начало

Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров Столичните адвокати призоваха ВСС да провери поведението на прокурори по случая със съдия Мирослав Петров

Advokati v togi?!

Поставяне и решаване на правни казуси
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Advokati v togi?!

Мнениеот Nikolay Jordanov » 12 Юни 2004, 18:51

Smeshen plach otnovo v Rodinata....

Iskreno se samniavam, che pledoarii v togi shte se otraziat na kachestvoto i na advokatsvaneto v Bulgaria a i na pravorazdavatelnia protses kato tsialo.

Otnovo se opitvame chrez mehanichno kopirane na chuzdi traditsii da sazdadem useshtaneto za continuitet, dostolepnost i profesionalizam v bulgarskoto advokatstvo prostranstvo. Uvazenie kam pravoto i pravoprilaganeto obache otnema vreme, obrazovanie i obshtestveno saznanie a ne maskaradi.

Ne moga da ne komentiram, makar i kratko varhu sluchaia zashtoto sam vazpitanik na SU, Iuridicheski fakultet, no rabotia v shtatski sad v Connecticut, US. Tuk nikoi ot chlenovete na mestnia Bar ne pledirat v "togi", no sam ubeden che v po goliamata si chast sa na mnogo po visoko nivo ot bulgarskite si kolegi. Zalko e , che pak zakonodatelstvoto se zanimava s otkroveni gluposti, nadiavaiki se, che preoblichaneto na advokatite po koridorite na sadilishtata shte pridade tezest na sadebnata sistema v ochite na grazdanstvoto.....a i na sveta....

Pfu, porednata iztsepka na niakoe parvenu......

Nikolay
Nikolay Jordanov

Re: Advokati v togi?!

Мнениеот 6veda » 13 Юни 2004, 11:50

Изцяло съм съгласна с Вас. Разнасянето на тогите през целия град и след това преобличането в съдебните коридори ще направи фарса по-голям. Никой горе не вдява, че адвокатът е постоянно в движение и освен да се явява в съдебна зала е ангажиран с много други посещения. Представете си следната ситуация: В 9.00 ч.
адвокатът Х трябва да е в полицията /която е на другия край на града/, в 10.00 трябва да е в заседание в РС, а в 10.15 в ОС, след това 10.45 трябва да долети до Следствието. Трябва да спази часовете и няма време да мине през кантората си , която е отдалечена от съда. Какво ще прави с тогата и на каква ще заприлича тя?
6veda
Младши потребител

Мнениеот donna » 13 Юни 2004, 12:27

като не са решили да се носят перуки /от ония на буклички / пак добре
donna
Старши потребител

Мнениеот indi_AD » 13 Юни 2004, 13:03

хихихихихи,
предлагам следното решение на проблема:
Във всеки съд да сложат гардеробчета, пример: в СРС и СГС - по 5 000 бр. :-)

...and justice for all!!!
indi_AD

Мнениеот Andrea » 24 Юни 2004, 17:06

A zashto ne reshat da predavat sadebnite zasedaniq prqko po nqkoi kanal??/Taka shouto shte e palno...........................
Andrea

Мнениеот indi_AD » 25 Юни 2004, 20:39

Е, те ги предават по нета от Варна!!!

...and justice for all
indi_AD

Мнениеот Гери » 25 Юни 2004, 22:54

Абе аз до сега едно не хванах да изгледам :) всичко е нот авейлабъл, защото г-н подсъдимият не искали да го "заснемат" и "прожектират"...
Гери

Мнениеот vassiliy » 26 Юни 2004, 07:46

Kolegi , az sam tvardo za tezi izmenenia . Za6to si mislite , 4e vnositelite na tezi promeni svarzani s oblekloto na advokata sa po glupavi ot vsi4ki nas obiknovenite advokati. Nai malkoto tova sa go napravili s sel povi6avane na avtoriteta na advokata.Tova e na6ata provesia i kolkoto sme6no da vi zvu4i oblekloto e mnogo va6en atribut osobeno kogato stava vapros za sad.prosec . Nie vse pak otivame v Evropa /2007/a ne v USA.Za6to ne se pobazikate s Evropeiskite ni kolegi , 4e nosiat togi v po4ti vsi4ki Evropeiski dar6avi.
Ne zabraviaite za BG pogovorka : po drexite go posre6tat
Tova e Evropeiska 6kola i primera s nekadarnosta na BG advokati v sravnenie s USA im kolegi e priznak na niska kultura .
As ne sam vaspitanik na s.u.urid.fakultet i sam mnogo 6tastliv , 4e se razbi tozi post komynisti4eski .model na edin urid.fakultet , edna partia i t.n.
Radvam se , 4e se dade 6ans na mnogo mladi xora da zavar6at Pravo .

As sam i BG advokat /ne sam zavar6il Sof.univ./rabotia v Law Firm v New York .
Uva6avam mnogo kolegite mi v BG i ne sam saglasen da se postaviat po dolu ot US im kolegi.
vassiliy
Младши потребител

Мнениеот донна2 » 26 Юни 2004, 08:11

би ли ми обяснил това изречение мисля че си много нагъл

"Tova e Evropeiska 6kola i primera s nekadarnosta na BG advokati v sravnenie s USA im kolegi e priznak na niska kultura ."
донна2

Мнениеот 6veda » 26 Юни 2004, 12:05

За да се повиши авторитетът на адвокатът са необходими много други работи.
Предполагам, че всички сте се сблъсквали с не дотам добро отношение на някой съдии към нас, макар, че и до сега съгл. ЗА ни се дължеше същото уважение, като на съдията, но не го получавахме. Дали ако облечен тогите, съдиите и служителите в съда ще си променят отношението към нас?
6veda
Младши потребител

Мнениеот браво » 27 Юни 2004, 11:26

Ами! И сега ни гледат като неканени гости , пък с тогите ще ни гледат като извънземни.Всеки ден се карам с накоя служителка дето се прави на повече от колкото е и раздава акъл какво може и какво не може. Не могат да разберат че са сложени само за да слагат вх. номера или печати и че те не са тези които решават кое може и кое не . Тогите няма да оправят нещтата. Трябва някой да въведе РЕД а не тоги. В Разни странни съдилища като Пирдопския например - ЧИСТАЧКАТА иска да приема документи щото няма служители та камо ли входящи номера. Ако съм с тога това ще промени ли нещата.
браво

Мнениеот Nikolay Jordanov » 28 Юни 2004, 18:15

Vassiliy,

Da, mnogo sam gord , che sam uchil v SU a ne v Susurlevo primerno...Kogato kandidatstvah priemaha 5 % ot donabornitsite ot okolo 3000 kandidati. Ako mislish, che dori tozi prost fakt ne se otraziava na kachestvoto na studentite i saotvetno na obrazovanieto si prosto naiven. Da ostavim nastrana, che v prodalzenie na desetiletia po edni ili drugi prichini pravnata misal na Bulgaria beshe kontsentrirana v SU. Uchl sam i v US law school i znam kakvo e ot znachenie za profesionalnoto izgrazdane na edin advokat ot edin student po pravo. Ne znam dali imash vazmoznost da rabotish v sad v NY, goliama chast ot advokatite tuk po tsial den si proveriavat email-ite i pishat brefs. Ako si v sad mislia , che bi ti bilo iasno kakvo imam predvid kritikuvaiki mehanichnoto kopirane na chuzdi traditzii bez da se osaznava, che pravoprilaganeto i advokatsvaneto e izkustvo a ne samo forma. Good luck in NY-taka kato gledam niama da e lesno.

Nikolay
Nikolay Jordanov

Мнениеот 2222 » 28 Юни 2004, 18:24

Kolega,

kak taka si proveriavat emailite i kakvo pishat tam advokatite mi stana interesno.
2222

Мнениеот Nikolay Jordanov » 28 Юни 2004, 19:05

Mnogo prosto, kolega:). Goliama chast ot advokatite tuk (poneze sme tolkoz mnogo) ne se zanimavat s praktikuvane v smisal iaviavania v sad i kontakt s klienti. Mnogo kolegi se zanimavat samo s research (namirane na prilozimoto pravo) i s pisane na memorandumi v tazi vrazka. Mladi i neutvardeni juristi obiknoveno prekarvat niakolko godini pred edin komputar v pisane i niamat i poniatie kak izglezda sadebna zala.
Shte spodelia edno nabludenie-mnogo priateli i kolegi v BG imat neviarna predstava (do goliama stepen sazdadena ot populiarni seriali) za praktikuvaneto na advokatskata profesia v US. Neshtata sa dosta po razlichni i dalech ne tolkoz rozovi:))

Pozdravi ot men, Nikolay
Nikolay Jordanov

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 15:45

Колега и аз съм против да се поставяме по-долу от другите, но когато човек види с очите си визитка, на която пише:

ДИПЛОМИРАН АДВОКАТ
еди коя си

видах го и се чудих да плача или да се смея
nobody

Мнениеот донна2 » 06 Юли 2004, 15:58

лели ........
донна2

Мнениеот Гери » 06 Юли 2004, 16:06

Стига колега, майтап си правите нали? Надявам се да е шега.... :)
Гери

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 16:07

КОЛЕГИ ПРАВЯ ФИРМА!!! (не адвокатско дружество) И ТЪРСЯ СЪДРУЖНИЦИ!!!
ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ: Изработка на ултратънки, леки, немачкаеми, нецапаеми, побиращи се в орехова черупка АДВОКАТСКИ ТОГИ !!!
nobody

Мнениеот nobody » 06 Юли 2004, 18:22

За огромно съжаление на всички нас не сиправя майтап.
Действително преди няколко години видях такава визитка - показа ми я брокер на недвижими имоти и каза, че това била адвокатката, к която фирмата работи.
Опитах да му обясня, че това е като да напишеш "дипломиран директор", за да ме разбере човекът, защото остана изненадан и обиден от моя смях.
Съжалявам, че не запомних името на "дипломираната адвокатка" :((
nobody

Мнениеот shveda » 06 Юли 2004, 21:58

Супер! Каква е фирмата?
shveda
Потребител

Следваща

Назад към Взаимопомощ