начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

..

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

..

Мнениеот miloto0o » 06 Сеп 2008, 18:41

...
Последна промяна miloto0o на 17 Май 2009, 00:10, променена общо 2 пъти
miloto0o
Нов потребител

Мнениеот abstract » 06 Сеп 2008, 19:56

А пък аз си мислех, че мъжете имат такова поведение. А сега на въпроса Ви - за Вас неплащането на издръжката няма да има никакви последици, освен ако не сте съсобственик с дъщеря Ви на недвижим имот. След като обаче Общината плаща издръжката смятам, че е направена проверка и е установено, че дъщеря Ви няма доходи, имоти и т.н. Доколкото разбирам в началото общината е заплащала издръжката, а сега Вие. След като Общината изплаща издръжката може да заведе дело срещу дъщеря Ви, за да си върне това което е платила вместо нея. И нещо извън юридическата тематика - след като дъщеря Ви е в чужбина /предполага се, че има доста по-добри доходи/ толкова ли и е трудно след като не си гледа детето поне да помогне малко - па макар и с тези мизерни пари за издръжката, които е определил съда. Каквото и да предприеме Общината срещу дъщеря Ви - тя ще си го е заслужила. Аз например бих поискала забрана да напуска пределите на България. Да я видим след като се върне за малко и не може да напусне България какво ще прави тогава.
abstract
Потребител

Мнениеот Melly » 06 Сеп 2008, 20:00

Едно не мога да разбера - ЩО ЗА МАЙКА е Вашата дъщеря?

Независимо от последващите събития в нейния живот, тя Е РОДИТЕЛ и е законово задължена да изплаща издръжка на детето си до навършване на пълнолетие.

Необходима Ви е компетентна помощ от колега АДВОКАТ.
ТАКАВА, ТУК ВЪВ ФРУМА, НЕ БИХТЕ МОГЛА ДА ПОЛУЧИТЕ, ОЩЕ ПОВЕЧЕ ПРИ ЛИПСА НА ДОКУМЕНТИ като СЪД. РЕШЕНИЕ и др.

ЖЕЛАЯ КЪСМЕТ, И

УСПЕХ!
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот ostin » 06 Сеп 2008, 20:01

Разбирам болката ви. Вашия проблем има няколко решения. Първо тъй като вие не сте задължена да плащате издръжка трябва да стпрете да я плащате. Съдебния изпълнител не може да има изпълнителни действия спрямо вас. Може отново изпълнението да се насочи към общината-ако са налице условията-дъщеря ви да няма доходи и имущество в България. Лошото н случая е ,че ако дъщеря ви се появи тук в България ,общината има право да си иска от нея всичко, което е изплатила за издръжката на детенцето, до 18-тата му годишнина, заедно с лихвите. Не че съм чул досега някоя община да го е правила, но това е законова възможност.
Ако продължавате да плащате имате право да си търсите парите от дъщеря си.
Най-лесното е да убедите дъщеря си да си плаща задълженията и това задължение ще падне от вас.
Относно това дали тя иска родителските права над детето или не, това не е важно, важно е тя само да си плаща издръжката и да поддържа контакти с него. Все пак това е нейно дете.
ostin
Потребител

Мнениеот mitko_todorov » 06 Сеп 2008, 22:02

Извинявам се за офтопика, но явно има и такива майки, а аз си мислех че е само тази на моята дъщеря.

Желая ви личен късмет
mitko_todorov
Младши потребител

Мнениеот miloto0o » 07 Сеп 2008, 19:23

Благодаря Ви за оказаното разбиране.Знам,че е така както казвате,но аз като страничен човек не мога да направя нищо и не мога да я накарам да направи нищо.Вашето мнение съвпада с моето,с малката разлика,че на мен ми е дъщеря.Както и да е,благодаря Ви отново
miloto0o
Нов потребител

Мнениеот sunrise » 09 Сеп 2008, 10:13

Госпожо, както колегите посочиха, Вие не сте задължена да плащате издръжка. Ако искате обаче, да помагате на детето , никой не може да Ви спре.
По-скоро обаче, мисля, че се притеснявате относно вероятността в противен случай, да прекъснете контактите с детето.
Семейният кодекс обаче, Ви дава право на такива, независимо от поведението на майката.
sunrise
Активен потребител

Re: Много моля някой да ми помогне с моя казус

Мнениеот julieta_9 » 09 Сеп 2008, 12:45

miloto0o написа:Здравейте,ако може да ми дадете съвет за проблема,който имам.Дъщеря ми живя известно време в България с мъж,без брак.От тази връзка имат дете.Когато детето стана на 1 година двамата заминаха в чужбина и оставиха детето на мен и непълнолетната ми дъщеря като там те двамата се разделиха.Той обаче се върна,взе детето и чрез адвокат я осъди да плаща издръжка,като тя не се е връщала в България и дори не е присъствала на делата.Издръжката се е плащала от общината в продължение на 1 година.След което ме посъветваха да се консултирам с адвокат дали,ако продължава да не плаща ще има някакви проблеми.Тя се е отказала от детето,не иска родителски права,а не иска и да плаща издръжка.Обаче адвоката ме посъветва да ходя при съдия-изпълнител и да подам молба от нейно име,че ще плащам издръжката,за да спрат да плащат от общината,като аз не трябваше да се замесвам,защото нямам възможност да плащам,а и не съм страна в спора.Бих искала да плащам,но заплатата ми не стига и за това.Опитах.Аз съм вдовица и сама се грижа за по-малката си непълнолетната дъщеря,без странични доходи.И искам да ви попитам,ако спра да плащам,защото аз плащам вече в продължение на около година,ще има ли последствия за мен или за голямата ми дъщеря?Защото тя вече омъжена за чужденец и има др дете.И ще има ли някакъв проблем?

Нямам коментар по маркираните изречения
Звучи като отказвам се от тази кола,защото си купих нова-западна.
julieta_9
Потребител

Мнениеот pitasht » 09 Сеп 2008, 13:24

Тъжна тема. Пък Вие колеги защо и отговаряте Ако питате мен тази баба добре знае отговора на всичките си въпроси.
Неслучайно е почнала да плаща, но иска да се подсигури, че не се е минала да плаща нахалос, ако така не видиш ли няма друг заобиколен път да избегне плащането.
Е няма, и да лишат от родителски права дъщеря й, пак се дължи. Друг въпрос, че бабата не ги дължи, но вероятно дъщеря й все праща по някое евро. Пък и за какво иде реч-50 лева на месец или още по-малко?
Съвет: Г-жо като изплатите сумите съдете дъщеря си да Ви ги върне, ако Ви стиска!
pitasht
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 09 Сеп 2008, 13:43

ЩО ЗА МАЙКА Е ВАШАТА ДЪЩЕРЯ?!? Простете за въпроса, но казаното от Вас предизвиква меко казано гнева ми! Вместо да се чудите как да я спасявате от закона, по-добре помислете как да помогнете на внучето си, това първото от голямата Ви дъщеря! Не е трябвало да се намесвате по изпълнителното дело, щом общината е започнала да изплаща издръжката, така е трябвало и да остане! Сега, детето отново ще остане известен период от време БЕЗ СМЕШНИТЕ, най-вероятно, 40-50лв.! Детето не е дреха, която от утре може и да не се носи! Щом дъщеря Ви живее в чужбина, значи разполага и със средства да подпомага И ТОВА СИ ДЕТЕ! БЕЗОБРАЗИЕ!!! На Ваше място-бих се срамувала от детето си! Не ме разбирайте погрешно, не нападам Вас!

Успех!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 09 Сеп 2008, 20:25

erika23 написа:ne vie ne triabva da plastate nisto. samo kogato sumata stigne nad 5000leva toi moje da poiska zapor i tia ako vleze vBG ne moje da izleze do kato ne plati(ot licen opit)

8)
'чл.75, т.4 от ЗБДС написа:4. лица, които са осъдени да плащат другиму издръжка и не са я осигурили за срока на пребиваването си в чужбина;

Къде ги гледате тези 5000 лв. :?: Става въпрос за издръжка и "размерът няма значение"
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 09 Сеп 2008, 21:33

gudio написа:
erika23 написа:ne vie ne triabva da plastate nisto. samo kogato sumata stigne nad 5000leva toi moje da poiska zapor i tia ako vleze vBG ne moje da izleze do kato ne plati(ot licen opit)

8)
'чл.75, т.4 от ЗБДС написа:4. лица, които са осъдени да плащат другиму издръжка и не са я осигурили за срока на пребиваването си в чужбина;

Къде ги гледате тези 5000 лв. :?: Става въпрос за издръжка и "размерът няма значение"

Колега, този размер е определен в § 1, т. 5 от Допълнителните разпоредби на ЗБДС във вр. с чл.76 т.3 пак там..., но... :wink: по темите и на двете питащи не взимам отношение. 8)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот gudio » 09 Сеп 2008, 22:15

poli_g написа:
gudio написа:

8)

Колега, този размер е определен в § 1, т. 5 от Допълнителните разпоредби на ЗБДС във вр. с чл.76 т.3 пак там..., но... :wink: по темите и на двете питащи не взимам отношение. 8)

Колега, този размер касае чл.76, а не чл.75 - и за един лев дължима издръжка, вкл. недължима към днешна дата, но дължима такава в бъдеще се налага ограничението 8)
Аватар
gudio
Активен потребител

Мнениеот 778899 » 10 Сеп 2008, 14:49

Прав е gudio, сумата от 5000лв. не се отнася за дължима издръжка!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2008, 15:19

:roll: Само не ми е известно защо колеги преценихте, че написаното от мен е по темата? 8)
Вие питате-
Къде ги гледате тези 5000 лв. Question
- аз ви отговарям, сочейки евентуалната норма... слагам емотикон! и допълвам, че по темата на питащите не взимам отношение - явно съм била неясна.

Колега, този размер касае чл.76, а не чл.75 - и за един лев дължима издръжка, вкл. недължима към днешна дата, но дължима такава в бъдеще се налага ограничението

Благодаря,колега, но на мен не е нужно да обяснявате.... че и цветно. :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 10 Сеп 2008, 15:27

Поли, :D :D :D цветното е за колорит! Нали животът е по-хубав, когато е цветен?!? :wink: Това е искал колегата...цветно да е! :)
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 10 Сеп 2008, 15:35

778899 написа:Поли, :D :D :D цветното е за колорит! Нали животът е по-хубав, когато е цветен?!? :wink: Това е искал колегата...цветно да е! :)

:roll: 8) Сега ми светна / хм... бавно, но добре, че поне схванах/- воден е от топли чувства към мен. Какво ли му остава друго, след като се е сетил, че съм блондинка, 8) с която има неуредени сметки. Финансови, разбира се... :lol: :lol:
Гост.
Старши потребител

Мнениеот donna » 10 Сеп 2008, 15:44

miloto0o написа:...

:lol: Шарен марен свят ,какво се чудите хора разни ... моралната страна на нещата е под вс. критика , но дъщерята си има вече ново семейство и вс. друго не е важно , нали е женена за вносен мъж тва е :lol: :lol: :lol: :lol:
donna
Старши потребител

Мнениеот 778899 » 10 Сеп 2008, 15:44

Ми, даааааа :D :D :D ! Видя ли?!? От топли чувства ще да е било!!!!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот gudio » 11 Сеп 2008, 00:23

poli_g написа: Какво ли му остава друго, след като се е сетил, че съм блондинка, 8) с която има неуредени сметки. Финансови, разбира се... :lol: :lol:

Bitte noch Einmal ? :shock: Finanzielle Beziehung ?!! :roll:
:) Meine Kassiererin ist Meinherr KARANEDEFF - bitte fragen Sie ihn :!:
:wink:
Аватар
gudio
Активен потребител

Следваща

Назад към Семейни казуси