Здравейте,
Разведох се преди 3 години. От брака имам 1 дете на което дължа месечна издръжка. През годините имах разни затруднения и имаше периоди през които съм забавял плащанията. Тогава бившата ми съпруга се възползва от услугите на частен съдебен изпълнител. Изпратиха ми покана за доброволно плащане, но в поканата, а както и по-късно прочетох в изпълнителното дело бяха сгрешени имената на детето ми. Писмено отказах да изплащам издръжка на дете с такова име и посочих, че ще изплащам издръжка на собственото си дете. Помолих частния съдебен изпълнител да поправи по някакъв начин имената на детето, ако държи да изплащам издръжка по неговата сметка. Той обаче отказа и каза че имената не били от значение. Притеснява това че след 4-5 години бившата ми съпруга може да каже да изплатя издръжка на детето с правилните му имена със задна дата и лихва.
ПС - до този момент изплащам издръжката на детето си по банков път на сметката на майката а не на съдебния изпълнител.
Днес получих запор на заплатата от частния съдебен изпълнител.
Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.
Предварително благодаря за отговорите.
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:02 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
изплащам издръжката на детето си по банков път
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
7 мнения
• Страница 1 от 1
Тц-тц-тц!!! Затруднения сте имал казвате!?! А майката /или родителят на когото са предоставени родителските права/, тя "никога" няма затруднения!!! Вижте, няма да Ви помогна, надявам се че и никой от колегите няма да го направи! Видно е, че сте "затруднен" и в момента, нещо повече, толкова е голяма "затруднението" Ви, че сте си спестил и ходенето при колега!!!
Това е от мен!!!
Това е от мен!!!
-
778899 - Активен потребител
Re: изплащам издръжката на детето си по банков път
pmidas написа:...Изпратиха ми покана за доброволно плащане, но в поканата, а както и по-късно прочетох в изпълнителното дело бяха сгрешени имената на детето ми. Писмено отказах да изплащам издръжка на дете с такова име и посочих, че ще изплащам издръжка на собственото си дете. Помолих частния съдебен изпълнител да поправи по някакъв начин имената на детето, ако държи да изплащам издръжка по неговата сметка. Той обаче отказа и каза че имената не били от значение. Притеснява това че след 4-5 години бившата ми съпруга може да каже да изплатя издръжка на детето с правилните му имена със задна дата и лихва.
ПС - до този момент изплащам издръжката на детето си по банков път на сметката на майката а не на съдебния изпълнител.
Днес получих запор на заплатата от частния съдебен изпълнител.
Моля за съвет как да постъпя в тази ситуация.
Предварително благодаря за отговорите.
И колко са "сгрешени" имената на детето ? А Вие, респективно бившата Ви съпруга колко деца "настрана" (извън брака с нея) имате, че си мислите,че става дума за друго дете ? По-голямо нахалство и на мен ми се струва, че няма - "ставало дума за друго дете". За буквичките, за грешките на някоя заспала съд. секретарка, писала изп. лист, се хваща, за да не плати издръжка на собственото си дете. Що не е при мен това изп. дело, гол и бос на улицата щях да те оставя да просиш
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Re: изплащам издръжката на детето си по банков път
gudio написа:Що не е при мен това изп. дело, гол и бос на улицата щях да те оставя да просиш
Ах този лош, лош gudio ...
Той човека се сетил кога да се допитва до юристи ...
Г-н питащ, защо не се допитахте още когато дойде оная "сгрешената" призовка ... тогава консултацията Ви щеше да излезе не повече от 30-40 лева ...
Сега ако отидете при колега да Ви "оправя бакиите" ... само мога да гадая колко ще Ви излезе (но все пак ако си позволя някакво предположение - х10 някъде )
- inspectora
- Активен потребител
gudio, харесва ми начинът Ви на работа !!! Бихте ли ми оставил Ваши координати на лични! /в София сте, нали?/
-
778899 - Активен потребител
Бедна ви е фантазията българският Андрешко какви номера върти, за да, видиш ли, "накаже" бившата си половинка - майка на децата му. Открива "детски влогове" и внася по тях издръжката - та да виси майката всеки месец при дежурен съдия за разрешение за теглене от тях (че май преди това и през ОССП, Отдел "Закрила на детето" трябва да мине за становище), праща пощенски записи (т.е. върти един и същи запис) на измислени адреси, от които, естествено, записът се връща "непотърсен", за да не дължи после лихва, като му ги потърсят принудително парите ("`щото така му била казала по телефона бившата съпруга, че щяла да живее на този адрес"). Не мога да я разбера тази изобретателност - хубаво, мъжът онеправдан и "прее**н" при развода, това е положението у нас, няма да ги дискутираме сега тези неща, детето - "насъскано" (в действителност или наужким) против бащата и какво ли не още - ама нали твое дете е това, някой ден (да приемем, че сега е "с промит мозък" от напр. бившата тъща ) може да се наложи то да те гледа... Срамна работа.
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
-
gudio - Активен потребител
Ако преодолея различията си с теб и предвид написаното в тази тема - ставам ти лют фен... заради децата, не друго!
- Гост.
- Старши потребител
7 мнения
• Страница 1 от 1
|
|