начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Как да накарам баща ми да напусне моето жилище

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Как да накарам баща ми да напусне моето жилище

Мнениеот deni1275 » 13 Авг 2008, 09:42

Здравейте,
вече съм писала веднъж по въпроса и се обърнах и към адвокат, но все още не е разрешен проблема за това моля отново за помощ.
Накратко за какво става въпрос. Мой приятел инвалид 100% живее в двустайно жилище, което е на негово име. В жилището живеят и майка му и баща му, но помощ в неговото състояние той получава единствено от майка си вече 6 години след получаване на инвалидността. Баща му е пияница и се прибира само за да спи там-дори не влиза в другата стая, където живеят сина му и майка му за да го види. Този мъж носи само проблеми и тревоги и на двамата-на Митко приятеля ми и на майка му.
Това, което искат те е той да напусне жилището. Бащата има възможност да отиде да живее на село при брат си.
Обърнах се към адвокат и тя заведе дело за тормоз, което до момента не е помръднало. Сега иска да споменем някаква конкретна случка на тормоз, побой за да бъде разгледано от съдята, но такива не е имало. Обстановката вече е много изнервена у тях, защото финансовото им положение не е цветущо, за здравословното да не споменавам, а бащата утежнява още повече нещата.
Моля, дайте съвет какъв е възможно по-бързия начин да се реши такъв казус? Удачно ли е това, че сме завели дело за тормоз?
deni1275
Младши потребител

Re: Как да накарам баща ми да напусне моето жилище

Мнениеот donna » 13 Авг 2008, 09:57

Първо бащата има ли запазено право на ползване в това жилище и второ какво значи дело за тормоз ,което не е помръднало?
Предполагам че е по закона срещу домашното насилие ,не вярвам колегата да не си е свършил работата ,може би съда е отхвърлил молбата ...
donna
Старши потребител

Мнениеот janetastoimenova » 13 Авг 2008, 10:12

ako vashiat priatel e edinstven sobstvenik s neobremeneno pravo na sobstvenost vi preporuchvam da zavedete delo po Zakona za sobstvenostta - negatoren isk za prekratiavane na vsiakakvi deistvia s koito se narushava pravoto na sobstvenika pulno i izcialo da polzva imota si.
janetastoimenova
Младши потребител

Мнениеот deni1275 » 13 Авг 2008, 10:12

Здравейте Дона,
бащата няма никакви права над жилището. При закупуването му, единствения купувач е Митко без никакви други клаузи, дори за майка му.
Делото е подадено преди около месец и половина и чак сега адвокатката казва, че не е дадено ход защото искат повече информация да дадем, да опишем определена случка.
deni1275
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Авг 2008, 10:21

deni1275 написа:Здравейте Дона,
бащата няма никакви права над жилището. При закупуването му, единствения купувач е Митко без никакви други клаузи, дори за майка му.
Делото е подадено преди около месец и половина и чак сега адвокатката казва, че не е дадено ход защото искат повече информация да дадем, да опишем определена случка.

Ако наистина е така , дайте им по -вече инфо ,това няма даго коментирам имате си адвокат.
След като бащата няма никво запазено право на ползване , може и грозно да звучи ,но си има и гражданско правен ред да го извадите от имота и съответните искове .
Завели сте дело по закона срещу домашното насилие , по причина ,че е освободено от ДТ при подаване на молбата , не ви знам съда не ви знам и практиката по тях ...
доверете се на колегата той си знае работата.
donna
Старши потребител

Мнениеот deni1275 » 13 Авг 2008, 10:26

Още едно пояснение да внесал Бащата вече е бил канен писмено от сина си да напусне жилището, но оказва. Т.е. какъвто и вариант на дело да се избере, въпроса е как това ще се осъществи на практика-изнасянето му. То ще трябва да стане на сила, с полицейски органи сигурно и за известно време докато самия баща не се откаже ще трябва да се спира неговото незаконно нахлуване там. Бащата и в момента няма ключ от апартамента, майката го пуска, но това не означава, че не може да спи пред входа или врата и да създава проблеми на съседите.
deni1275
Младши потребител

Мнениеот deni1275 » 13 Авг 2008, 10:48

Съжалявам, но отново съм аз.
Тъй като Митко ще оттегли делото за тормоз и иска да смени адвоката защото няма доверие на този, когото е наел в момента, бихте ли ми казали кой вариант е най-добрия в конретния случай, който съм описала.
Той ще се обърне към друг адвокат, но ме интересува вашето мнение първо, за да се ориентирам какво е най-добре да направим.
deni1275
Младши потребител

Мнениеот Magnollia » 13 Авг 2008, 16:23

Вярно е, че ще тормози съседите, но все пак няма да е вечно.
Щом няма ключ просто да не го пускат и това е. Ще спи месец - два пред вратата и накрая на съседите ще им писне и ще извикат полиция и така постепенно нещата ще си дойдат на мястото.
Каквито и искове да водите без скандали и полиция няма да стане.

Успех Ви пожелавам
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот deni1275 » 13 Авг 2008, 16:58

Благодаря за отговорите!
Преди малко говорих с Митко, но проблема е, че той е на 100% закован на легло и не може да направи нищо, а майка му не може да се престраши да не пуска баща им, защото не иска проблеми със съседите. За това тя се надява, че със някаква съдебна заповед полицаите ще й помогнат да предотврати такива скандали. Чрез какво дело може да се осигури максимално съдействие от полицията за да бащата да не ги тормози, когато го изнесат от дома им?
deni1275
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Авг 2008, 17:35

Тука хем боли хем сърби , майка му си е виновна ,никой не може да му помогне и 1000 иска ,заповеди ,протоколи за предупреждения и т.н.
donna
Старши потребител

как да накарамбаща ми да напусне жилището ми

Мнениеот sonny » 13 Авг 2008, 18:42

deni1275,
с иска по Закона за защита от домашно насилие може да се постанови мярка за ограничаване на правото на бащата да доближава жилището , майката и Митко; както може да бъдат предявени и други претенции , но за целта помогнете на адвоката си да докаже исковите претенции-това което иска е съвсем резонно.В съда нещата се доказват по специфичен начин и ако не сте имали други контакти със системата ще ви се стори особено , неприемливо или ненужно , разбираемо от самосебе си , но в съда е много различно.Така , че дайте възможност на адвоката си да събере доказателства.Не ви влияя на избора на адвокат , а казвам , че с който и адвокат да работите , нека той/тя да прецени какви доказателства са необходими и помогнете за събирането им.
sonny
Младши потребител

Мнениеот policai » 15 Авг 2008, 19:53

Тази тема /извън юридическия казус/ много ме натъжи :cry: Слави Трифонов има в един от албумите една песен "де се е чуло видяло син баща, вързан да води...", жалко, нещо някога назад във времето се е случило deni1275, тогава е трябвало да реагират приятеля ти и майка му... :roll: .........много кофти се е получило, да търсиш закона, за да изхвърлиш баща си на улицата... :cry:
...полицай, наистина е призвание...
policai
Потребител

Назад към Семейни казуси