начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

psihi4eski tormos

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

psihi4eski tormos

Мнениеот mimiveleva » 26 Авг 2008, 08:19

zdraveite na vsi4ki posetiteli tuk.iskam da rzkaja edna slu4ka i iskam nikoi da me posavetvakakvo da napravia.as sam omajena ot 3 godini,s maja si sam ot 8 godini imam dve deca ednoto na 4 dr na 1god i 5 meseca.predi okolo dva meseca brata na maja mi se premesti dajivee pri nas ot tova as ne mojeh da spodelia s maja si ni6to.predi dva dni na 24.08 hodohme na obzor na more s decata ni sas svekarva mi i estestveno s brata na maja mi.vsi4ko be6e normalno.pribrahme se na selo pri svekarva mi i moia maj i brat mu biaha pili po niakolko vodki.re6iha 4e triabva da praviat fiesti s kolata ni t.e brat mu iska6e da pravi.as se protivopostavih za6toto predi dva meseca se blasnahme s neia i toku 6to izleze ot remont.i taka as napravih vsi4ko vazmojno za da ne tragnat nikade.no zrdi brat mu maja mi prebi ot boi i to pred decata ni.brat mu po4na da me nari4a drisla kradla lajkinia i kaza 4e 6te mi s4upi glavata 6te mi razbie zabite no ne posmia uspiah da se za6titia.sno6ti kazah na maja mi da izbira mejdi men i decata i brat mu.kazah mu 4e ako brat mu doide v ka6tata ni krai na na6ite otno6enia.i taka toi vse pak go dovede i pak po4na s boia,a predi tova se pribra kam 3 i pet chasa izleze ne me dokosna no brat mu varna li se toi me po4na pak.neznam kakvo da pravia kak da se zdobria s nego kato brat mu ni se mesi v jivota.kajete mi kakvo da pravia.iskam da pusna jalba sre6tu brat mu no nemoga da otida do policiata.cialata sam v sinini.uhoto mi karvi vatre6no ot udarite niamam edna stotinka da otida na lekar.molia pomognete mi.mnogo sam raztroena nima kade da otida sas decatami bez pari sam za nikade.ako moga iskam da pusna jalba po internet none znam kade.ako ima takava vazmojnost napi6ete mi kade da vlezna za da go mahna ot jivota si.daje ne moga da mislia trezvo ve4e.
mimiveleva
Нов потребител

Мнениеот bebitor » 26 Авг 2008, 09:00

здравейте на всички посетители тук.искам да рзкая една случка и искам никой да ме посаветвакакво да направя.ас сам омъжена от 3 години,с мая си сам от 8 години имам две деца едното на 4 др на 1год и 5 месеца.преди около два месеца брата на мая ми се премести даживее при нас от това ас не можех да споделя с мая си нищо.преди два дни на 24.08 ходохме на обзор на море с децата ни със свекърва ми и естествено с брата на мая ми.всичко беше нормално.прибрахме се на село при свекърва ми и моя мъж и брат му бяха пили по няколко водки.решиха че трябва да правят фйещи с колата ни т.е брат му искаше да прави.ас се противопоставих защото преди два месеца се блъснахме с нея и току що излезе от ремонт.и така ас направих всичко възможно за да не тръгнат никъде.но зрди брат му мая ми преби от бой и то пред децата ни.брат му почна да ме нарича .......... крадла лъжкиня и каза че ще ми счупи главата ще ми разбие зъбите но не посмя успях да се защитя.снощи казах на мая ми да избира меджди мен и децата и брат му.казах му че ако брат му дойде в къщата ни край на нашите отношения.и така той все пак го доведе и пак почна с боя,а преди това се прибра към 3 и пет часа излезе не ме докосна но брат му варна ли се той ме почна пак.незнам какво да правя как да се здобря с него като брат му ни се меси в живота.кажете ми какво да правя.искам да пусна жалба срещу брат му но немога да отида до полицията.цялата сам в синини.ухото ми кърви вътрешно от ударите нямам една стотинка да отида на лекар.моля помогнете ми.много сам разтроена нима къде да отида със децатами без пари сам за никъде.ако мога искам да пусна жалба по интернет ноне знам къде.ако има такава възможност напишете ми къде да влезна за да го махна от живота си.даже не мога да мисля трезво вече.

автоматичен превод

Какъв ти психически тормоз? Боят е физически тормоз, госпожо. Пишете тук за брата, ама защо жалите съпруга, след като точно той Ви налага.
Все още няма възможност да бъдат подавани жалби по интернет. Но имате възможност да се предпазите от подобни посегателства, по закона за домашното насилие. Чл. 3. Защита по този закон може да търси всяко лице, пострадало от домашно насилие, извършено от:
1. съпруг или бивш съпруг;
2. лице, с което се намира или е било във фактическо съпружеско съжителство;
3. лице, от което има дете;
4. възходящ;
5. низходящ;
6. брат или сестра;
7. роднина по сватовство до втора степен;
8. настойник, попечител или приемен родител.
На първо място, намерете начин да отидете при съдебен лекар да ви освидетелства. Длъжна сте. Ако насилието пак се повтори, извикайте полиция и настоявайте да се състави протокол, щом дойдат.
После, щом нямате пари, обърнете се към някоя организация, те помагат много, имат и юристи, оказват безплатна правна помощ.

http://www.animusassociation.org/
Асоциация "Анимус България"
За контакти

Адрес на Асоциация Анимус:

ул. "Екзарх Йосиф" 85 (на ъгъла с ул. "11 Август")
София 1000
Тел./Факс: +359 2 9835205; 9835305; 9835405

e-mail:animus@animusassociation.org

Ако сте преживели домашно насилие
Ако Вие или Ваш близък сте станали жертви на сексуално насилие.
Ако Ваша близка е попаднала в трафик на жени или я заплашват, че ще бъде продадена в чужбина
Ако искате да споделите
Ако имате нужда от подкрепа
Ако имате нужда от информация
Ако искате да промените живота си

ПОТЪРСЕТЕ ПОМОЩ

Ако искате да уговорите среща със специалист, обадете се предварително всеки ден от 9.30 до 17.30 часа, без събота и неделя.
Телефоните са: 02/ 983 52 05, 02/ 983 53 05, 02/ 983 54 05

Ако имате нужда от спешна помощ, използвайте:
Горещата телефонна линия за пострадали от насилие
02/ 981 76 86
денонощно

http://www.centermaria.org/maria.php

Сдружение ЦЕНТЪР "МАРИЯ"
0618.42.181
center_maria@abv. bg

http://www.divafoundationbg.org/
ФОНДАЦИЯ ДИВА
ОТКРИТА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ: +359 (032) 641946

КРИЗИСНА ТЕЛЕФОННА ЛИНИЯ: +359 (032) 641069

АДМИНИСТРАТИВЕН ТЕЛЕФОН: + 359 (032) 642335

E-mail: fgodiva_pl@yahoo.com

E-mail: info@divafoundationbg.org

Асоциация "SOS семейства в немилост" - Варна
052/ 60 96 77
Програми от грижи за жени и деца преживели домашно насилие. Консултации с психолог, психиатър и юрист. Помощ за жени пострадали от сексуално насилие и оцелели от трафик. Безплатна юридическа защита.

Център "Надя" - София
02/986 47 10
nadja@mbox.cit.bg
Предоставя подслон за жени и деца преживели домашно насилие. Психологически, юридически и психиатрични консултации за жени, преживели насилие.

Фондация "Джендър проект за България"
02/986 47 10
gender@bulnet.bg
Разработва кампании за борба с насилието над жени и равнопоставеността на половете. Работи за промяна на обществените нагласи по проблемите на равнопоставеността.

Асоциация "Деметра" - Бургас
056/ 84 35 91
Програми от грижи за жени и деца преживели насилие (домашно и сексуално насилие). Индивидуални консултации с психолог, социален работник, лекар и юрист. Програма за психологическа помощ на мъже имащи опит с насилие.
Безплатна юридическа защита

Фондация "Равноправие" - Силистра
086/ 22 978
Правна помощ и защита за жени преживели домашно и сексуално насилие.

Дамски клуб “Екатерина Каравелова”-Силистра
Ул. “Симеон Велики” 70 ПК 283
086/820 487
086/820 792

Център "Мария" - Горна Оряховица
0618/4 21 81
Помощ за жени, преживели домашно и сексуално насилие.Консултации с психолог, психиатър и юрист.

Социално - психологически център "Св. Козма и Дамян" - Велико Търново
062/2 37 70
Помощ за деца преживели насилие. Консултации с психолог, лекар и социален работник.

Център "Отворена врата" - Плевен
064/ 800 840
Помощ за жени преживели домашно, сексуално насилие и трафик на жени.
Консултации с психолог, социален работник и юрист.

Женски клуб "Родопея" - Кърджали
0361/ 2 90 95
Кабинет за помощ на жени преживели насилие. Консултации с психолог, гинеколог и юрист.

Социално консултативен център - Самоков
0722/ 2 07 85
Помощ за жени преживели домашно насилие. Социално застъпничество и психологически консултации.

Фондация за грижи в oбщността “Дива” - Пловдив
032/642 335; 032/64 10 69
fgodiva@netvisio.net

Център “Вела”- Враца
092 сл. 62 40 40; 62 62 96
факс 092/2 11 96
vellacenter@abv.bg
Помощ за деца и жени преживели насилие. Консултации с лекари и социално застъпничество.

“Социално-консултативен център”към ООСП - Кюстендил
Кюстендил 2500
Ул. “Ракла” 3
078/5 20 38

Асоциация “Ная”- Търговище
7700 Ул. “Пирин” 12, ап. 19, ет. 3
Naia@usa.com

Сдружение “Клуб Перспективи” - Стара Загора
6003 Ул. “Д-р Т. Стоянович” 7 Ап. 5
042/5 44 67
club_perspektives@hotmail.com

Сдружение “Алтернатива 55” - Стара Загора
042/66 33 35

Фондация "Вита” - Добрич
058/2 95 85
vita@mail.bg

Гореща линия за помощ и подкрепа на деца, юноши и родители:

тел.: (02)958 50 00

Център за психологическо консултиране и подпомагане на деца и юноши:

тел.: (02)858 51 37

Денонощна гореща линия за жени, юноши и деца, преживели насилие:

тел. (02)981 76 86

Център за работа с безнадзорни деца "Вяра, Надежда и Любов":

тел.: (02)936 00 11

БЧК - Телефон на доверието:

София - (02) 963-24-44
Пловдив - (032) 61-51
Русе - (082) 23-60-00
Ямбол - (046) 32-904

Дружество за защита на детето:

Телефон: (02) 800267

Държавна агенция за защита на детето:
http://www.sacp.government.bg

Комплекс за Социални Услуги за деца и семейства - Шумен

054/ 850 777
Горещ телефон - 0800-14-800 БТК (Достъпът от цялата страна на тел. 0800-14-800 е на цената на един телефонен импулс. )

В краен случай дидете до най-близката адвокатска колегия и да поискате правна помощ от там.
Успех, и не се изоставяйте на произвола.

Офтопик: Като студентка четох най- потресаващото дело, което въобще някога ми е попадало. Един домашен насилник, след употреба на алкохол, пребивал редовно жена си... Веднъж прекалил. Бил я е толкова много, че тя паднала на земята и започнала да изпуска ескрементите си. Тогава той я хвърлил на една гола пружина, да не му изцапа дюшеците и в продължение на 4 дни продължавал да налага, всеки път, щом се изпусне. Докато накрая се преселила в по-добрия свят. Мед. експертиза беше констатирала 17 счупвания само на костта от китката до лакъта на ръката, не помня колко нагълтани зъби...20 листа наранявания...
Затова не винете само брата, щом на мъжа ви не му стига акъла и пуска юмруците си в действие... Това не е нормално, вземете мерки навреме.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот laridi » 26 Авг 2008, 12:41

:shock: :shock: :shock:

:cry:
Думи нямам, мъжът я претрепва от бой, а тя от брат му иска да се оплаче, защото той уж е пречи на живота, а не говедото, за което се е омъжила. Пък после да те насиняват си е психически тормоз :shock: :shock: :shock:

Скъпа госпожо,
независимо то каква обществена или етническа прослойка сте не е нормално да Ви бие, нито съпругът Ви, нито брат му, нито пък комшията, без значение кой кого подстрекава. Това по законите на нашата държава е престъпление, макар да има разни патки, които го мислят за нормална част от семейния живот.
Бебитор ви е дала цялата необходима информация, ако обичате себе си или децата си действате, ако ли не идете да плачете в БГмама.
laridi
Младши потребител

бои

Мнениеот mimiveleva » 26 Авг 2008, 14:41

zdr na vsi4ki posetiteli tuk.iskam da blagodaria za savetite i za ne6tata koito mi napisahte tuk po temata psihi4eski tormos(koeto ne e taka no...).iskam da kaja 4e stapih na kraka i re6ih kakvo da prvi.predi 30 min razbrah 4e sam bremenna sas treto dete.v momenta se re6ava dali 6te jiveia sas sapruga si koito me pribiva ili 6te se mahne zavinagi ot jivota mi.tvarde mlada sam za da se davam i moga da vi kaja 4estno 4e vie mnogo mi pomognahtenadiavam se vsi4ko da priklu4i dnes i da prodalja jivota si spokoino bes poboi i trmos.pak vi blagodaria mnogo :(.

здр на всички посетители тук.искам да благодаря за съветите и за нещата които ми написахте тук по темата психически тормос(което не е така но...).искам да кажа че стъпих на крака и реших какво да први.преди 30 мин разбрах че съм бременна със трето дете.в момента се решава дали ще живея със съпруга си който ме прибива или ще се махне завинаги от живота ми.твърде млада сам за да се давам и мога да ви кажа честно че вие много ми помогнахтенадявам се всичко да приключи днес и да продължа живота си спокойно бес побой и трмос.пак ви благодаря много

Авторът се приканва да пише на кирилица. Последващо мнение на маймуница ще бъде изтрито без оглед на съдържанието!
mimiveleva
Нов потребител

Назад към Семейни казуси