начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

детето след развода!!!

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

детето след развода!!!

Мнениеот nadide » 20 Сеп 2008, 18:59

Имам следният въпрос:
Ако по време на брака се направи някакво споразумение за това, при кого да остане детето след евентуален развод, дали то ще бъде издържано пред съда?
Аз съм майката и вследствие на това, че имаме някои недуразумения си мисля, че ако сега, все още женени направим нещо такова, ще бъда спокойна за евентуална раздяла, а не да се страхувам от лишаване от правата над детето. Защото както знаем с пари и връзки всичко се постига!
Надявам се някой да ми отговори към кого мога да се обърна за нещо подобно! (един така наречен "следбрачен договор")
nadide
Нов потребител

Мнениеот laridi » 20 Сеп 2008, 19:38

То по българското право предбрачен няма, та вие следбрачен искате.
Абсурдно и незаконно е да се договарят такива неща, дори да беше възможно би било неефективно.
Днес съпругът Ви може да е съгласен детето да е при вас, утре да не е, ами самото дете, къде остава в случая, то да не е кола или къща, та да се споразумявате за него. То може милото до деня, в които решите да се развеждате да не иска да е при нито един от вас. Историята познава и такива случаи.
Когато съдът определя при кого да е детето се вземат предвид много фактори, важно е какво е желанието на родителите в момента, а не какво е било преди 10 г. например! Абсурдно да не кажа неморално и Слава богу юридически невъзможно да се иска от единия родител да се откаже от правото си да упражнява родителски права за в бъдеще.
Много сапунки гледате!
laridi
Младши потребител

Мнениеот Dtenev » 20 Сеп 2008, 19:45

Каквито и кръчмарски 'следбрачни' споразумения да си правите при развод съда ще се интересува само от интереса на детето, затова по-добре се опитайте да не стига до развод по ваша вина - тогава детето е доста вероятно да го загубите.

Ако все пак си падате по споразуменията със съпруга си можете да разгледате интересната разпоредба на чл.101 на Семейния кодекс.
Все пак обаче и това споразумение ще мине само ако отговаря на интересите на детето ;)

можете да го задължите също така и да не ви изневерява и да ви издържа пожизнено ако искате, ефекта ще е същия.

;)успех все пак.
8)
Dtenev
Нов потребител

Назад към Семейни казуси