Здравейте!
Моля за помощ! При развода синът ми, който е на 3г. е отсъден на мен, аз да се грижа за него. Бащата има право да го взема 2 дни в месеца и 1 месец през лятото, но когато е при него през лятото бившият ми съпруг не ми разрешава да говоря с детето си по телефона, да не говорим пък да го виждам.
Има ли законов казос, на който да се позова, за да мога да разговарям със сина си, по време на престоя при баща му? Има ли право бащата да ми забранява да разговарям с детето си по телефона?
Моля Ви за още един съвет!
Бившият ми съпруг настоява да се променят срещите му с детето през годината от еднодневни на двудневни с преспиване. При развода съдът е решил, че той има право само на първата и третата неделя в месеца да го взема за деня.
Моите притеснения са, че по време на престоя на сина ми при семейството на баща му, детето е настройвано против мен и там средата е неблагоприятна за неговото възпитание, защото бившият ми съпруг е осъден за домашно насилие над мен, а бабата на детето е осъдена за побой над трето лице.
Има ли право при тези обстоятелства, бащата да претендира за увеличаване на престоя на детето в такава среда?
Благодаря предварително за отделеното време и внимание!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:23 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Мога ли да говоря с детето си докато е при баща си?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Режимът на личните контакти, определен от съда не включва телефонните разговори, контактите чрез писма, инетернет и други технически средства или контакти чрез трети човек - естествено, че всеки от родителите може да си разговаря с детето когато и колкото си иска, стига да му не пречи по някакъв начин (на съня, почивката, подготовката за училище, учебните занятия).
Но, тъй както родителят, на когото е поверено отглеждането на детето има право да разговаря по телефона с детето си, когато то е при другия родител, така и родителят, който не отглежда детето има право да разговаря с детето си, когато то е при родителя, който го отглежда.
Но, тъй както родителят, на когото е поверено отглеждането на детето има право да разговаря по телефона с детето си, когато то е при другия родител, така и родителят, който не отглежда детето има право да разговаря с детето си, когато то е при родителя, който го отглежда.
- rts
- Активен потребител
Вие не разбирате,защото не знаете през какво съм минала!Но както и да е!Да през времето докато сина ми е при мен,аз никога не съм спирала бившият си съпруг да го чува и вижда,но той не желаеше! А сега не ми дава да говоря с детето,защото си мисли че по този начин ще ме нарани мен!!!!!!!!!!!!
А какъв адвокат да си намеря аз??????? Бях ангажирала адвокат, загубих делото, защото госпожата не ме защити! И това го знам, защото пак адвокат ми го каза (като ме посъветва да си сменя защитника)! Не мога да си позволя голям хонорар, а и колко трябва да платя за да съм сигурна,че няма да ме предаде?
mod
Poli_g
Ако имате данни, и докажете по съответния ред, да сте ощетена от действията на проц. Ви представител, има начин за репариране на вредите.
А какъв адвокат да си намеря аз??????? Бях ангажирала адвокат, загубих делото, защото госпожата не ме защити! И това го знам, защото пак адвокат ми го каза (като ме посъветва да си сменя защитника)! Не мога да си позволя голям хонорар, а и колко трябва да платя за да съм сигурна,че няма да ме предаде?
mod
Poli_g
Ако имате данни, и докажете по съответния ред, да сте ощетена от действията на проц. Ви представител, има начин за репариране на вредите.
- mrani
- Нов потребител
Госпожо Динкова,
в качеството си на модератор Ви заявявам, че НЯМА да допусна в този раздел на форума да се сипят обиди/ недоказани голи твърдения!/ по отношение на колегите.
Поради което постинга Ви е модериран - изтрит!
Ако ли сте недоволна от това ми решение- обърнете се към Администратора или щатния Модератор на лекс.бг.
п.п. http://lex.bg/forum/search.php?search_author=dinkova
в качеството си на модератор Ви заявявам, че НЯМА да допусна в този раздел на форума да се сипят обиди/ недоказани голи твърдения!/ по отношение на колегите.
Поради което постинга Ви е модериран - изтрит!
Ако ли сте недоволна от това ми решение- обърнете се към Администратора или щатния Модератор на лекс.бг.
п.п. http://lex.bg/forum/search.php?search_author=dinkova
- Гост.
- Старши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|