начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

ЧЛ. 73, АЛ. 2 ОТ СЕМЕЙНИЯ КОДЕКС

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

ЧЛ. 73, АЛ. 2 ОТ СЕМЕЙНИЯ КОДЕКС

Мнениеот donnajekova » 11 Сеп 2008, 17:23

Здравейте, мой приятел е допуснал грешката да позволи на дядото /баща на жена му/ на малолетното си дете да му препише апартамент. Приятеля ми е бизнесмен и иска да купи един парцел, на който да си построи семейна къща, но част от парите ще си ги осигури с кредит . Иска да ползва апартамента,който е на името на детето. Знам за процедурата пред СРС, Брачна колегия, но ми се струва,че ще трябва да доказвам очевидна полза за детето. Идеята е районния съд да позволи да прехвърлим имота от детето на майката, за да могат да си оперират с апартамента, както намерят за добре. Никой ,никого не иска да измами, дядото също е съгласен,но ми се струва че съдиите ще измислят нещо да ни резнат!
Имали ли сте подобен случай?
donnajekova
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 11 Сеп 2008, 18:00

Така както описвате ситуацията , в никакъв случай.Ако ми кажете къде е очевидната полза за детето тук или нуждата , шапка Ви свалям.Единствено при положение , че част от къщата ще се придобие в собственост от детето , може да се мисли за нещо.
REVOLUTION
Активен потребител

Re: ЧЛ. 73, АЛ. 2 ОТ СЕМЕЙНИЯ КОДЕКС

Мнениеот Гост. » 11 Сеп 2008, 19:08

donnajekova написа:....... Идеята е районния съд да позволи да прехвърлим имота от детето на майката, за да могат да си оперират с апартамента, както намерят за добре....

:roll:
Каквото и да доказвате пред съда, няма да ви се случат нещата- при тези факти.
Предложението на Революшъна- също няма да стане!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот iskrec » 11 Сеп 2008, 23:04

1. Ще ви "резне"! И аз да съм съдия и аз ще ви "резна" с вашия недоказан "интерес".
2. Като сте запозната с "процедурата" / казва се производство/ Съда не е СПА център за обезкосмяване.
3. След като приятеля ви е бизнесмен да заплати консултация при адвокат. Форума не е проверка на безплатни мутрески знания. :twisted:
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот Гост. » 12 Сеп 2008, 00:39

:roll: :lol: :lol: ааааааа, спа център? :lol:
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси