начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Дете в риск

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Дете в риск

Мнениеот ani_sky » 11 Дек 2008, 18:31

Здравейте,имам нужда от помощ и се надявам тук да я открия.
Ето и предисторията на това което ме вълнува.Повече от година имам проблеми с неприятни съседи.Детето м и е инвалид 85%,тези хора непрекъснато сипят обиди върху него и пречат на нормалното му социално развитие.Имам подадени жалби до полиция,стигнах и до прокуратура,но за съжаление никой нищо не прави.
Вчера беше "върха на айсберга".Прибирам синът си от детска градина свалям го от автомобила и докато говоря с една позната навън,един от въпросните ми съседи направи опит да удари детеуто ми,като го нагруби много жестоко.Днес бях в агенцията за закрила на правата на детето....и пак ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.Тяхното решение е да заведа дело.МОЛЯ ВИ ПОМОГНЕТЕ МИ СЪС СЪВЕТ!!!
ani_sky
Нов потребител

Re: Дете в риск

Мнениеот Melly » 11 Дек 2008, 18:50

един от въпросните ми съседи направи опит да удари детеуто ми, като го нагруби много жестоко.

Пуснете жалба до Прокуратурата по повод конкретния инцидент.
Посочете и свидетелите.
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител

Мнениеот juppiter » 12 Дек 2008, 19:16

Прокуратурата няма да Ви е от полза. Няма нанесен удар , а само обидни думи,доколкото разбирам. Ще следва да предприемете действия по частен ред, директно в съда.Намерете възможност с адвокат да коментирате подробностите по случая.
juppiter
Младши потребител

Мнениеот ani_sky » 13 Дек 2008, 11:24

Благодаря за дадените съвети .
Бях при двама адвокати вчера,единият казва че няма смисъл да го съдя,а да подам тъжба в прокуратурата,а другият ми каза че е най-добре да заведем дело,като преди това да заведа детето на психолог и той да изготви становище относно случая.Аз мисля да се доверя на вторият,защото няма нараняване ,но има риск от последващо такова, и аз като родител трябва да защитя правата на детето си ,които е видно, че са нарушени.
ani_sky
Нов потребител

Мнениеот ani_sky » 13 Дек 2008, 20:00

Имам още няколко въпроса и ще съм много благодарна ,ако някой вземе отношение и ми помогне.
Въпросният съсед,който се опита да посегне на синът ми е с криминално досие,това дали може да се вземе под внимание?Неговата дъщеря преди около година(знам, че има давност 6 месеца,но все пак...)нагруби детето ми,аз подадох жалба срещу нея в прокуратурата,но отговора беше че няма достатъчно основания за производство.Това може ли да има някакво действие,ако сега заведа дело?
Благодаря на всички предварително.
ani_sky
Нов потребител

Мнениеот plamena26 » 13 Дек 2008, 21:21

След като сте подали жалба в прокуратурата, 6-те месеца започват да текат от деня, в който сте получила отговара за отказ от образуване на досъдебно производство, тъй като деянието се преследва по частен ред.
plamena26
Потребител

Мнениеот ani_sky » 13 Дек 2008, 22:11

Да знам,но са повече от 6 месеца и от получаването на отказа :(
ani_sky
Нов потребител

Мнениеот cyftti » 14 Дек 2008, 09:15

Госпожо ,
Всички тези въпроси, представляващи детайли от фактическата обстановка на вашите махаленски взаимоотношения ще следва да обсъждате и преценявате с адвоката, когото ще ангажирате по случая. Той/тя ще преценят доколко е необходимо и възможно намесването на стари случаи в процеса, каква би била евентуално ползата за Вас, както и доколко намесването на трети лица изобщо е допустимо.
Препоръчвам Ви да предприемете необходимите действия незабавно , за да не пропуснете и още някой от фаталните срокове.
cyftti
Нов потребител

Мнениеот ani_sky » 14 Дек 2008, 10:41

cyftti,благодаря за изчерпателните съвети.
Идеята ми е да получа повече информация от различни юристи(не желая безплатни консултации,а съвети и част от тях ги получих),защото там където ходих има различия в мненията.Не мога да твърдя че познавам добре закона,но имам нужното образувание и мненията на юристите при които бях,не ме удовлетворяват на пълно ,относно изхода от ситуацията.
Това е причината да пиша тук.На мен," махленските взаимоотношения" не са ми никак приятни и може би нямаше да се занимавам с тях,но тук вече става въпрос за дете с увреждане,което в последствие може да бъде травмирано от всички тия тъпанарщини.
И все пак, БЛАГОДАРЯ на всички отделили от времето си да ми пишат
ani_sky
Нов потребител

Назад към Семейни казуси