Притежавам 2 гражданство. Имам български и американски паспорт. Със жена ми, която е бременна със първото ни дете дойдохме за ваканция през лятото. Аз се върнах в САЩ, а тя остана за още един месец към края на който ми заяви че много ме обича, но няма намерение да се връща при мен. Мрази родителите ми с който ни се налагаше да живеем и въпреки че и обясних че те се изнасят мисля че няма да се върне. Ултиматумите които ми се поставят много ме притесняват, защото не мога да зарежа всичко което съм градил 8 години за да се върна да живея с майка и която е на ръба на алкохолизма. Между другото тя е постъпила по съшия начин със бащата на съпругата ми, който е Чех.
Въпросът ми е ако тя роди в България, какви ще са мойте права като родител, защото аз не съм съгласен детето ми да расте без баща, при положение че съм способен да му осигуря доста преличен живот, за съжаление далеч от родината ми която също много обичам.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТИ. ДЕЦАТА НЕ ТРЯБВА ДА СТРАДАТ ЗАРАДИ БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ !
- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:50 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
А Вие какво мислите ?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
А Вие какво мислите ?
Последна промяна dimi_u на 16 Сеп 2008, 02:56, променена общо 2 пъти
- dimi_u
- Нов потребител
Re: Дете на родител с двойно гражданство !
dimi_u написа:Притежавам 2 гражданство. Имам български и американски паспорт. Със жена ми, която е бременна със първото ни дете дойдохме за ваканция през лятото. Аз се върнах в САЩ, а тя остана за още един месец към края на който ми заяви че много ме обича, но няма намерение да се връща при мен. Мрази родителите ми с който ни се налагаше да живеем и въпреки че и обясних че те се изнасят мисля че няма да се върне. Ултиматумите които ми се поставят много ме притесняват, защото не мога да зарежа всичко което съм градил 8 години за да се върна да живея с майка и която е на ръба на алкохолизма. Между другото тя е постъпила по съшия начин със бащата на съпругата ми, който е Чех.
Въпросът ми е ако тя роди в България, какви ще са мойте права като родител, защото аз не съм съгласен детето ми да расте без баща, при положение че съм способен да му осигуря доста преличен живот, за съжаление далеч от родината ми която също много обичам.
МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ СЪС СЪВЕТИ. ДЕЦАТА НЕ ТРЯБВА ДА СТРАДАТ ЗАРАДИ БЕЗОТГОВОРНОСТТА НА РОДИТЕЛИТЕ СИ !
- dimi_u
- Нов потребител
По българското право, а и по общото, независимо в кой щат се намирате няма и такава правна норма, която да принуди една жена да живее някой мъж, защото носи детето му. Още по-малко да живее с майка му, даже това да доведете майка си да живее с Вас си е един от най-сигурните начини жената Ви да Ви напусне
Ако детето се роди в България ще има българско гражданство - Детето следва майката. Вие като негово баща ще имате съответните права друг въпрос е, доклоко ще можете да ги упражнявате от разстояние
Чисто човешки не юридически Ви съветвам: Жена Ви сега е в особено сътояние, поради хормоните на бремеността, вероятно животът в САЩ и съжителството с родителите Ви доста са я поизтормозили и прибирайки се в България се е почуствала добре и спокойна. Вие й кажете, че я обичайте и имайте грижата родителите Ви да се езнесат и да не се нанасят да живеят повче у Вас, пък като се роди детето, ела те в България, говорете си и тя може да размисли.
Толкова от мен за повече посете семеен терапевт!
За щастие те в щатите са в отделни ниши, докато в България юристите са длъжни да слушат, че и да разрешават проблеми, които са работа за психолози
Ако детето се роди в България ще има българско гражданство - Детето следва майката. Вие като негово баща ще имате съответните права друг въпрос е, доклоко ще можете да ги упражнявате от разстояние
Чисто човешки не юридически Ви съветвам: Жена Ви сега е в особено сътояние, поради хормоните на бремеността, вероятно животът в САЩ и съжителството с родителите Ви доста са я поизтормозили и прибирайки се в България се е почуствала добре и спокойна. Вие й кажете, че я обичайте и имайте грижата родителите Ви да се езнесат и да не се нанасят да живеят повче у Вас, пък като се роди детето, ела те в България, говорете си и тя може да размисли.
За щастие те в щатите са в отделни ниши, докато в България юристите са длъжни да слушат, че и да разрешават проблеми, които са работа за психолози
- laridi
- Младши потребител
Благодаря за отговора
laridi написа:По българското право, а и по общото, независимо в кой щат се намирате няма и такава правна норма, която да принуди една жена да живее някой мъж, защото носи детето му. Още по-малко да живее с майка му, даже това да доведете майка си да живее с Вас си е един от най-сигурните начини жената Ви да Ви напусне
Благодаря за отговора laridi,
се опитах с въпроса си накратко да опиша ситуацията. Но всъщност това не я променя... Майка ми и баща ми дойдоха да живеят в САЩ, поради причината че сестрами има момченце, което поради докторска грешка се роди със церебрална парализа. Вече е на 7 години а още не може да ходи миличкото. Затова родителите ми решиха да търсят помощ тук, като аз трябваше да помагам по някакъв начин. Оговорката беше че няма да е за постоянно, но трябваше някъде да останат докато си стъпят на краката. Обясних това на съпругата си, която обаче се направи че не ме е чула и започна постоянно да недоволства, въпреки че къщата има съвсем самостоятелен етаж и почти не се виждахме. Отвреме на време вечеряхме заедно, но до тук. Постоянно ми се вдигаха скандали ако макар за 30 мин почна нещо с баща ми да човъркам. Живота ми стана ад...Истината обаче е че майка и липсваше много защото тази 30 год жена никога не се беше отделяла от нея. Плус това за нея мъжете са гадини-естествено промивката на мозъка на майка и която както писах в питането си е напуснала баща и, като с удоволствие разказваше за това...В един момент се стигна до там че аз реших че иавно няма да я бъде и бях решил да се разделиме, но пак се появи детенцето и реших че трябва да опитам и се разбрахме че ще се борим с проблемите, но ето. Детето го намесват като страна във всичко, за да ме притиснат да се прибера в БГ и то на момента, както те казват. Майка и е единственият човек който смята че България е в процъфтяващо състояние. Явно бутилката с водка без която не се сяда на масата я кара да гледа розово на нещата.
Дразня се детето е използвано за инструмент, вместо да се мисли какво е най-добре за него. И ако женами я тресат хормоните то съмотната и майка трябва според мен да я връзоми за да и се налага и на нея да минава по пътя на страдащите самотни майки. Защото никой не може да се грижи по-добре за детето от родителите му.
Майка ми и ба6та ми междо другото не са тук целогодишно, защото сестра ми също има нужда от помощ...
Пиша и постоянно и казвам колко я обичам , но както казах тя е израсла да мисли за мъжете като за гадини.
Какво мислите за крилатата фраза на майка и '' БАЩИ МНОГО, МАЙКАТА Е САМО ЕДНА!"
Благодаря за вниманието, но реших че трябва да обясня за ситуацията по надълго.
- dimi_u
- Нов потребител
laridi написа:Ако детето се роди в България ще има българско гражданство - Детето следва майката.
Откъде се извежда такъв принцип "Детето следва майката"?
Българско гражданство получава, доколкото помня, всяко дете, на което някой (все едно кой) от родителите му е български гражданин. За щатско не знам как е, но защо да не е подобно...
Е, друг въпрос е, ако бащата бъде неизвестен, та няма как да го "следва"...
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
за щатското гражданство общ принцип- всеки роден на територията на САЩ, получава тяхно гражданство, независимо от това на родителите, просто, ако детето се роди там, ще има двойно гражданство
- hariman
- Потребител
Чисто човешки аз считам, че в този момент Вашата съпруга /която е Вашето семейство/ би следвало да е най-важният за Вас човек, още повече, че тя носи ВАШЕТО ДЕТЕ. Всички други Ваши близки и техните проблеми точно сега би следвало да са с второстепенно значение пред приоритетите на Вашата бременна съпруга. Буди недоумение как е възможно географски да не сте до нея в това и състояние? Интересен човек сте?!
Всъщност какво значение има наистина в коя държава живее едно семейство. Ако хората истински се обичат и целят да го запазят, в която и държава да живеят, ще намерят начин да преодолеят каквито и да било трудности.
Всъщност какво значение има наистина в коя държава живее едно семейство. Ако хората истински се обичат и целят да го запазят, в която и държава да живеят, ще намерят начин да преодолеят каквито и да било трудности.
- katerinakuch
- Активен потребител
Много кратко и точно...
hariman написа:за щатското гражданство общ принцип- всеки роден на територията на САЩ, получава тяхно гражданство, независимо от това на родителите, просто, ако детето се роди там, ще има двойно гражданство
Точно така . Т.е ще има право да избира къде иска да живее когато то само може да решава. Това се опитвам даобясня на съпругата си.
- dimi_u
- Нов потребител
Чисто човешки: В Библията е писано, цитирам по памет: "Мъжът ще се отдели от баща си и майка си и ще се прикрепи към жена си, за да бъдат едно цяло." В която и точка на земното кълбо да се намирате, не трябва да живеете нито с Вашите, нито с нейните родители, щом не се понасяте.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
bebitor написа:Чисто човешки: В Библията е писано, цитирам по памет: "Мъжът ще се отдели от баща си и майка си и ще се прикрепи към жена си, за да бъдат едно цяло." В която и точка на земното кълбо да се намирате, не трябва да живеете нито с Вашите, нито с нейните родители, щом не се понасяте.
Ne sam imal namerenie da giveya s mayka si i ba6ta si. Prosto iskah da pomogna dokato si stapiat na krakata. No drug e vaprosa ce vsiako ne6to moge da se izpolzva za povod, kogato covek tarsi pricina. Edinstvenite deca sa ugasni egoisti. Sviknali sa vsicko da e za tiah i vseki da se saobraziava s tiah i s tova koeto iskat. Tova e problema na mnogo uvagavanata mi sapruga koyato kakto varviat ne6tata skoro 6te e "biv6a" .
Не съм имал намерение да живея с майка си и баща си. Просто исках да помогна докато си стъпят на краката. Но друг е въпроса че всяко нещо може да се използва за повод, когато човек търси причина. Единствените деца са угасни егоисти. Свикнали са всичко да е за тях и всеки да се съобразява с тях и с това което искат. Това е проблема на много уважаваната ми съпруга която както вървят нещата скоро ще е "бив6а" .
- dimi_u
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|