- Дата и час: 21 Дек 2024, 08:00 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
голяма грешка,как да я поправя?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
19 мнения
• Страница 1 от 1
голяма грешка,как да я поправя?
Здравейте уважаеми юристи ,много моля за вашия съвет.Януари 2007г. се разведох.Два месеца по-късно забременях от приятеля си.Решението за развода получих месец април.На 30.12 се роди дъщеря ми.При попълване на документите ,ми обясниха ,че детето трябва да се запише на името на бившия ми съпруг ,понеже не са изтекли определен от закона брой дни от развода.Бях в шок от раждането и не осъзнавах много какво ми говорят.Без документи или присъствието на бившия ми съпруг,детето бе записано като негово.Понеже не поддържам никакъв контакт с него ,реших да оставя нещата така ,но ми казаха ,че ако детето навърши една годинка ,много трудно ставало оспорването на бащинството.Моля ,дайте съвет какво трябва да направя
- savovamn
- Нов потребител
Re: голяма грешка,как да я поправя?
Не трудно , а невъзможно.Така , че не се мотайте , а посетете адвокат , който да предяви иск пред съда.
Успех.
Успех.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Консултирах се и четиримата адвокати ,които специализират в областта на гражданското право ,които има в града ни.Заплатила съм консултацията на всички тях ,но подобно на Вас повече ме осъждаха отколкото да ми обяснят какво да се направи.Затова изчетох семейния кодекс и ГПК и реших да се пресставлявам сама.До колкото съм информирана това е форум за безплатни юрисически съвети и насоки и аз поисках само това.
...
Модератор
...
Модератор
- savovamn
- Нов потребител
savovamn написа: До колкото съм информирана това е форум за безплатни юрисически съвети и насоки и аз поисках само това
Не сте особено правилно информирана и не е ясно откъде така са Ви информирали Наливате вода в мелницата на един наш тукашен полтъргайст...
Χαῖρε, Ανδρέςκω, ὁ Κύριος μετὰ σοῦ !
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
http://www.youtube.com/watch?v=hJMUewVpB5Y
-
gudio - Активен потребител
Лошо няма нека се представлява сама , да си пише иска и т.н. ,вие що се възмущавате.
Имам тука един самоук ,такива попари е съчинил ,че ще умра от смях и ужас
На идея си нямате кви искови молби ми пристигнаха ...в смисъл човека няма правен интерес но решил съда да определи квотите от СИО на съобствениците на един гараж ...,в който гараж той не е съсобственик ,ама така да се намира на писане пуснал иск да оспорва един НА ...
Та и тука
Имам тука един самоук ,такива попари е съчинил ,че ще умра от смях и ужас
На идея си нямате кви искови молби ми пристигнаха ...в смисъл човека няма правен интерес но решил съда да определи квотите от СИО на съобствениците на един гараж ...,в който гараж той не е съсобственик ,ама така да се намира на писане пуснал иск да оспорва един НА ...
Та и тука
- donna
- Старши потребител
Не знаам дали ще стане като в оная тема обаче случая за който писах е комшията да пусне иск да ми определя квотите
Вярвайте не се надах ,че ще срещна такова в правния мир
Вярвайте не се надах ,че ще срещна такова в правния мир
- donna
- Старши потребител
А израза "добросъвестен владелец" много хора го разбират в смисъл "грижлив стопанин".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Благодаря на всички отзовали се ,думите ми бяха отправени към въпросния Лют ,не към Вас.
Завършила съм право ,но не съм адвокат и не съм практикувала ,така че зная как се пише искова молба ,къде се депозира и какви експертизи се искат.Интересува ме само дали може обективно да се съедини иска за успорване заедно с иск за установяване на бащинство ,за да се приключи всичко наведнъж и ако е възможно по иска за установяване на бащинство пак аз ли ще съм ищец или и бащата на детето ми.Благодаря
Завършила съм право ,но не съм адвокат и не съм практикувала ,така че зная как се пише искова молба ,къде се депозира и какви експертизи се искат.Интересува ме само дали може обективно да се съедини иска за успорване заедно с иск за установяване на бащинство ,за да се приключи всичко наведнъж и ако е възможно по иска за установяване на бащинство пак аз ли ще съм ищец или и бащата на детето ми.Благодаря
- savovamn
- Нов потребител
Иска за оспорване имах предвид ,допуснала съм грешка при изписването извинете
- savovamn
- Нов потребител
Така поставена темата събужда някои наистина интересни въпроси за юридическото образование в България, безкрайно интересно как, уж вие госпожо сте завършили право и знаете как си пише искова молба, даже планирате да се поупражнявате в процесуално представителство на детето си, но не сте знаели още като бременна нещо толкова елементарно от семейното право, което и видна четворкаджийка като мен знае, за да си решите проблема на детенцето с един, последващ след развод с бившия съпруг, брак с бащата на детето! Не шока от раждането, ами проспиването на лекциите по семейно право е причината. Но поне ме успокоихте, че не само аз съм заспивала на лекции ...
- laridii
- Потребител
По-добре да бяхте спестили,че сте колежка.
И аз ,подобно на laridii,по-скоро бих желала обаче да ви питам защо чак сега се сетихте,че можете да пишете искова молба и и т.н. ,а не си оправихте кашата навреме.Още повече,че пак повтарям,сте завършила право.
Ужас.Проспали сте май не само лекциите по семейно,всичко е свързано.
Но аз,за разлика от laridii ,не се успокоявам,защото не съм проспала лекциите си,но ми е тъжно,че юридическото образование все повече се принизява и омаловажава.
И аз ,подобно на laridii,по-скоро бих желала обаче да ви питам защо чак сега се сетихте,че можете да пишете искова молба и и т.н. ,а не си оправихте кашата навреме.Още повече,че пак повтарям,сте завършила право.
Ужас.Проспали сте май не само лекциите по семейно,всичко е свързано.
Но аз,за разлика от laridii ,не се успокоявам,защото не съм проспала лекциите си,но ми е тъжно,че юридическото образование все повече се принизява и омаловажава.
- punisher
- Потребител
чак проспивала не съм, по-скоро заспивала
Но Слава Богу, работейки, установявам, че съм се събуждала на правилните места
Но Слава Богу, работейки, установявам, че съм се събуждала на правилните места
- laridii
- Потребител
laridii написа: за да си решите проблема на детенцето с един, последващ след развод с бившия съпруг, брак с бащата на детето! Не шока от раждането, ами проспиването на лекциите по семейно право е причината.
хммм...забавно а ако не иска да се жени женицата какъв е илача?
иначе за останалата част съм съгласен
-
hasplu - Потребител
Колкото до въпроса Ви за съединяването на исковете, ами отговорът можете да намерите в една много хубава зелена тухличка, чийто автор е Живко Сталев, сигурно сте чували за нея, е прочете я колежке и тогава се упражнявайте върху детето Ви.
- laridii
- Потребител
Ако не е искала да се омъжва, активна контрацепция 300 дни след развода и никакви нерегламентирани и не обезопасени контакти с представители на другия пол до разтрогване на брака
- laridii
- Потребител
забременях след последното дело по развода си,просто не бе излязло решение,преди това бях 4 год във фактическа раздяла със съпруга си и както вече обясних ,бях в шок след разждането ,иначе уважаеми компетни юристи ,не съм броила дните от развода си ,когато съм решила да имам дете от мъжа ,когото обичам ,а брак не съм сключила защото не желая вече да подписвам ненужни документи.Зелената книжка съм я чела ,но ще я прочета пак.
Благодаря за жлъчните Ви забележки ,не можеше да сте по-гадни
- savovamn
- Нов потребител
Интересно! Хем пита как да поправи собствените си грешки, не правописни, а житейски, хем търчи на хората да оправя правописните такива. Ако аз бях на този хал, най-малко щях в чуждите грешки да се заглеждам. А дали някои учителки от четвърти клас не са си спретнали кръжок "правна самодейност" . С практически занятия явно.
- sunrise
- Активен потребител
Престанете бе, хора!
Не е нужно да си чешете така злобно езиците с проблема на жената! За правописните грешки - мога да издам сборник от "бисери" на практикуващи юристи с дългогодишен опит.
Госпожо,
на поставения от Вас въпрос - да, възможно е, дори препоръчително да съедините двата иска, но все пак, с цел избягване на други възможни грешки, поинтересувайте се от колегите адвокати колко ще ви излезе съдебното производство и оставете нещата на тях.
Вие сте овластена с това право /да оспорите бащинството/ до една година от раждането, след което вече не може повече да оспорвате бащинството. За баща трябва да е вписан съпругът, макар и това да не отговаря на истината. След изтичането на срока - само съпругът може да оспори бащинството.
Детето не е овластено. Такава възможност не е установена от закона. Счетено е, че истината относно произхода му е гарантирана чрез исковете на майката и нейния съпруг. А тогава, когато тези две лица не оспорват, не е морално и оправдано самото дете да оспорва произхода си. Детето не може да оспорва предположението за бащинство и под формата на установяване, че съпругът на майката е всъщност негов осиновител.
Началният момент е установен различно за майката и за съпруга. За майката срокът тече от момента на раждането, а за съпруга - от узнаването за раждането.
Предметът на доказването е строго определен. Както съпругът, така и майката трябва да установят, че детето не е могло да бъде заченато от съпруга.
Ако бащинството на съпруга бъде оборено със съдебно решение, последното ще декларира това обстоятелство от момента на раждането. Ще отпаднат с обратна сила всички правни последици, основани върху оборения и неистински произход.
ААйде - успех
Не е нужно да си чешете така злобно езиците с проблема на жената! За правописните грешки - мога да издам сборник от "бисери" на практикуващи юристи с дългогодишен опит.
Госпожо,
на поставения от Вас въпрос - да, възможно е, дори препоръчително да съедините двата иска, но все пак, с цел избягване на други възможни грешки, поинтересувайте се от колегите адвокати колко ще ви излезе съдебното производство и оставете нещата на тях.
Вие сте овластена с това право /да оспорите бащинството/ до една година от раждането, след което вече не може повече да оспорвате бащинството. За баща трябва да е вписан съпругът, макар и това да не отговаря на истината. След изтичането на срока - само съпругът може да оспори бащинството.
Детето не е овластено. Такава възможност не е установена от закона. Счетено е, че истината относно произхода му е гарантирана чрез исковете на майката и нейния съпруг. А тогава, когато тези две лица не оспорват, не е морално и оправдано самото дете да оспорва произхода си. Детето не може да оспорва предположението за бащинство и под формата на установяване, че съпругът на майката е всъщност негов осиновител.
Началният момент е установен различно за майката и за съпруга. За майката срокът тече от момента на раждането, а за съпруга - от узнаването за раждането.
Предметът на доказването е строго определен. Както съпругът, така и майката трябва да установят, че детето не е могло да бъде заченато от съпруга.
Ако бащинството на съпруга бъде оборено със съдебно решение, последното ще декларира това обстоятелство от момента на раждането. Ще отпаднат с обратна сила всички правни последици, основани върху оборения и неистински произход.
ААйде - успех
- ivata
- Нов потребител
Зелената книжка съм я чела ,но ще я прочета пак.
Явно сте си мислели,че сте я чела.
Вие вместо достойно и колегиало да си вземете поука от нашите намеци,вие ни нападате.Не се опитвайте да ни изкарате виновни,заради вашите грешки.Защото вашето е оправдание и извинение.
Едва ли това ще ви успокои и поправи нещата ви.
Дано се оправите навреме,че горко му на детето.Да го отглежда биологичният му баща,но по закон бившият ви съпруг да е всъщност бащата.
Един съвет:Премисляйте нещата преди да се случат,а не когато вече са се породили последиците.А когато тези последици са живо същество,тогава нещата следва да се премислят поне по три пъти и то винаги да са в полза на това същество,наречено човек.
N.B. По-добре да бъдете критикувана като колега и да се съвземете и заемете в ръце,отколокото да ви показваме "самарянщина" и да си викаме"""Дано това не се случи и на мен!!!"""
Успех,госпожо.
- punisher
- Потребител
19 мнения
• Страница 1 от 1
|
|