- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:53 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
..
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
А пък аз си мислех, че мъжете имат такова поведение. А сега на въпроса Ви - за Вас неплащането на издръжката няма да има никакви последици, освен ако не сте съсобственик с дъщеря Ви на недвижим имот. След като обаче Общината плаща издръжката смятам, че е направена проверка и е установено, че дъщеря Ви няма доходи, имоти и т.н. Доколкото разбирам в началото общината е заплащала издръжката, а сега Вие. След като Общината изплаща издръжката може да заведе дело срещу дъщеря Ви, за да си върне това което е платила вместо нея. И нещо извън юридическата тематика - след като дъщеря Ви е в чужбина /предполага се, че има доста по-добри доходи/ толкова ли и е трудно след като не си гледа детето поне да помогне малко - па макар и с тези мизерни пари за издръжката, които е определил съда. Каквото и да предприеме Общината срещу дъщеря Ви - тя ще си го е заслужила. Аз например бих поискала забрана да напуска пределите на България. Да я видим след като се върне за малко и не може да напусне България какво ще прави тогава.
- abstract
- Потребител
Едно не мога да разбера - ЩО ЗА МАЙКА е Вашата дъщеря?
Независимо от последващите събития в нейния живот, тя Е РОДИТЕЛ и е законово задължена да изплаща издръжка на детето си до навършване на пълнолетие.
Необходима Ви е компетентна помощ от колега АДВОКАТ.
ТАКАВА, ТУК ВЪВ ФРУМА, НЕ БИХТЕ МОГЛА ДА ПОЛУЧИТЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРИ ЛИПСА НА ДОКУМЕНТИ като СЪД. РЕШЕНИЕ и др.
ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ, И
УСПЕХ!
Независимо от последващите събития в нейния живот, тя Е РОДИТЕЛ и е законово задължена да изплаща издръжка на детето си до навършване на пълнолетие.
Необходима Ви е компетентна помощ от колега АДВОКАТ.
ТАКАВА, ТУК ВЪВ ФРУМА, НЕ БИХТЕ МОГЛА ДА ПОЛУЧИТЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРИ ЛИПСА НА ДОКУМЕНТИ като СЪД. РЕШЕНИЕ и др.
ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ, И
УСПЕХ!
-
Melly - Старши потребител
Разбирам болката ви. Вашия проблем има няколко решения. Първо тъй като вие не сте задължена да плащате издръжка трябва да стпрете да я плащате. Съдебния изпълнител не може да има изпълнителни действия спрямо вас. Може отново изпълнението да се насочи към общината-ако са налице условията-дъщеря ви да няма доходи и имущество в България. Лошото н случая е ,че ако дъщеря ви се появи тук в България ,общината има право да си иска от нея всичко, което е изплатила за издръжката на детенцето, до 18-тата му годишнина, заедно с лихвите. Не че съм чул досега някоя община да го е правила, но това е законова възможност.
Ако продължавате да плащате имате право да си търсите парите от дъщеря си.
Най-лесното е да убедите дъщеря си да си плаща задълженията и това задължение ще падне от вас.
Относно това дали тя иска родителските права над детето или не, това не е важно, важно е тя само да си плаща издръжката и да поддържа контакти с него. Все пак това е нейно дете.
Ако продължавате да плащате имате право да си търсите парите от дъщеря си.
Най-лесното е да убедите дъщеря си да си плаща задълженията и това задължение ще падне от вас.
Относно това дали тя иска родителските права над детето или не, това не е важно, важно е тя само да си плаща издръжката и да поддържа контакти с него. Все пак това е нейно дете.
- ostin
- Потребител
Извинявам се за офтопика, но явно има и такива майки, а аз си мислех че е само тази на моята дъщеря.
Желая ви личен късмет
Желая ви личен късмет
- mitko_todorov
- Младши потребител
Благодаря Ви за оказаното разбиране.Знам,че е така както казвате,но аз като страничен човек не мога да направя нищо и не мога да я накарам да направи нищо.Вашето мнение съвпада с моето,с малката разлика,че на мен ми е дъщеря.Както и да е,благодаря Ви отново
- miloto0o
- Нов потребител
Госпожо, както колегите посочиха, Вие не сте задължена да плащате издръжка. Ако искате обаче, да помагате на детето , никой не може да Ви спре.
По-скоро обаче, мисля, че се притеснявате относно вероятността в противен случай, да прекъснете контактите с детето.
Семейният кодекс обаче, Ви дава право на такива, независимо от поведението на майката.
По-скоро обаче, мисля, че се притеснявате относно вероятността в противен случай, да прекъснете контактите с детето.
Семейният кодекс обаче, Ви дава право на такива, независимо от поведението на майката.
- sunrise
- Активен потребител
Re: Много моля някой да ми помогне с моя казус
miloto0o написа:Здравейте,ако може да ми дадете съвет за проблема,който имам.Дъщеря ми живя известно време в България с мъж,без брак.От тази връзка имат дете.Когато детето стана на 1 година двамата заминаха в чужбина и оставиха детето на мен и непълнолетната ми дъщеря като там те двамата се разделиха.Той обаче се върна,взе детето и чрез адвокат я осъди да плаща издръжка,като тя не се е връщала в България и дори не е присъствала на делата.Издръжката се е плащала от общината в продължение на 1 година.След което ме посъветваха да се консултирам с адвокат дали,ако продължава да не плаща ще има някакви проблеми.Тя се е отказала от детето,не иска родителски права,а не иска и да плаща издръжка.Обаче адвоката ме посъветва да ходя при съдия-изпълнител и да подам молба от нейно име,че ще плащам издръжката,за да спрат да плащат от общината,като аз не трябваше да се замесвам,защото нямам възможност да плащам,а и не съм страна в спора.Бих искала да плащам,но заплатата ми не стига и за това.Опитах.Аз съм вдовица и сама се грижа за по-малката си непълнолетната дъщеря,без странични доходи.И искам да ви попитам,ако спра да плащам,защото аз плащам вече в продължение на около година,ще има ли последствия за мен или за голямата ми дъщеря?Защото тя вече омъжена за чужденец и има др дете.И ще има ли някакъв проблем?
Нямам коментар по маркираните изречения
Звучи като отказвам се от тази кола,защото си купих нова-западна.
- julieta_9
- Потребител
Тъжна тема. Пък Вие колеги защо и отговаряте Ако питате мен тази баба добре знае отговора на всичките си въпроси.
Неслучайно е почнала да плаща, но иска да се подсигури, че не се е минала да плаща нахалос, ако така не видиш ли няма друг заобиколен път да избегне плащането.
Е няма, и да лишат от родителски права дъщеря й, пак се дължи. Друг въпрос, че бабата не ги дължи, но вероятно дъщеря й все праща по някое евро. Пък и за какво иде реч-50 лева на месец или още по-малко?
Съвет: Г-жо като изплатите сумите съдете дъщеря си да Ви ги върне, ако Ви стиска!
Неслучайно е почнала да плаща, но иска да се подсигури, че не се е минала да плаща нахалос, ако така не видиш ли няма друг заобиколен път да избегне плащането.
Е няма, и да лишат от родителски права дъщеря й, пак се дължи. Друг въпрос, че бабата не ги дължи, но вероятно дъщеря й все праща по някое евро. Пък и за какво иде реч-50 лева на месец или още по-малко?
Съвет: Г-жо като изплатите сумите съдете дъщеря си да Ви ги върне, ако Ви стиска!
- pitasht
- Активен потребител
ЩО ЗА МАЙКА Е ВАШАТА ДЪЩЕРЯ?!? Простете за въпроса, но казаното от Вас предизвиква меко казано гнева ми! Вместо да се чудите как да я спасявате от закона, по-добре помислете как да помогнете на внучето си, това първото от голямата Ви дъщеря! Не е трябвало да се намесвате по изпълнителното дело, щом общината е започнала да изплаща издръжката, така е трябвало и да остане! Сега, детето отново ще остане известен период от време БЕЗ СМЕШНИТЕ, най-вероятно, 40-50лв.! Детето не е дреха, която от утре може и да не се носи! Щом дъщеря Ви живее в чужбина, значи разполага и със средства да подпомага И ТОВА СИ ДЕТЕ! БЕЗОБРАЗИЕ!!! На Ваше място-бих се срамувала от детето си! Не ме разбирайте погрешно, не нападам Вас!
Успех!
Успех!
-
778899 - Активен потребител
erika23 написа:ne vie ne triabva da plastate nisto. samo kogato sumata stigne nad 5000leva toi moje da poiska zapor i tia ako vleze vBG ne moje da izleze do kato ne plati(ot licen opit)
'чл.75, т.4 от ЗБДС написа:4. лица, които са осъдени да плащат другиму издръжка и не са я осигурили за срока на пребиваването си в чужбина;
Къде ги гледате тези 5000 лв. Става въпрос за издръжка и "размерът няма значение"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
gudio написа:erika23 написа:ne vie ne triabva da plastate nisto. samo kogato sumata stigne nad 5000leva toi moje da poiska zapor i tia ako vleze vBG ne moje da izleze do kato ne plati(ot licen opit)
'чл.75, т.4 от ЗБДС написа:4. лица, които са осъдени да плащат другиму издръжка и не са я осигурили за срока на пребиваването си в чужбина;
Къде ги гледате тези 5000 лв. Става въпрос за издръжка и "размерът няма значение"
Колега, този размер е определен в § 1, т. 5 от Допълнителните разпоредби на ЗБДС във вр. с чл.76 т.3 пак там..., но... по темите и на двете питащи не взимам отношение.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:gudio написа:erika23 написа:ne vie ne triabva da plastate nisto. samo kogato sumata stigne nad 5000leva toi moje da poiska zapor i tia ako vleze vBG ne moje da izleze do kato ne plati(ot licen opit)
Колега, този размер е определен в § 1, т. 5 от Допълнителните разпоредби на ЗБДС във вр. с чл.76 т.3 пак там..., но... по темите и на двете питащи не взимам отношение.
Колега, този размер касае чл.76, а не чл.75 - и за един лев дължима издръжка, вкл. недължима към днешна дата, но дължима такава в бъдеще се налага ограничението
-
Само не ми е известно защо колеги преценихте, че написаното от мен е по темата?
Вие питате-
Благодаря,колега, но на мен не е нужно да обяснявате.... че и цветно.
Вие питате-
- аз ви отговарям, сочейки евентуалната норма... слагам емотикон! и допълвам, че по темата на питащите не взимам отношение - явно съм била неясна.Къде ги гледате тези 5000 лв. Question
Колега, този размер касае чл.76, а не чл.75 - и за един лев дължима издръжка, вкл. недължима към днешна дата, но дължима такава в бъдеще се налага ограничението
Благодаря,колега, но на мен не е нужно да обяснявате.... че и цветно.
- Гост.
- Старши потребител
Поли, цветното е за колорит! Нали животът е по-хубав, когато е цветен?!? Това е искал колегата...цветно да е!
-
778899 - Активен потребител
778899 написа:Поли, цветното е за колорит! Нали животът е по-хубав, когато е цветен?!? Това е искал колегата...цветно да е!
Сега ми светна / хм... бавно, но добре, че поне схванах/- воден е от топли чувства към мен. Какво ли му остава друго, след като се е сетил, че съм блондинка, с която има неуредени сметки. Финансови, разбира се...
- Гост.
- Старши потребител
miloto0o написа:...
Шарен марен свят ,какво се чудите хора разни ... моралната страна на нещата е под вс. критика , но дъщерята си има вече ново семейство и вс. друго не е важно , нали е женена за вносен мъж тва е
- donna
- Старши потребител
poli_g написа: Какво ли му остава друго, след като се е сетил, че съм блондинка, с която има неуредени сметки. Финансови, разбира се...
Bitte noch Einmal ? Finanzielle Beziehung ?!!
Meine Kassiererin ist Meinherr KARANEDEFF - bitte fragen Sie ihn
-
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
|
|