начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

pomognete na men i na sina mi

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

pomognete na men i na sina mi

Мнениеот nyama_nacin » 24 Авг 2008, 22:29

имам ли шанс да спечеля дело за родителски права и какъв е той.12 години живях на семейни начала с бащата на сина ми.през всичките тези години бях подложена на физически и психически тормоз.ругатни и унижения пред хората.същото понасяше и детето ми.разделяхме се често но всеки път се намираше някой за нещо да ни събере.но нямаше никаква промяна в отношенията ни.никoй не можеше да ми помогне понеже той имаше пари и според всички аз трябваше да съм доволна.взех детето си което е признато от баща си и реших да изчезна към южната ни съседка но се оказа че детето не може да напусне родината без съгласието на баща си.10 дена останахме в хотел парите бяха на свършване тогава се обадих лелята на детето и казах че им пращам детето.вече бяхме обявени за издирване.аз не можех да се върна.изпратих сина си разплакана а той с мимики ми каза да не плача скоро пак ще се видим.знаеше че заминавам за турция.на границата естествено давах обяснения за детето и къде сме били толкова време.веднаха си намерих работа и място за нощуване понеже тук имам роднини.на всеки 3 месеца се връщах в родината.не съм скъсала връзката си със детето.сега сам омъжена тук.искаме да вземем детето да живее при нас в турция.той също иска да е при нас.за което даже беше изхвърлен от баща си като куче.закарал го до селото на майка ми и го оставил на една улица като му казал че от сега нататък не му е баща и че ще се откаже от него.но малко преди да започне учебната година отново отишъл и взел детето.подлага го на психически тормоз.забранява му да ме търси да ме вижда.а за нощувка и дума да не става.уж отмъщава на мен по този начин а не може да се досети че така още повече отблъсква детето от себе си.сега живее с друга жена на семейни начала.работи но без трудов договор.по точно така си пере парите спечелени от друга работа.аз съм работодател но не мога да го докажа понеже работните места са на чуждо име (все още не съм турски гражданин)доходите ни са високи.имам ли някакв шанс да си взема детето и какъв е начина.детето не иска да чака да навърши 18 години за да дойде при нас.а баща му всеки път когато разбере че се виждаме го заплашва че ще се обади в полицията и ще ме вкарат в затвора.какво да правя покажете ми правилния път:( до колкото разбрах 90 на 100 ще загубя делото понеже живея в чужбина.в такъв случай детето се отсъждало на другия родител.вярно ли е това?какво ще стане ако загубя.той и родителите му са склонни на всичко за да ми отнемат детето.
според тях пак по този начин тормозят мен но уви не само мен а и 13 годишния ми син който всеки път когато се връщам в турция ме изпраща с разплакани очи
nyama_nacin
Нов потребител

Мнениеот laridi » 25 Авг 2008, 12:18

Госпожо,
прочистете главата си от всички емоции, приберете с в България и идете на консултация с адвокат. Това кой какво на кого е казал и с какво е заплашвал няма кой знае какво отношение.
Семеен кодекс
Чл. 71. (1) Ненавършилите пълнолетие деца са длъжни да живеят при родителите си освен ако важни причини налагат да живеят другаде. При отклонение от това задължение по искане на родителите районният съд по местоживеенето им, след като изслуша детето, ако е навършило десет години, издава заповед за връщането му при родителите. Тази заповед може да се обжалва пред председателя на окръжния съд, но обжалването не спира изпълнението. Заповедта се изпълнява по административен ред.

(2) Когато родителите не живеят заедно и не могат да постигнат съгласие при кого от тях да живеят децата им, спорът се решава от районния съд по местопребиваването на децата, след като бъдат изслушани, ако са навършили десет години. Решението може да се обжалва по общия ред.

Упражняване на родителските права и задължения
Чл. 72. Родителските права и задължения се упражняват от двамата родители заедно и поотделно. При разногласие между тях спорът се решава от районния съд след изслушване на родителите и ако е необходимо, на детето. Решението може да се обжалва по общия ред.

Чл. 70. (2) Дядото и бабата имат право на лични отношения с ненавършилите пълнолетие внуци. Ако се пречи на поддържането на личните отношения, районният съд по местожителството на внуците по искане на дядото и бабата определя мерки за лични отношения с тях освен ако това не е в интерес на децата.

Колкото до съгласието на бащата за напускане на детето пределите на страната, то може да бъде заменено с Решение на районен съдия. Така, че приберете се в България, посетете адвокат и се заредете с търпение, начин има!
laridi
Младши потребител

благодаря

Мнениеот nyama_nacin » 04 Сеп 2008, 21:11

благодаря ви за отговора.заминавам за българия след 2 дена но само за една седмица.какво мога да направя за да остава детето при мен поне докато сам там.
nyama_nacin
Нов потребител

Назад към Семейни казуси