- Дата и час: 21 Дек 2024, 10:55 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Моля за помощ
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
Моля за помощ
Моля Ви за съвет.По време на брака си бившия ми съпруг ме принуди да изтегля кредити в две банки,които използва за бизнеса си.С единия купи комбайн,а с другия погаси задълженията си към физическо лице.Сега съм разведена и в решението е отбелязано че именно той ще погасява месечните вноски и по двата кредита.Всичко придобито по време на брака остана за него,освен дъщеря ни.Сега живея на квартира с нея,получавам обезщетение от борсата и нямам никакви движими и недвижими вещи на свое име.От двете банки искат да заведат дело срещу мен,а аз сега разбирам че не е внасял вноските от юни месец.и двата договора с банките са в него,вкл всичките ми документи. Банките твърдят че не ги интересува решението на съда.Какво да очаквам.Знам че ще заведат изпълнително дело,но какво да им дам като нямам нищо.Нямям пари да се съветвам с адвокат,не си е плащал издръжката на детето дори, а иначе е "Бизнесмен".Управител е на ООД,занимава се с търговия на зърно,председател е на кооперация,отглежда картофи,консултант е в някяква фирма,незнам каква,а пред съда заяви че нямал доходи.Не си е плащал осигуровките от три години.Незнам има ли институция в България която може да ме защити.Благодаря Ви.
- forever74
- Нов потребител
Re: Моля за помощ
Не е изненадващо, че банката пасочва изпълнение към вас и "не зачита" съдебното решение, тъй като не е била страна по вашето споразумение. Очевидно вие сте основен длъжник по кредитите и това не може да се промени. Евентуално можете да търсете вие парите от съпруга си на база споразумението, но към банката нещата са за вас. Так изглеждат за мен нещата без да съм наясно със споразумението ви и решението на съда. Преценете размера на кредитите и дали не си струва да инвестирате в адвокатска помощ.
- blossom1
- Младши потребител
Благодаря Ви много.Това е основния проблем той знае,че банките имат право, а за да си защитя моето относно решението трябва пак да водя дела. Какво могат да ми вземат банките имайки предвид положението в което съм
- forever74
- Нов потребител
Нищо не може да Ви вземе, не бойте се!
Но не би било лошо да съдействате на съдебния изпълнител, ако такъв вече е ангажиран, или направо на банките, като дадете информация за това, как да съберат вземанията си от бившия Ви съпруг - посочете какво е останало за него от съпружеската имуществена общност, какви дялове в дружества притежава, други имущества...комбайн или каквото друго се сетите. Ако банките заведат изп. дело, ще се наложи да понесете разноските, ако разбира се, придобиете нещо, върху което може да бъде насочено съдебното изпълнение (в ГПК има изрично изброяване на несеквестируемото имущество).
Според информацията, която сте дали, просто няма какво да Ви вземат, но това не означава, че няма да дължите суми, в случай, че придобиете нещо за в бъдеще...
Каква полза, че след това може да си искате платеното от него...
Желая Ви успех!
Но не би било лошо да съдействате на съдебния изпълнител, ако такъв вече е ангажиран, или направо на банките, като дадете информация за това, как да съберат вземанията си от бившия Ви съпруг - посочете какво е останало за него от съпружеската имуществена общност, какви дялове в дружества притежава, други имущества...комбайн или каквото друго се сетите. Ако банките заведат изп. дело, ще се наложи да понесете разноските, ако разбира се, придобиете нещо, върху което може да бъде насочено съдебното изпълнение (в ГПК има изрично изброяване на несеквестируемото имущество).
Според информацията, която сте дали, просто няма какво да Ви вземат, но това не означава, че няма да дължите суми, в случай, че придобиете нещо за в бъдеще...
Каква полза, че след това може да си искате платеното от него...
Желая Ви успех!
- Kogato
- Младши потребител
forever74,
не споменавате в какви размери са изтеглените кредити, но от написаното оставам с впечатление, че става дума за сравнително големи суми.
Обикновено банките не кредитират физически лица с големи суми, без съответните обезпечения - ипотека, залог, поръчители... Ако заема е обезпечен чрез ипотека или залог, бихте ли споделила, каква е съдбата на имуществата послужили за обезпечение пред кредитора ?
Ако е удобно, моля споделете какви са били аргументите на бившия Ви съпруг именно Вие да изтеглите кредит ? Съществували ли са някакви пречки да бъде отпуснат заем на негово име, или пък чрез ООД, в което вероятно той има дялово участие ?
не споменавате в какви размери са изтеглените кредити, но от написаното оставам с впечатление, че става дума за сравнително големи суми.
Обикновено банките не кредитират физически лица с големи суми, без съответните обезпечения - ипотека, залог, поръчители... Ако заема е обезпечен чрез ипотека или залог, бихте ли споделила, каква е съдбата на имуществата послужили за обезпечение пред кредитора ?
Ако е удобно, моля споделете какви са били аргументите на бившия Ви съпруг именно Вие да изтеглите кредит ? Съществували ли са някакви пречки да бъде отпуснат заем на негово име, или пък чрез ООД, в което вероятно той има дялово участие ?
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
Който щади виновните, наказва невинните.
-
Inspector_MBP - Потребител
Inspector_MBP написа:forever74,
Обикновено банките не кредитират физически лица с големи суми, без съответните обезпечения - ипотека, залог, поръчители...
Невинаги е така, например има доста служители на МВР с големи кредити, необезпечени (над 10 000 лв. ), които не си плащат задълженията Същото важи и за някои бизнесмени, които имат "лошо досие" в кредитния регистър, но имат ...нека да ги наречем... "връзки" , познанства с някои служители в банките, и изнудват, принуждават и т.н., я свои служители, я близки и роднини да изтеглят кредити от свое име в тхна полза.
Всякакви шашми стават с тези кредити, мдааа...
Адвокат: (INFJ)
https://www.16personalities.com/infj-personality
https://www.16personalities.com/infj-personality
- kalahan2008
- Активен потребител
Вероятно е така Калахан, и все пак - това са изключения от нормалната практика. А въпросът за обезпеченията по кредита на питащата е важен, така че би било добре питащата да сподели. При всички положения обаче, за такова сериозно нещо - не я съветвам да се осланя само на "форумни" съвети и мнения.
Qui parcit nocentibus, innocentes punit.
-
Inspector_MBP - Потребител
Кредитите са малки.Нямам заложено нищо нито ипотекирано, защото никога не съм имала какво да заложа.Той е управител на ООДто,където съдружници сме двамата с брат му.Самото ООД има голям кредит,а той като физ лице няма как да изтегли защото 3 години и осигуровките не е плащал.Накара мен за да му помогна, а и самия директор го натисна за да услужи на колегата си от друга банка.И така се забърках в тази гадна каша.По единия кредит имам двама поръчители.Това е в общи линии моя Проблем.Сега ме тормози че съм била съдлъжник и по фирмения му кредит.Благодаря Ви много за отговорите.Аз и с адвокат се съветвам и за щастие има някаква надеждица.Благодаря Ви и бъдете здрави и през Новата година.
- forever74
- Нов потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|