начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

izdrajka

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

izdrajka

Мнениеот erika23 » 06 Сеп 2008, 20:59

въпроса ми е такъв че -аз съм омъжена повторно в италия и трябва да се върна за малко вБГ за да присъствам на поредното дело по развода(za izdraskata na dezata,koito ne mi dava da vijdam daje i kogato biax v BG (е от 5години )и трябва да платя тези пари има ли възможност да се направи по бързата процедура!!(за да не стане така че не мога да се прибера в италия ще ви бъда благодарна ако можете да ми дадете съвет
:lol:
Последна промяна erika23 на 09 Сеп 2008, 19:25, променена общо 1 път
erika23
Нов потребител

Мнениеот vili » 08 Сеп 2008, 20:53

Не разбирам защо е задължително Вашето присъствие. Ако делото е образувано по молба на двамата съпрузи за прекратяване на брака по взаимно съгласие, само тогава е необходимо личното присъствие в първото по делото заседание. Ако е образувано дело по общия ред, можете да упълномощите адвокат, който да Ви представлява и въобще не е необходимо да присъствате, освен ако все пак решите със съпруга си бракът да бъде прекратен без съда да се произнася за вината, тогава също е необходимо споразумение, но то може да бъде подписано и от адвоката Ви. Не разбирам последния въпрос, какво според Вас би Ви попречило да напуснете страната?
vili
Потребител

Мнениеот pitasht » 09 Сеп 2008, 10:09

И на мен не ми е ясно, да не би да имате два брака едновременно ама Вие сте за наказателна отговорност?
pitasht
Активен потребител

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2008, 10:19

И как сте омъжена в Италия, като не сте се развели тук? :roll:
pitasht, може би се притеснява заради полигамията госпожата.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 09 Сеп 2008, 13:33

Госпожо, ако Ви разбирам правилно...делото е висящо, но е постановено предварително изпълнение в частта касаеща издръжката, КОЯТО ВИЕ ДЪЛЖИТЕ?!? Така ли е? Ако отговорът е "да", то в такъв случай е напълно възможно да е образувано изпълнително дело, по което да Ви е наложено ограничение за напускане на страната!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси