начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 20:34

Здравейте!Изправена съм пред следния сложен казус.
След съвместно съжителство в Англия на мъж и жена от което имат дете,което не е признато от бащата по ред причини,жената се завръща в България,и се самоубива.Детето без знанието на бащата бива осиновено от бабата и дядото на майката за 1 месец.Докато тече процедурата по осиновяване бащата подава заявление за припознаване на детето в общината ,която не разгледана и детето се осиновява от бабата и дядото.Бащата подава иск в съда,който е отхвърлен,защото детето е осиновено и в акта за раждане като баща е вписан дядото.
Защо в България има толкова несправедливост,защо баща който се е грижил за детето си 6 месеца неможе да си го вземе.
Моля ако някой има някъква идея да я сподели.Нека да помогнем на този човек да се порадва на сина си.Моля .Моля.Моля ви.
kahavicata
Нов потребител

Re: Баща си иска детето ,което е законно отнето.ПОМОЩ.

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 20:52

Ще обжалва в апелативен съд.
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 08 Ное 2008, 21:02

Много ви моля помогнете ни :( ,аз не съм адвокат аз съм роднина на бащата и се мъча да помогна по някъкъв начин,защото той се измъчва ,дори не виждаме бебчето вече.Подаден е и иск в Административен съд срещу общината в Пловдив,Район Южен,защото осиновяването не е спряно въпреки подаденото заявление за припознаване от бащата :!: :?: .
Случая е прецидентен за които няма закон в това е проблема.
Ще ви информирам за развитието.БЛАГОДАРЯ ВИ предварително. :(
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 18:41

Сори но не се е ушумулявал с месеци,както казах не е признато от него поради ред причини,които не искам да споменавам,законите в Англия са много по различни от нашите .В България няма справедливост ,за това всички млади хора изчезват :(
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 19:06

Тук всичко става по втория начин,и това трябва да спре най- накрая,не мислите ли?Как се осиновява дете за 1 месец,от луди пенсии с телк решения,какво бъдеще ще му дадат тези шейсет и отгоре годишни дъртаци а?Подлудиха дъщеря им,която се обеси,но ние няма да се дадем ,ще се борим до края :?
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kahavicata » 09 Ное 2008, 19:36

ама ние сме си там в Лондон
kahavicata
Нов потребител

Мнениеот kokopati » 09 Ное 2008, 20:23

ще имате ходене по мъките
kokopati
Младши потребител

Мнениеот sunrise » 10 Ное 2008, 15:34

Не хулете нито законите, нито реда в България!
Законът брани бдящия , а не спящия.
И той е винаги на страната на детето. Детето не е имало установен произход от бащата , когато е започнала процедурата по осиновяването.
В същото време, в Лондон, бащата е имал много възможности да припознае детето.
По всяка вероятност ,горните инстанции също ще отхвърлят иска Ви.
sunrise
Активен потребител

Мнениеот Quicksilver » 10 Ное 2008, 23:41

Единственото, което можете да направите, е да поискате от окръжната прокуратура да упражни правомощията си по чл. 64 от Семейния кодекс и да поиска прекратяване на осиновяването, ако, разбира се, при неговото допускане има извършени някои от изрично изброените в посочения член закононарушения /вижте ги/. Само не се хващайте за варианта, че бащата не е дал съгласие за осиновяването. Няма как да му е поискано, тъй като по време на осиновяването не е бил вписан като баща в акта за раждане, нито пък е бил в брак с майката по време на раждането. Ако ще подавате искане до прокуратурата, недейте да твърдите, че има извършено престъпление /то може и да има, знае ли човек/, защото има възможност да образуват с/у Вас наказателно производство за набедяване.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот Quicksilver » 10 Ное 2008, 23:49

А сетих се и за още нещо. Защо не се консултирате с британски адвокат. Казвате, че мъжът и жената са живели там. Не знам какво е тамошното законодателство, но е възможно да са били в хипотезата на фактическо съпружеско съжителство и да се счита, че мъжът е баща на детето. Може и да не е така, аз просто си разсъждавам. Но при всички положения потърсете консултация от британски адвокат.
Quicksilver
Потребител

Мнениеот brymm » 11 Ное 2008, 13:44

По принцип съм на мнението на ДимИИст ;-) и останалите, още повече, че "ред причини,които не искам да споменавам" звучи точно като нежелание по "ред причини" (защото на бащата или на майката не им е било изгодно да се установи бащинството). Хем се оправдават с английските закони, хем България им крива.

Само че ако е имало подадено заявление за припознаване преди решението за допускане на осиновяването, смятам, че за да се допусне осиновяване, е трябвало да се вземе съгласието на вече установения баща. Независимо, че производството е започнало преди това.
А тоя номер на общините по някакви си техни измислени съображения да отказват да приемат заявления за припознаване (и не само) защо ли ми е така познат...
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
brymm
Потребител

Назад към Семейни казуси