начало

Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител Може ли да се търси отговорност от прокуратурата по ЗОДОВ за разследване срещу неизвестен извършител

нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Мнениеот lorena » 13 Ное 2008, 11:51

Имам следния проблем- прекратен е първият брак на настоящия ми съпруг. Постигната е споразумение по всички имуществени въпроси. Решението е влязло в сила. Сега след влизането в сила на решението бившата съпруга твърди, че му е предоставила средства на заем по време на брака и ги претендира обратно. Въпросът е 9 има ли бракоразводното решение сила на присъдено нещо по отношение подобен имуществен спор при положение , че страните са декларирали,че са уредили всичките си имуществени отношения.

Освен това 9 не прилага доказателства, че е дала парите в заем, защото на практика такъв заем няма, но предоставя договор за заем с баща си, който уж и е дал парички, за да ги даде на бившия си съпруг. Не ми се струва достоверно за пред съда, но се притеснявам, че може и свидетели да доведе за тоя заем, нейни роднини.

Моля посъветвайте ме!

Благодаря
lorena
Нов потребител

Re: нужда от помощ - присъдено нещо при бракоразводен процес

Мнениеот portokal » 13 Ное 2008, 12:27

Няма сила на пресъдено нещо за това. Може да си води отделен процес. За доказателствата - ако не влиза в ограниченията за свидетели, може и свидетели.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот lorena » 13 Ное 2008, 13:00

а, ама така излиза че всеки може да вземе двама роднини и да твърди с тях като свидетели , че е предоставил пари назаем, особено в случая дори и не важи ограничението за показания за суми над 5000, защото е между съпрузи....
И какво може да е противодействието?
lorena
Нов потребител

Мнениеот REVOLUTION » 13 Ное 2008, 13:05

Да ви напишем статия ли?Ангажирайте си адвокат , който ще Ви разясни какво ще е противодействието!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 14 Ное 2008, 14:03

Бившата съпруга има право да води процес. Недоумявам обаче защо Ви интересуват отношенията на Вашия съпруг и бившата му съпруга? Това са си техни взаимоотношения, свързани с миналото. То никога няма да се заличи в техните съзнания. Един разведен мъж не може никога вече да бъде като ерген.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот lorena » 17 Ное 2008, 17:00

Не ме интересуват личните отношения, но претендираната сума ще трябва да платя аз, съпругът ми не може да си позволи, в този ред на мисли би трябвало да поспоря за стотинките, все пак предпочитам да дам няколко хиляди лева за нещо друго.....
lorena
Нов потребител

Мнениеот pitasht » 18 Ное 2008, 11:11

Аз мисля, че ако споразумението е типичното: пише, че страните са уредили всички имуществени отношения и нямат претенции един към друг, то такъв иск е недопустим, тъй като вече съдът веднъж се е произнесъл по този въпрос. Освен ако заемът не е даден след подписване на споразумението, което също е възможно, но тогава не са допустими свидетели и трябва писмен документ за сума над 5000
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси