начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Бракоразводно дело

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Бракоразводно дело

Мнениеот cecomen » 19 Авг 2008, 20:24

Здравейте,незнам към кого да се обърна и какво да направя за това реших да пиша и ще съм благодарен ако ми отговорите.Проблема ми е такъв: Родителите ми не се разбират от години и съм свикнал на скандали .Преди година и десет месеца бяха пред развод заради постоянната ревност на баща ми и още хиляди работи.Но така стана че замина за чужбина и се пооправиха нещатата.Сега се върна лятото и започна вс от начало ревност , психически тормоз,обвинява майка ми в изневяра.Аз съм на 18 и имам брат на 14.Жилищетото в което живеем е на родителите на баща ми.Ще съм благодарен ако ми дадете някакъв съвет за евентуални възможности при развод и попечителство.Аз и брат ми я подкрепяме напълно.
cecomen
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 20 Авг 2008, 11:20

След като сте пълнолетен, не може да има попечителство над Вас.
Що се отнася до 14 г. Ви брат, то съдът задължително го изслушва и се съобразява с желанието му при кого от двамата родители да живее.
По всяка вероятност семейното жилище ще го възложат на майката и брат Ви до навършване на пълнолетие.
Това обаче , не е пречка баща Ви след развода да поиска съдебна делба на същото.
sunrise
Активен потребител

Re: Бракоразводно дело

Мнениеот milletti » 20 Авг 2008, 13:02

cecomen написа:.Жилищетото в което живеем е на родителите на баща ми..

Най-много бабата и дядото да искат наем от майката за няколкото години ползване, а те се очертават да са четири, в най-оптимистичния вариант. То зависи и къде в Бг ще се развеждат. Един развод по вина може да продължи няколко години. А дотогава непълнолетният брат ще е навършил 18г.
От две злини, изберете по-интересната.
milletti
Потребител

Мнениеот sunrise » 20 Авг 2008, 14:07

Не съм прочела правилно! Разбарх, че жилището е на родителите Ви , а то на баба Ви и дядо Ви.
sunrise
Активен потребител

Назад към Семейни казуси