начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Делба на движимо имущество при развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на движимо имущество при развод

Мнениеот merillin » 18 Ное 2008, 16:42

След 20 г. брак ми предстой развод. Семейното жилище е дарение на съпруга ми от родителите му и нямам право на претенции, но през съвместното ни съжителство сме направили значителни подобрения в жилището както и ново обзавеждане. Какви са правата ми и какво ще получа след развода? Имам ли право на обезщетение за подобренията, които той ще продължи да ползва?
merillin
Нов потребител

Re: Делба на движимо имущество при развод

Мнениеот jpaskova » 18 Ное 2008, 17:08

Уважаема госпожо, ако Вие заведете дело за делба на недвижимо имущество, в съда ще трябва да доказвате всяко едно свое твърдение с документи - фактури за покупки, плащания на майстори и т.н. - в които да е написано Вашето име. Ще трябва също да призовавате свидетели и всичко ще продължи незнайно докога... Много е трудно, посъветвайте се с познат адвокат, комуто имате доверие. Моите съболезнования за развода.
jpaskova
Нов потребител

Мнениеот vetre » 18 Ное 2008, 21:17

да разбирам ли че не можете да се разделите като разумни хора?
ако е така можете да претендирате че той е получил верно жилището,
ама празно.всичко вътре е придобито след това общо
vetre
Потребител

Мнениеот iskrec » 19 Ное 2008, 02:13

Даве имам в юристите. Четете внимателно! Никъде "Мерлин" или /там където се нарича/ не споменава СР и как са уредени нещата по 107 от СК. Ако има чл(100 от СК в вр с 101 няма да задава този въпрос. Нещата щяха да са уредени със споразумение. В случай това не е така. Или е поставен въпрос от "добружелатели" или потребителя е тъпо копеле. СР е извън чл.100 в вр чл.101 от СК. Включихте ли?
Аватар
iskrec
Потребител

Назад към Семейни казуси