начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

подялба на наследство

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

подялба на наследство

Мнениеот meggylo » 12 Окт 2008, 23:15

Ще се ардвам ако някой даде съвет или каже по случая. Казуза е следния:
Дядо ми почина 2001година. Баба ми почина 2005 година. Вуйчо ми през 2003 година.(Той има жива съпруга и две деца,вуйчо ми е сина на баба ми и дядо ми). Баба ми и дядо ми имат и друго дете- майка ми.
Преди година съпригата на вуйчо ми подаде иск за съдебно разделяне на наследството- дворно място и къща. Кои са наследниците на този имот?
meggylo
Младши потребител

Re: подялба на наследство

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2008, 10:42

:lol: :lol: Какво става тук?! Днес денят започна обещаващо....седмицата също.
Да попитам- вие за цяла година не ги ли оправихте страните по това дело за съдебна делба :shock: ? Пък и производството е по стария ред...
Мда... майка ви и наследниците на вуйчо ви!
Гост.
Старши потребител

Мнениеот meggylo » 13 Окт 2008, 19:20

аз за пръв път питам тук!
може би е имало подобна тема,но не съм я видяла! ще се огледам пак за подобна тема.но все пак ако имате време много бих се радвала да получа по конкретен отговор.
meggylo
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 14 Окт 2008, 10:23

Ще се ардвам ако някой даде съвет или каже по случая. Казуза е следния:
Дядо ми почина 2001година. Баба ми почина 2005 година. Вуйчо ми през 2003 година.(Той има жива съпруга и две деца,вуйчо ми е сина на баба ми и дядо ми). Баба ми и дядо ми имат и друго дете- майка ми.
Преди година съпригата на вуйчо ми подаде иск за съдебно разделяне на наследството- дворно място и къща. Кои са наследниците на този имот?

Отговарям Ви, хипотетично, като приемаме, че имотът е бил СИО на бабата и дядото.
След смъртта на дядо Ви, баба Ви получава 4/6 от имота, т.е. нейната 1/2 +1/6/тъй като получава дял равен на дяла на всяко дете. А той е 1/2:3/. Майка Ви и вуйчо Ви получават по 1/6.
След смъртта на вуйчо Ви , съответно вуйна Ви и братовчедите делят неговата 1/6, или всеки има по 1/18 ид.ч.
След смъртта на баба Ви, нейният дял се дели на майка Ви и братовчедите, като майка ви получава 1/2от 4/6, или 1/3, а братовчедите ви по 1/4от 4/6 от наследството от бабата.
Или към настоящия момент, майка Ви притежава: 1/6+1/3=1/2 от имота, вуйна Ви остава с нейната 1/18, а всеки от братовчедите по 4/9 /по точно 8/18/.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот meggylo » 14 Окт 2008, 21:20

Благодаря Ви за отговора!
Интересуваше ме, защото Районния съд отхвърли тази подялба,сега вуйна ми обжалва пред Окръжния съд. Интересното е че сега на призовката пише, че делото е от вуйна ми срещу нейния син!? Какво става ще разберем на следващото разглеждане на делото!
meggylo
Младши потребител

Мнениеот meggylo » 15 Окт 2008, 19:26

разбирам много неща, които досега съм си мислила, че на мен не могат да ми се случат.
meggylo
Младши потребител

Назад към Семейни казуси