начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

Бракоразводно дело

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразводно дело

Мнениеот cecomen » 19 Авг 2008, 20:24

Здравейте,незнам към кого да се обърна и какво да направя за това реших да пиша и ще съм благодарен ако ми отговорите.Проблема ми е такъв: Родителите ми не се разбират от години и съм свикнал на скандали .Преди година и десет месеца бяха пред развод заради постоянната ревност на баща ми и още хиляди работи.Но така стана че замина за чужбина и се пооправиха нещатата.Сега се върна лятото и започна вс от начало ревност , психически тормоз,обвинява майка ми в изневяра.Аз съм на 18 и имам брат на 14.Жилищетото в което живеем е на родителите на баща ми.Ще съм благодарен ако ми дадете някакъв съвет за евентуални възможности при развод и попечителство.Аз и брат ми я подкрепяме напълно.
cecomen
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 20 Авг 2008, 11:20

След като сте пълнолетен, не може да има попечителство над Вас.
Що се отнася до 14 г. Ви брат, то съдът задължително го изслушва и се съобразява с желанието му при кого от двамата родители да живее.
По всяка вероятност семейното жилище ще го възложат на майката и брат Ви до навършване на пълнолетие.
Това обаче , не е пречка баща Ви след развода да поиска съдебна делба на същото.
sunrise
Активен потребител

Re: Бракоразводно дело

Мнениеот milletti » 20 Авг 2008, 13:02

cecomen написа:.Жилищетото в което живеем е на родителите на баща ми..

Най-много бабата и дядото да искат наем от майката за няколкото години ползване, а те се очертават да са четири, в най-оптимистичния вариант. То зависи и къде в Бг ще се развеждат. Един развод по вина може да продължи няколко години. А дотогава непълнолетният брат ще е навършил 18г.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот sunrise » 20 Авг 2008, 14:07

Не съм прочела правилно! Разбарх, че жилището е на родителите Ви , а то на баба Ви и дядо Ви.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси