- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Забрана за напускане на страната
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
НЕМАМ ДуМи ....
Няма пари да си плаща данъците, а има пари за "екскурзия" ...
Само бих се "изплюл" в лицето Ви ...
- inspectora
- Активен потребител
Re: невъзпитано
pepone2005 написа:...който направил услуга на познат за МПС.
Тоест ? Каква "услуга" ? - пак някоя "шашмалогия" за да се "заобиколи" закона ...
... не си променям мнението от по-горе ... единствено "сменям" "субекта" на нападката в случай, че не говорите за Вас
- inspectora
- Активен потребител
ДОПК:
Чл. 182. (1) Ако задължението не бъде изпълнено в законоустановения срок, преди да бъдат предприети действия за принудителното му събиране, органът, установил вземането, съответно публичният изпълнител при Националната агенция за приходите, изпраща покана до длъжника да плати задължението си в 7-дневен срок. За връчването на поканата от органа, установил вземането, се прилагат съответно разпоредбите на глава шеста.
(2) Едновременно със или след поканата по ал. 1 органът по ал. 1 може:
......................
2. ако задължението е по-голямо от 5000 лв. и не е представено обезпечение в размер на главницата и лихвите, да поиска от органите на Министерството на вътрешните работи:
а) да не се разрешава на длъжника или на членовете на контролните или управителните му органи напускане на страната, както и да не се издават или да се отнемат издадените паспорти и заместващите ги документи за преминаване на държавната граница;
..........
ЗБДС:
Чл. 75. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Не се разрешава напускане на страната, а паспорти и заместващи ги документи не се издават на:
................
5. (доп. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) лицата, за които е поискана забрана по реда на чл. 182, ал. 2, т. 2, буква "а" и по чл. 221, ал. 6, т. 1, букви "а" и "б" от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
Чл. 182. (1) Ако задължението не бъде изпълнено в законоустановения срок, преди да бъдат предприети действия за принудителното му събиране, органът, установил вземането, съответно публичният изпълнител при Националната агенция за приходите, изпраща покана до длъжника да плати задължението си в 7-дневен срок. За връчването на поканата от органа, установил вземането, се прилагат съответно разпоредбите на глава шеста.
(2) Едновременно със или след поканата по ал. 1 органът по ал. 1 може:
......................
2. ако задължението е по-голямо от 5000 лв. и не е представено обезпечение в размер на главницата и лихвите, да поиска от органите на Министерството на вътрешните работи:
а) да не се разрешава на длъжника или на членовете на контролните или управителните му органи напускане на страната, както и да не се издават или да се отнемат издадените паспорти и заместващите ги документи за преминаване на държавната граница;
..........
ЗБДС:
Чл. 75. (Изм. - ДВ, бр. 105 от 2006 г., в сила от 01.01.2007 г.) Не се разрешава напускане на страната, а паспорти и заместващи ги документи не се издават на:
................
5. (доп. - ДВ, бр. 45 от 2002 г., изм. - ДВ, бр. 29 от 2003 г., изм. - ДВ, бр. 105 от 2005 г., в сила от 01.01.2006 г.) лицата, за които е поискана забрана по реда на чл. 182, ал. 2, т. 2, буква "а" и по чл. 221, ал. 6, т. 1, букви "а" и "б" от Данъчно-осигурителния процесуален кодекс.
- kalahan2008
- Активен потребител
Re: Забрана за напускане на страната
pepone2005 написа:Здравейте.Много бих искал да ви попитам следното:
Да речем,че имам някакви неплатени данъци от 3 години.Могат ли да ми наложат забрана за излизане от страната без мое знание и ще мога ли да изляза на екскурзия в страна членка на ЕС,ако имам неплатени данъци (не съм получавал писмо от данъчна дирекция за плащане на дължима сума нито са ме търсили на домашен адрес,телефон или служебен)
Надявам се да получа отговор на писмото си Предварително ви благодаря.
За онова по ДОПК и не само със сигурност възникват задължения за органите/ ДСИы ПИ или ЧСИ/ да уведомят длъжника...
- Гост.
- Старши потребител
Re: Забрана за напускане на страната
poli_g написа:pepone2005 написа:Здравейте.Много бих искал да ви попитам следното:
Да речем,че имам някакви неплатени данъци от 3 години.Могат ли да ми наложат забрана за излизане от страната без мое знание и ще мога ли да изляза на екскурзия в страна членка на ЕС,ако имам неплатени данъци (не съм получавал писмо от данъчна дирекция за плащане на дължима сума нито са ме търсили на домашен адрес,телефон или служебен)
Надявам се да получа отговор на писмото си Предварително ви благодаря.
Това го видях, само че много често НАП и АДВ не намират длъжниците на адреса и им връчват служебно документите по реда на чл. 32 ДОПК - ето защо може да бъде наложена забрана за пътуване, дори и длъжникът да не е получавал покана/съобщение за доброволно изпълнение. Понякога се случва длъжникът да научи за задълженията си не от данъчните, а от полицаите, които си спазват процедурата по АПК.
- kalahan2008
- Активен потребител
За да сте сигурен дали има наложена забрана отивате в ОДП и само на лицето ще дадат информация има ли няма ли. Ние тука да не сме ясновидци. Всичко е възможно!
- pitasht
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|