начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

наследяване на леля/чичо

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

наследяване на леля/чичо

Мнениеот vladobmf » 13 Окт 2008, 08:46

Моля за съвет по следния въпрос:
Имам леля стара мома, жива майка и две деца.
Кой е наследник при следните ситуации:
1. Леля почива преди сестра си – майка ми я наследява и оттам аз..
2. Леля почива след сестра си – аз я наследявам.
3. Леля дарява едно от децата ми – може ли да се оспори дарението от мен и другото ми дете.
4. Леля завещава имота на едно от децата ми – оспорване на завещанието от мен и другото ми дете .
Благодаря за отговорите предварително.
vladobmf
Нов потребител

Re: наследяване на леля/чичо

Мнениеот Гост. » 13 Окт 2008, 10:36

:lol: Заприличало е на викторина, но принципно отговорът е ДА- на всичките ви въпроси.
При тези факти. Нищо и не споменавате за баща...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот portokal » 13 Окт 2008, 11:16

На отговор 3 и 4, ако под "оспорване" се има предвид възстановяване на запазени части, отговорът е "не". Нито Вие, нито майка Ви ще имате запазени части от наследството на лелята. Иначе казано, щом тя няма деца и живи родители, може да дарява и завещава на когото си иска.

Ако се има предвид евентуална нищожност или унищожаване, тогава, естествено, отговорът е "да".
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот vladobmf » 13 Окт 2008, 19:57

Благодаря на всички за отговорите
vladobmf
Нов потребител

Назад към Семейни казуси