начало

Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите Разумният подход е КС да отговори дали председател на върховен съд с изтекъл мандат може да бъде избран за изпълняващ функциите

направа на втора тоалетна

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

направа на втора тоалетна

Мнениеот nirinei » 15 Окт 2008, 17:40

Апартаментът ми е със самостоятелна тоалетна, но аз искам да си направя втора в банята. Там минава водосточна тръба от покрива, която е широка колкото канализационната тръба и се влива в общата канализация на блока. Живея на третия етаж. Въпросът ми е трябва ли да искам разрешение от някой за това, трябва ли да има проект и към кого да се обърна? Предварително благодаря за съдействието!
nirinei
Нов потребител

Re: направа на втора тоалетна

Мнениеот georgi07 » 23 Окт 2008, 11:50

Според мен не може да ползваш водосточната тръба като канализация, но това си е мое мнение.Засега отиди в Общината.Там ще ти кажат какви документи ще ти трябват.
Ако го направиш без да питаш, тогава ще ти трябва адвокат.
georgi07
Потребител

Мнениеот nirinei » 23 Окт 2008, 19:42

Ясно е, че ще се ходи по мъките в общината. Надявам се на по-кратки срокове за издаване на разрешенията.
nirinei
Нов потребител

Мнениеот kuzmanin » 08 Ное 2008, 13:46

Водосточната тръба не е ли израдена от различни материали и те могат ли да поемат разните му неща дето ще се изтичат по нея
kuzmanin
Младши потребител

Мнениеот nirinei » 10 Ное 2008, 13:12

Водосточната тръба е от ПВЦ материал (мисля, че така се казва) и е същата като тази на ВиК в тоалетната.Четох, че й дават гаранция 50 години.
nirinei
Нов потребител

Мнениеот Standbay » 10 Ное 2008, 14:00

nirinei написа:Апартаментът ми е със самостоятелна тоалетна, но аз искам да си направя втора в банята. Там минава водосточна тръба от покрива, която е широка колкото канализационната тръба и се влива в общата канализация на блока. Живея на третия етаж. Въпросът ми е трябва ли да искам разрешение от някой за това, трябва ли да има проект и към кого да се обърна? Предварително благодаря за съдействието!

Виж Наредба №4 от 17.06.2005 г. за проектиране, изграждане и експлоатация на сградни водопроводни и канализационни инсталации
Аватар
Standbay
Потребител

Мнениеот nirinei » 11 Ное 2008, 11:26

Благодаря на Standbay за наредбата и за това, че ми спести разкарването по инстанциите. Ясно е, че работата няма да стане.
nirinei
Нов потребител

Назад към Етажна собственост