начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Мнениеот assilia » 28 Ное 2008, 20:17

Баща ми беше настенен в общинско жилище, той почина на 23 август тази година, аз също съм настанена заедно с дъщеря ми и 4-месечното ми внуче в общинскио жилище. Сега от общината ми пращат писмо да закрия партидите и да платя сметките за парно, ток и вода на починалия ми баща. Особеното в случая е, че аз не съм единствен наследник- имам две сестри и един брат, а от общината тормозят мен, защото знаят, че аз съм притисната и няма къде да живея и ме карат аз да ги платя - нямам за съжаление такава възможност и защо само аз да плащам,но те ме заплашват, че ще ме игонят от сегашното жилище, ако не платя- моля помогнете ми, мога ли да им пусна отговор, че не съм приела наследството, дочух нещо за такова приемане?
Предварително и искрено Ви благодаря!
assilia
Нов потребител

Re: Общината иска от мен да платя сметките на починалия ми баща

Мнениеот don_juan » 28 Ное 2008, 20:27

Наследството е съвкупност от права и ЗАДЪЛЖЕНИЯ . След като сте наследник- ще плащате.
Ако не сте приели наследството-има си ред и начин
Аватар
don_juan
Младши потребител

Мнениеот assilia » 28 Ное 2008, 20:45

Благодаря Ви за отговора, но не искам да оставате с впечатлението, че не искам да плащам, но нито имам финансова възможност, нито особено желание, да платя всичко САМО АЗ, след като сме четирима наследници, благодаря Ви все пак! :|
assilia
Нов потребител

Мнениеот iskrec » 29 Ное 2008, 00:29

С две думи няма община която да ви изхвърли. Проблема във вашия казус е защо си мислите, че общинско жилище се придобива по наследство. Тук има вариант ако вие и детето сте записани в Заповедта за настаняване /по време на неиното издаване или преди да почине баща ви като титуляр и не го е искал с нарочна молба до служба "Общинско настаняване/ стар. Ще ми се да мисля и съм сигурен, че използвате форума за съвет как да получите в наследство общинско жилище по давност чл.85 ЗОС и ПРНПР чл.36
ВЕДНАГА ВИ ОТГОВАРЯМ: Целия жилищен фонд на общините се продава на пазарни цени съгласно Наредба на Столична община / от сайта или google/ ще я прочетете. До тук със съветите. Не ви съветвам повече да стъпвате в този форум!
Аватар
iskrec
Потребител

Мнениеот assilia » 29 Ное 2008, 02:07

Ами явно не съм описала както трябва случая - направо ми пламна лицето като прочетох отговора Ви! Не сте ме разбрали господине - аз съм настанена с дъщеря си и внучето си в общинско жилище, а покойния ми баща бе настанен в друго. Той почина през август тази година. И сега от общината вместо да пуснат някаква процедура - не съм наясно каква трябва да е, за да накара нас - четиримата наследници да платим сметките за парно (които не са малки поне за мен) и другите режийни, от общината пращат писмо на мен, че трябва да закрия партидите, да платя сметките и да предам жилището!!!Аз нито живея там, нито го обитавам, въпроса ми беше имат ли право да искат само от мен тези пари с мотива, че след като и аз съм настанена в жилище на общината, ако не изпълня тяхната покана, ще имам проблеми с настоящето си жилище. Мога да платя и то трудно само моята част от сметките - защо другите трима наследници никой не ги търси- защото не могат да ги принудят ли, а мен могат защото съм зависима в доста сериозен аспект от общината, не мога да си позволя да ме изхвърлят от сегашното ми жилище, защото нямам къде да живея, а съм и инвалид. Съжалявам, че не сте ме разбрали
assilia
Нов потребител

Назад към Семейни казуси