начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Отново за наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Отново за наследство

Мнениеот miriel » 13 Авг 2008, 11:48

Баща ми имал двама братя - един по-голям и втори, с който е бил близнак. Първия брат е бил женен, но в последствие се е развел. От този брак има една дъщеря. Третия брат, близнака на баща ми, няма жена и деца.

И ето казуса:
Тримата братя имат имот състоящ се от къща и малък двор. Първия брат и брата-близнак почиват. Как трябва да се уредят нещата с наследството? На какъв дял има право дъщерята на първия брат?
miriel
Нов потребител

Мнениеот Magnollia » 13 Авг 2008, 16:11

С толкова малко данни толкова въпроси. Затова ще задам и аз.
Кой от братята пръв е починал? При действето на коя закон е починал всеки от братята? Имат ли живи родители? Баща Ви жив ли е?

Малко ми прилича на учебен казус.
Надявам се, че не искате да Ви пишем домашните.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот sunrise » 13 Авг 2008, 16:30

Ако е казус колега, щяха да са повече данните. :wink:
sunrise
Активен потребител

Мнениеот miriel » 14 Авг 2008, 08:51

Родителите на баща ми са починали преди повече от 20 години. Първия, големия, брат почина преди около 5 години, третия брат (най-малкия брат, близнак на баща ми) преди 1 година. Имота е наследство.
miriel
Нов потребител

Мнениеот Magnollia » 14 Авг 2008, 10:01

Когато умира първия брат, той остава своя дял от наследствения имот - 1/3 на дъщеря си. Втория брат, ако няма деца и съпруга оставя в наследство своята 1/3 на баща Ви, така че дъщерята има 1/3 от имота, а баща Ви 2/3.
Понякога истината може да ни избоде очите ....
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот miriel » 14 Авг 2008, 11:19

Брата няма съпруга и деца, значи баща ми е собственик на 2/3. Благодаря.
miriel
Нов потребител

Назад към Семейни казуси