начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

ЕГН на дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЕГН на дете

Мнениеот evelina_gitz » 13 Авг 2008, 17:30

Здравейте!

Имам въпрос към Вас и силно се надявам да ми помогнете с отговор.

Имам син на 2 годинки. Родителите на съпруга ми са взели данните на неговото ЕГН, предтекста беше, че искат да открият депозит на негово име. Според тях това вече е факт, но реално, след моя проверка по въпроса се оказа, че не е откриван такъв.
С тях принципно не се разбираме особено добре и се притеснявам, че всъщност истинските им намерения са други.

Моля Ви да ми отговорите за какво може да се използва ЕГН-то на сина ми?
Само да уточня, че нито аз, нито съпругът ми сме подписвали каквито и да е документи от сорта на пълномощни и други подобни във връзка със сина ни.

Ще ви бъда изключително благодарна, ако ми помогнете с отговор, за което предварително изразявам моята признателност.
evelina_gitz
Нов потребител

Re: ЕГН на дете

Мнениеот katerinakuch » 13 Авг 2008, 18:50

evelina_gitz написа:Здравейте!

Имам въпрос към Вас и силно се надявам да ми помогнете с отговор.

Имам син на 2 годинки. Родителите на съпруга ми са взели данните на неговото ЕГН, предтекста беше, че искат да открият депозит на негово име. Според тях това вече е факт, но реално, след моя проверка по въпроса се оказа, че не е откриван такъв.
С тях принципно не се разбираме особено добре и се притеснявам, че всъщност истинските им намерения са други.

Моля Ви да ми отговорите за какво може да се използва ЕГН-то на сина ми?
Само да уточня, че нито аз, нито съпругът ми сме подписвали каквито и да е документи от сорта на пълномощни и други подобни във връзка със сина ни.

Ще ви бъда изключително благодарна, ако ми помогнете с отговор, за което предварително изразявам моята признателност.

Едва ли бабата и дядото на едно внуче биха искали да му навредят. Според мен излишно се терзаете.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот evelina_gitz » 14 Авг 2008, 09:53

Да... най-вероятно е така, но... предпочитам да знам какви възможни действия могат да предприемат с тези данни.
Главното, което ме притеснява е, че те принципно живеят и работят от години в Гърция, в България се прибират за около месец веднъж в годината. Опасявам се, че може би имат намерение да вземат сина ми с тях, когато в края на месеца си тръгнат... Просто това е единственото, което ми хрумва в случая. Затова е и въпроса ми - за какво и пред кого може да послужи ЕГН-то му.
Най-вероятно излишно се тревожа, но наистина отношенията ни са прекалено обтегнати, а вече са доказали, че нямат морални задръжки и човешко отношение.
evelina_gitz
Нов потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Авг 2008, 13:29

Вижте какво, що се касае до наличие на опасения за извеждане на малкото дете извън страната, то следва да знаете, че напускане на страната от деца не може да бъде разрешено без писмено и нотариално заверено съгласие на двамата родители /когато детето пътува с единия родител, е необходим документ със съгласието на другия родител/.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот tino76 » 14 Авг 2008, 14:35

Айде стига бе. Ако разбера, че моята жена разпитва за това ще я изхвърля от къщата заедно с детето. За какво се жените бе хора ...
Аватар
tino76
Потребител

Мнениеот katerinakuch » 15 Авг 2008, 12:45

tino76 написа:Айде стига бе. Ако разбера, че моята жена разпитва за това ще я изхвърля от къщата заедно с детето. За какво се жените бе хора ...

Уважаеми Tino76, жените не се "омъжват" за родителите на съпруга, нито пък съпругът се "жени" за родителите на съпругата си.
katerinakuch
Активен потребител

Назад към Семейни казуси