- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:27 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Раждане на извънбрачно дете
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Раждане на извънбрачно дете
Благодаря
Последна промяна scotiana на 10 Окт 2009, 19:59, променена общо 1 път
- scotiana
- Нов потребител
Re: Раждане на извънбрачно дете
scotiana написа:Ако бащата признае детето и в акта за раждане се запише името му какви ще са правата и задълженията му над детето ми - като например има ли детето ми право на наследство от страна на биологичния му баща - да, има ли право на издръжка - да, има ли право да откаже детето ми да излиза извън границите на страната без негово съгласие - да, съгласието на другият родител е необходимо, и не на последно място може ли да ми отнеме детето? - да поиска да му се присъди упражняване на род. права ли имате предвид? Има право, но какво ще отсъди съдът е вече друга работа. Освен всичко друго има право да вижда детето ви. Ако не се споразумеете относно това, съдът може да определи режим на лични контакти.
С две думи, бащата /ако припознае детето/ има всички права и задължения спрямо детето, каквито би имал и ако бяхте сключили брак.
Успех и спокойствие!
Благодаря
-
ianeva - Потребител
АКО признае детето - права и задължения като на всеки баща !
Подчертавам " права " , защото някои смятат, че бащите имат само задължения ...
Детето , АКО бъде признато , има права , но впоследствие и задължения , като всяко друго дете с установен произход...
Подчертавам " права " , защото някои смятат, че бащите имат само задължения ...
Детето , АКО бъде признато , има права , но впоследствие и задължения , като всяко друго дете с установен произход...
-
don_juan - Младши потребител
много благодаря за отговора и ако е възможно тогава още едно питане
Ако бащата се съгласи да припознае детето /което става с нотариална заверка на декларация или нещо подобно/, възможно ли е да го накарам и да ми подпише някаква декларация или пълномощно, с което той да няма претенции относно детето - отглеждането му, излизането в чужбина и т.н.
Ако бащата се съгласи да припознае детето /което става с нотариална заверка на декларация или нещо подобно/, възможно ли е да го накарам и да ми подпише някаква декларация или пълномощно, с което той да няма претенции относно детето - отглеждането му, излизането в чужбина и т.н.
- scotiana
- Нов потребител
от scotiana на 19 Ное 2008 06:20 pm
много благодаря за отговора и ако е възможно тогава още едно питане
Ако бащата се съгласи да припознае детето /което става с нотариална заверка на декларация или нещо подобно/, възможно ли е да го накарам и да ми подпише някаква декларация или пълномощно, с което той да няма претенции относно детето - отглеждането му- МОЖЕ И ДА ПОДПИШЕ, ДРУГ Е ВЪПРОСЪТ КАКВА СТОЙНОСТ ИМА! , излизането в чужбина - ТОВА, ДА ! и т.н.
- Гост.
- Старши потребител
Днес може да няма претенции -утре да има! Пак искате да орежете правата с разни номера без стойност...
За чужбина-става, а Вие ще му дадете ли, че е платил издръжката за 10 години напред и нямате претенции за увеличаването и ?!...
Виждате, че всяко действие има противодействие !...
За чужбина-става, а Вие ще му дадете ли, че е платил издръжката за 10 години напред и нямате претенции за увеличаването и ?!...
Виждате, че всяко действие има противодействие !...
-
don_juan - Младши потребител
Само че, помислете Скотиана, че дори и да бащата да подпише декларация или пълномощно за пътуване на детето в чужбина, само с 1 родител (в случая с вас), в това пълномощно следва да са написани номерата на паспорта и/или личната карта на детето и когато срока на валидност им изтече, пак ще трябва да го търсите за ново такова! ...
http://www.save-darina.org ...Остава аромат и в ръката, подарила розата! http://vbox7.com/play:cb237e95
-
diaida - Активен потребител
Странно,как някои хора се отнасят към децата си като секцията в хола или колата в гаража.
Няма начин госпожо, да няма претенции. Това са права , които са неотчуждими , с тях закона не позволява да се разпорежда собственика им.
Впишете ли бащата , той си има всички права и задължения на такъв.
Иначе, ще впишете в графата "баща неизвестен".
Което не му пречи обаче той да припознае детето.
Няма начин госпожо, да няма претенции. Това са права , които са неотчуждими , с тях закона не позволява да се разпорежда собственика им.
Впишете ли бащата , той си има всички права и задължения на такъв.
Иначе, ще впишете в графата "баща неизвестен".
Което не му пречи обаче той да припознае детето.
- sunrise
- Активен потребител
''Странно,как някои хора се отнасят към децата си като секцията в хола или колата в гаража.''
наистина е странно...
междуличностните отношения са доста странна наука и не искам никого да занимавам с това.
Възможно ли е собствения ми баща да подпише декларация че припознава детето като негово и така в акта за раждане да се запишат имената на собствения ми баща. /всъщност нали все пак той ще се грижи за нас/?
Благодаря
наистина е странно...
междуличностните отношения са доста странна наука и не искам никого да занимавам с това.
Възможно ли е собствения ми баща да подпише декларация че припознава детето като негово и така в акта за раждане да се запишат имената на собствения ми баща. /всъщност нали все пак той ще се грижи за нас/?
Благодаря
- scotiana
- Нов потребител
Възможно ли е собствения ми баща да подпише декларация че припознава детето като негово...?
Възможно е второто име на детето с неизвестен баща да се образува от собственото име на бащата на майката, ако той се съгласи. Бащата на детето си остава неизвестен, вкл. и в акта за раждане.
Колкото до цитираното по-горе - не че не е възможно, ама е някак си доста... перверзно.
...всъщност нали все пак той ще се грижи за нас
И за Вас включително?
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
Колкото до цитираното по-горе - не че не е възможно, ама е някак си доста... перверзно.
Родителите Ви обаче могат да осиновят детето с неизвестен баща.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|