колеги, моля помогнете за следния казус
пусната е молба за развод от единия съпруг, но не могат да призоват другия, не могат да го открият нито на настоящ, нито на постоянен адрес. как на практика да се постъпи за да може да се гледа делото
- Дата и час: 21 Дек 2024, 07:54 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
развод, ако липсва единият съпруг?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: развод, ако липсва единият съпруг?
Въпросът ви е поставен отдавна и предполагам, че вече сте намерили отговор, но за всеки случай ще се опитам да ви бъда полезна: Ответникът може да бъде призован по телефона /чл.42,ал.3 от ГПК/ или чрез залепване на уведомление чл.47, ал.1 ГПК/. Може да посочите и служебен адрес.
- betina
- Потребител
Безвестно отствие-това е добре да обявите-за какво Ви е развод...
Стига глупости-прочете ГПК, преди да пишете...
Стига глупости-прочете ГПК, преди да пишете...
- vassilev
- Активен потребител
Няма лошо- цитираните норми са валидни стига да имате знания за посочените факти / до сега не съм опитвала това, но какво пък със съдебни удостоверения ще проверите при мобилните оператори - има един проблем- дали съдът ще разпореди да е налице "изключителен случай" по смисъла на ал.3 от чл.42
Според мен ще има назначен особен представител, на който пък и следва да заплатите хонорара....
Все още си стои проблема и с бариерата на чл. 324, Колеги ако някой вече е минал през нея, моля да сподели!
Колега Василев, идеята никак не е лоша, като премислих...
Ще отнеме доста време, чл. 9!? от ЗЛС , второ едва след 5-6г. ще се сдобие със заветното решение за прекратяване на брака, НО предвид чл.18- брака не не се и възстановява.
Сложничко...
Според мен ще има назначен особен представител, на който пък и следва да заплатите хонорара....
Все още си стои проблема и с бариерата на чл. 324, Колеги ако някой вече е минал през нея, моля да сподели!
Колега Василев, идеята никак не е лоша, като премислих...
Ще отнеме доста време, чл. 9!? от ЗЛС , второ едва след 5-6г. ще се сдобие със заветното решение за прекратяване на брака, НО предвид чл.18- брака не не се и възстановява.
Сложничко...
- Гост.
- Старши потребител
чл.48, ал.1 ГПК
- vassilev
- Активен потребител
Колега Vassilev,
Не смятате ли, че двете норми са от различен порядък
И, че Вашата указва процесуалния ред за даване ход на спор по същество, засягащ строго лични отношения
Не че предложения от Вас способ е невъзможен, но мисля доста продължен във времето неясен статут, особено ако са налице основателни причини за това (напр. очаквано раждане - последиците за произхода на това дете???). Как мислите?
Не смятате ли, че двете норми са от различен порядък
И, че Вашата указва процесуалния ред за даване ход на спор по същество, засягащ строго лични отношения
Не че предложения от Вас способ е невъзможен, но мисля доста продължен във времето неясен статут, особено ако са налице основателни причини за това (напр. очаквано раждане - последиците за произхода на това дете???). Как мислите?
-
Melly - Старши потребител
И за мен е интересно, като пренебрегна продължителността на тази гимнастика, въпреки че в началото ми прозвуча твърде... Да не казвам, че на практика никой не би прибегнал точно до този хм... "способ".
п.п. Мели, Василев ей сега ще ни прати да четем..
п.п. Мели, Василев ей сега ще ни прати да четем..
- Гост.
- Старши потребител
Поли,
Но той май не знае, че ние това си го можем, а и е едно от любимите ни занимания
Поздрави!
Но той май не знае, че ние това си го можем, а и е едно от любимите ни занимания
Поздрави!
-
Melly - Старши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|