- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съсобственици на жилище
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Съсобственици на жилище
Родителите ни се разведоха през 2003г.Тогава решението на съда е ние двамата с брат ми да сме собственици на общото жилище като майка ни има право да живее в него до смъртта си,но не е собственик.Аз сега съм на 20 години,а брат ми е на 18,но не иска да плаща никакви сметки за ток,вода или данъци.Майка ми си плаща само нейния дял от сметките и излиза че аз и приятеля ми, с който живеем на семейни начала плащаме и дяла от сметките на брат ми.Има ли начин да го принудим да се откаже от неговия дял от жилището или поне да го принудим да си плаща,но никъде нямаме негов подпис, че е платил за нещо или не е платил.Това с някакъв нотариално заверен документ ли трябва да го докажем? Въобще има ли начин да го принудим поне да се съгласи да му наплатим неговия дял или да го лишим от наследството като не иска да плаща сметки?
- milena.mecho
- Нов потребител
Re: Съсобственици на жилище
Хе хе хе .майка ви е явно е ползвател и като такава може пожизнено да живее там и да ви изгони дори .Вие имате само голата собственост .
Явно и вие сте се настанили при майка си : на тая жена и предлагам да ви иска наем на вас и на брат ви има право , що се отнася до сметките на брат ви ами разберете се ,след като сте се разбрали да живее и той там .
Само ,че е близко до ума ,че това момче е ученик та какви сметки да плаща ,вярно пълнолетен ...това идея на приятеля ли е ,е велика е ,за негово и ваше сведение местните данъци и такси са за ползвателя , за майка ви ,така ,че жената ги плаща всичките
Ще принудите брат ви да се откаже..........е не можете ,идеята ви явно да се сдобиете с цялото жилище ,да накарате майка ви да се откаже от пожизненото право на ползване и вие да веете байрака ...няма да стане ,не е така както си мислите Много сте млада ,за такава алчност ,но то ходи по хората ...
Явно и вие сте се настанили при майка си : на тая жена и предлагам да ви иска наем на вас и на брат ви има право , що се отнася до сметките на брат ви ами разберете се ,след като сте се разбрали да живее и той там .
Само ,че е близко до ума ,че това момче е ученик та какви сметки да плаща ,вярно пълнолетен ...това идея на приятеля ли е ,е велика е ,за негово и ваше сведение местните данъци и такси са за ползвателя , за майка ви ,така ,че жената ги плаща всичките
Ще принудите брат ви да се откаже..........е не можете ,идеята ви явно да се сдобиете с цялото жилище ,да накарате майка ви да се откаже от пожизненото право на ползване и вие да веете байрака ...няма да стане ,не е така както си мислите Много сте млада ,за такава алчност ,но то ходи по хората ...
- donna
- Старши потребител
А на мен ми е много интересно, как в един бракоразводен процес, съдът прехвърля собственост ? Дали да не взема да накарам и нашите да се разведат, щото имат един апартамент ?
- sunrise
- Активен потребител
Благодаря за отговорите,но специално Donna изобщо не ме е разбрала.Брат ми нито учи,нито работи.Нито пък искам майка ми да се маха.Искам да живея нормално и всеки да си поеме неговия дял и как да стане това .Не знам как е решено ние да сме собственици,но на мен ми пращат от данъчното за половината данък документи.Не ги плаща майка ми и в случая проблемите ми нямат нищо общо с алчността. Аз просто поисках нсъвет,но нямам намерение да обсъждам в подробности кирливите ризи на семейството си ,защото не това е целта на този форум.Ако може някой да отговори, благодаря му предварително,ако не здраве да е ,ама наистина ще ни е нужен адвокат.
- milena.mecho
- Нов потребител
milena.mecho написа:Благодаря за отговорите,но специално Donna изобщо не ме е разбрала.Брат ми нито учи,нито работи.Нито пък искам майка ми да се маха.Искам да живея нормално и всеки да си поеме неговия дял и как да стане това .Не знам как е решено ние да сме собственици,но на мен ми пращат от данъчното за половината данък документи.Не ги плаща майка ми и в случая проблемите ми нямат нищо общо с алчността. Аз просто поисках нсъвет,но нямам намерение да обсъждам в подробности кирливите ризи на семейството си ,защото не това е целта на този форум.Ако може някой да отговори, благодаря му предварително,ако не здраве да е ,ама наистина ще ни е нужен адвокат.
Ами няма начин някой да реши нечий чужд имот да стане ваш, без да знаете как. А пък какви бележки получавате от данъчното е абсолютно ирелевантно за правото на собственост.
- sunrise
- Активен потребител
Ахам, така е, има на какво да се чудим; и освен това от данъчното би трябвало да пращат само за онова, което самото лице е декларирало при тях.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Или спестявате част от истината, или задавате некоретно въпроса, а може би целта на питането Ви е съвсем друга - как да се освободите от присъствието на брат си. Смешно е да обяснявате на юристи, че с бракоразводното решение или във връзка с прекратяването на брака, Вие с брат Ви сте станали съсобственици на семейното жилище. Ако майка Ви си е запазила право на ползване, то тя е данъчно задължена по ЗМДТ и на нея й се изпращат съобщения за дължимите данъци, а вероятно и тя самата ги плаща. А по повод на желанието и намерението Ви да "принудите" брат си - неплащането на консумативните разходи на единия съсобственик не е основание да го лишите от ползването. Правилно сочи по-горе колегата, че майка Ви всъщност е тази, която има право да ползва цялото жилище или да определя начина, по който ще се ползва, а не някой друг.
- vili
- Потребител
Ами явно некоректно задавам въпросите си,но толкова разбирам от тези работи.Благодаря все пак за отговорите Ви.
- milena.mecho
- Нов потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|