начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

споразумение между разведени родители за права над дете

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

споразумение между разведени родители за права над дете

Мнениеот marina1602 » 09 Сеп 2008, 13:45

Разведена съм от година.Имам едно дете.Бих желала да замина с него в Гърция,но бащата отказва да подпише съгласие.Знам,че мога да заведа дело,но времето ме притиска,а и нямам желание за такова.Имам пълни родителски права.Бащата ми предлага да оставя детето при него,но се страхувам да не заведе дело за отнемане на правата ми.Въпроса ми е:съществува ли някакъв вид споразумение,нотариално заверено,което можем да подпишем и съотвеъно да има тежест в съда.Или някакъв друг вид документ с който да бъда сигурна,че докато ме няма бащата няма да заведе дело за отнемане на правата ми!Благодаря предварително!
marina1602
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 09 Сеп 2008, 13:56

Здравейте! Не сте уточнили на почивка или да работите в Гърция? Ако става въпрос за работа в чужбина, не Ви съветвам да го правите! Почти 100% е сигурно, че бащата ще заведе дело за родителски права! По отношение на въпроса Ви, отговорът е "НЕ", не съществува документ, който да Ви предпази от подобно дело! Най-добре образувайте съдебно производство, като съдебното решение ще замести съгласието на бащата за пътуването на детето Ви! Трябвало е по-рано да помислите за това!

Обърнете се към адвокат! Успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 16:32

Каквото и както и да се спогодите/споразумеете със бившия, относно родителските права, не е ли постановено в диспозитива на съдебно решение- нищожно е!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот masksurf » 09 Сеп 2008, 16:42

poli_g написа:Каквото и както и да се спогодите/споразумеете със бившия, относно родителските права, не е ли постановено в диспозитива на съдебно решение- нищожно е!

Не мога да се съглася ! Предоставянето на родителските права е ПРАВО, а не задължение , за да влече споразумението някаква нищожност! Че то може и да не бъде документирано, нали - майката оставя детето при бащата и заминава ! Отделен е въпросът за някои последици от това действие ...
Нищожно е споразумение, че няма да заведе дело - това е някаква лаишка фантасмагория !...
masksurf
Нов потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 17:19

masksurf написа:
poli_g написа:Каквото и както и да се спогодите/споразумеете със бившия, относно родителските права, не е ли постановено в диспозитива на съдебно решение- нищожно е!

Не мога да се съглася ! Предоставянето на родителските права е ПРАВО, а не задължение , за да влече споразумението някаква нищожност! Че то може и да не бъде документирано, нали - майката оставя детето при бащата и заминава ! Отделен е въпросът за някои последици от това действие ...
Нищожно е споразумение, че няма да заведе дело - това е някаква лаишка фантасмагория !...

:roll: Лаик ли ме наричаш?
Да поспорим.... по-късно? НЕкои неща са изцяло в компетенциите само на уважаемия съд, но после...
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси