начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Удостоверение за раждане

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Удостоверение за раждане

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 14:07

Здравейте, Имам един един малък проблем и реших да се обърна към вас с надежда,че ще получа отговор. И така... Родена съм в гр. Кубрат но живея и уча в друг град трябва да си искарам нова лична карта, защото на старата срока й изтече. Обаче за това ми трябва удостоверение за разждане или акт за раждане незнам точно как се казва, и понеже това, което имахме в къщи се изгуби родителите ми трябва да ми изкарат ново от общината. Възможно ли е родител да вземе такова удостоверение без аз да присъствам понеже имам 18 години вече и дали е възможно това да стане без ходя чак до там??
ralitsadecheva
Нов потребител

Re: Удостоверение за раждане

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 14:48

Възможно е , но ще трябва да упълномощите с изрично пълномощно някой от родителите си!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 14:54

Благодаря за отговора, но това пълномощно от нотариус ли трябва да си го взема и знаете ли колко ще ми излезе като цена, защото нямам особена представа как стоят нещата и т.н.
ralitsadecheva
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 15:08

Пълномощното може да ви бъде съставено от адвокат.Не е нужна нотариална заверка на подписа.Може и вие да си го напишете. :D
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот ralitsadecheva » 27 Сеп 2008, 15:33

Е като го напиша аз как ще докажат ,че аз съм го писала това. Когато го напиша да отида при адвокат така ли се получава .... Съжалявам , че ви тормозя с такива въпроси просто ми е малко объркано...
ralitsadecheva
Нов потребител

Мнениеот valya77 » 27 Сеп 2008, 17:21

По отношение на пълномощното може да ви го състави и адвокат, но може и да ви го съставят в нотариална кантора, също така и вие може да си го съставите. Важно е то да бъде подписано от Вас, но според мен трябва Вашият подпис в това пълномощно да бъде нотариално заверен за да не се получат проблеми в съответната общинска служба. Все пак става въпрос за документ, който ще ви послужи за издаване на документ за самоличност.
valya77
Младши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 27 Сеп 2008, 17:32

В ЗГР няма такова изискване( за нотариална заверка) относно формата на упълномощителната сдекла.Разбира се ако питащата има някой излишен лев, може и да си го завери.Не пречи!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 27 Сеп 2008, 23:24

То по закон наистина не се изисква нотариална заверка на пълномощното, но за съжаление на практика институциите си искат такова - иди после се разправяй с тях и им обяснявай. Така че - по-добре да даде 3.60 лв. с ДДС и ще си спести един куп излишни ядове.
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2008, 09:38

Kalahan какво е снимано на аватара ти?Много е ситно и не мога да го различа. :(
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот kalahan2008 » 28 Сеп 2008, 12:09

REVOLUTION написа:Kalahan какво е снимано на аватара ти?Много е ситно и не мога да го различа. :(

Това е една картините на Ешер, когото много харесвам, казва се "Relativity" и представлява оптична илюзия. Не можах да направя по-голям аватар, беше цели 30 КБ в началото и доста си играх, докато го направя с фотошопа на 3 КБ. То не че съм много на "ти" с фотошопа де.
Ето и други интересни картини на Ешер...за който се интересува.
http://www.mcescher.com/
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
kalahan2008
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 28 Сеп 2008, 14:47

Мерси.С удоволствие ще разгледам! :D
REVOLUTION
Активен потребител

Назад към Семейни казуси