви.
Та- правилно са ви казали... просто не съм била обстоятелствена и не ме разбрахте. Пък и харесвате кратките отговори...
Та- правилно са ви казали... просто не съм била обстоятелствена и не ме разбрахте. Пък и харесвате кратките отговори...
- Гост.
- Старши потребител
Точно така, харесвам кратките и точни. Предппоследния не беше такъв
И все пак мерси и ... това че Акт за Раждане си стои в общината а на мен ми дават удостоверението
И все пак мерси и ... това че Акт за Раждане си стои в общината а на мен ми дават удостоверението
- mitko_todorov
- Младши потребител
mitko_todorov написа:Благодаря ви за изчепрателния отговор.
Кратко и ясно! от сайта на общ. Самоков:wink:
Издаване на удостоверение за раждане- ДУБЛИКАТ!
Необходими документи
- устно или писмено искане
- лична карта
Място за подаване на документите - 215 стая
Срок- ВЕДНАГА! или до 3 дни
Такса- само 2.50лв. евтиния
п.п. изкупувам грехове от предпоследния си пост..
- Гост.
- Старши потребител
Отново точна,ясна и конкретна както винаги.
Имаш едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен.
п.п. Изкупи ги двойно.
п.п.п ОФФТОПИК: ......
мод
Поли
Имаш едно голямо БЛАГОДАРЯ от мен.
п.п. Изкупи ги двойно.
п.п.п ОФФТОПИК: ......
мод
Поли
- mitko_todorov
- Младши потребител
Заключвам темата, защото лорда и мой приятел взе да поства по 5 поста, представляващи механични апликации на първото му мнение.
Апропо- няма и какво повече да се добави в тази тема...
Апропо- няма и какво повече да се добави в тази тема...
- Гост.
- Старши потребител
15 мнения
• Страница 1 от 1
|
|