начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

иска да ми вземе детето!!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

иска да ми вземе детето!!!!

Мнениеот mandrak » 14 Авг 2008, 10:17

Здравейте, преди време Ви писах и съветите Ви ми бяха полезни, затова пак се обръщам към Вас. Имам няколко въпроса:
Има ли право мъжът ми да се изнесе от жилището, в което живеем и да вземе детето със себе си? Детето е бебе на 1 месец. Мога ли да направя нещо ако тръгне да го прави за да му попреча.
Има ли някъде в закон или в семейния кодекс формулировка какво е семейно жилище, кога едно жилище може да бъде разглеждано като семейно и чия собственост трябва да бъде, ако има такава формулировка моля кажете каква е.
Може ли да има развод по взаимно съгласие преди да са минали 3 год. от сключването на брака?
Има ли условия при които майката може да бъде лишена от родителски права( детето е бебе на 1 мес.)?
Благодаря Ви.
mandrak
Нов потребител

Мнениеот NazeT » 14 Авг 2008, 17:57

Здравейте!

Чл. 100. (2) Искане за развод по взаимно съгласие не може да се предяви, преди да са изтекли три години от сключването на брака – следователно преди да са изтекли 3г., не може да има искане за развод по взаимно съгласие, но може да се направи искане за развод поради разстройство на брака /вие си знаете най-добре и можете да прецените дали може да се иска развод поради разстройство на брака/.
Що се отнася до родителските права...разбира се, че има условия при които майката може да бъде лишена от родителски права /няма закон, в който да пише - "родителските права задължително се предоставят на майката"/ - това е като цяло, а за всеки отделен случай съда си преценява! Конкретно за вашия сличай, имайки предвид, че детето е на 1м. е по-вероятно родителските права да бъдат предоставени на Вас – но подчертавам, че зависи от случая /все пак ние нямаме подробна информация как стоят нещата между вас и съпругът Ви, възможността да отгледате детето, отношението към детето, дали имате криминални прояви, пороци и т.н./.
Това е възможно най-краткия вариант на отговор, защото доста ще трябва да се пише, а и не сме запознати с фактите!
NazeT
Младши потребител

Назад към Семейни казуси