Колеги, знаете ли дали Съда допуска по делата за развод представителство на лице, с постоянно местожителство в чужбина.
Ако допуска представителство- в какви случаи става това?
Аз съм за ищеца, страните желаят да се разведат по взаимно съгласие
Благодаря предварително на всички които са споделили практиката си или са изказали мнение по въпроса
- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод с ищец в чужбина
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Правила съм го,без проблем. Важно в случая е в самото пълномощно, да се възпроизведе споразумението ,че имате право да се споразумеете с другия съпруг за......
Мина без проблем, ама знам ,че някои съдии не са съгласни.
Мина без проблем, ама знам ,че някои съдии не са съгласни.
- sunrise
- Активен потребител
.. Точно, колега Ранно утро - пълномощното възпроизвежда текста на споразумението и една нот. заверка на подписа- това е.
- Гост.
- Старши потребител
А ще има ли проблем ако делото е образувано по чл.100 от СК или да го образувам за по- сигурно по исков ред с ищец - отсъстващия от страната, като след това премина към произвоство по реда на чл.100 от СК
Делото ще се гледа в гр. София
Делото ще се гледа в гр. София
- meri
- Потребител
Ще има проблем, ако направите това , което смятате. Гледайте си го по 100, какъв е проблема? За какво са тези гимнастики?
- sunrise
- Активен потребител
Ами по стария ГПК предявявахме иск по чл.99 от СК и преминавахме по ал.3 от същия, а коментираното представителство по чл.100 не беше възможно? От тук идва и мойто колебание
Някой има ли практика по новия ГПК в гр.София
Някой има ли практика по новия ГПК в гр.София
- meri
- Потребител
Съпругът ищец трябва да се яви лично за да поддържа развод по взаимно съгласие - това е лично право, не може съдията да прецени сериозно и непоколебимо съгласие; не сте ли съгласни?
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Re: развод с ищец в чужбина
Съпругът ищец трябва да се яви лично за да поддържа развод по взаимно съгласие - това е лично право, не може съдията да прецени сериозно и непоколебимо съгласие; не сте ли съгласни?
Аз съм съгласна. След като разводът е по чл.100 СК явяването и на двамата съпрузи е задължително за да изразят сериозното си взаимно и непоколебимо съгласие за прекратяването на брака им. Ми то си го пише и в ГПК.
Развод по взаимно съгласие
Чл. 330. (1) При искане за развод по взаимно съгласие съпрузите се явяват лично в съдебното заседание.
(2) Когато някой от съпрузите не се яви без уважителна причина, делото се прекратява.
(3) След като се убеди, че съгласието на съпрузите да се разведат е сериозно и непоколебимо, и прецени, че постигнатото споразумение по чл. 101 от Семейния кодекс не противоречи на закона и е в интерес на децата, съдът допуска развода и утвърждава споразумението с решение.
(4) Разглеждането на молбата се отлага само ако е необходимо да се съберат допълнителни доказателства.
(5) Решението, с което се допуска разводът по взаимно съгласие, не подлежи на обжалване.
- alissa
- Потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|