начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

развод, ако липсва единият съпруг?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод, ако липсва единият съпруг?

Мнениеот medunkata » 18 Сеп 2008, 14:36

колеги, моля помогнете за следния казус
пусната е молба за развод от единия съпруг, но не могат да призоват другия, не могат да го открият нито на настоящ, нито на постоянен адрес. как на практика да се постъпи за да може да се гледа делото
medunkata
Нов потребител

Re: развод, ако липсва единият съпруг?

Мнениеот betina » 06 Окт 2008, 00:34

Въпросът ви е поставен отдавна и предполагам, че вече сте намерили отговор, но за всеки случай ще се опитам да ви бъда полезна: Ответникът може да бъде призован по телефона /чл.42,ал.3 от ГПК/ или чрез залепване на уведомление чл.47, ал.1 ГПК/. Може да посочите и служебен адрес.
betina
Потребител

Мнениеот vassilev » 06 Окт 2008, 01:07

Безвестно отствие-това е добре да обявите-за какво Ви е развод...

Стига глупости-прочете ГПК, преди да пишете...
vassilev
Активен потребител

Мнениеот vassilev » 06 Окт 2008, 01:27

vassilev
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 06 Окт 2008, 06:40

:roll: Няма лошо- цитираните норми са валидни стига да имате знания за посочените факти / до сега не съм опитвала това, но какво пък със съдебни удостоверения ще проверите при мобилните оператори :)- има един проблем- дали съдът ще разпореди да е налице "изключителен случай" по смисъла на ал.3 от чл.42 :?:
Според мен ще има назначен особен представител, на който пък и следва да заплатите хонорара....
Все още си стои проблема и с бариерата на чл. 324, Колеги ако някой вече е минал през нея, моля да сподели!

Колега Василев, идеята никак не е лоша, като премислих... :lol:
Ще отнеме доста време, чл. 9!? от ЗЛС , второ едва след 5-6г. ще се сдобие със заветното решение за прекратяване на брака, НО предвид чл.18- брака не не се и възстановява. :lol:
Сложничко...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот vassilev » 06 Окт 2008, 15:16

чл.48, ал.1 ГПК
vassilev
Активен потребител

Мнениеот Melly » 09 Окт 2008, 12:24

Колега Vassilev,
Не смятате ли, че двете норми са от различен порядък :roll:
И, че Вашата указва процесуалния ред за даване ход на спор по същество, засягащ строго лични отношения :roll: :roll: :roll:

Не че предложения от Вас способ е невъзможен, но мисля доста продължен във времето неясен статут, особено ако са налице основателни причини за това (напр. очаквано раждане - последиците за произхода на това дете???). Как мислите?
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 09 Окт 2008, 16:16

И за мен е интересно, като пренебрегна продължителността на тази гимнастика, въпреки че в началото ми прозвуча твърде... :? Да не казвам, че на практика никой не би прибегнал точно до този хм... "способ".

п.п. Мели, Василев ей сега ще ни прати да четем.. :)
Гост.
Старши потребител

Мнениеот Melly » 09 Окт 2008, 18:18

Поли,
Но той май не знае, че ние това си го можем, а и е едно от любимите ни занимания :wink:

Поздрави! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Назад към Семейни казуси