Здравейте,искам да попитам знае ли някой дали вече е приет новия семеен кодекс,досега не съм се занимавала със бракоразводни дела и не са ме интересували много промените.В момента имам клиент който иска да се разведе,но има недвижими имоти които са СИО,по какъв начин можем да ги спасим.Съпругата няма претенции към тях,може ли да се подпише някакъв договор за уреждане на имуществените отношения между тях и само той да бъде собственик неща като брачен договор.
Благодаря предварително
- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Развод и новия семеен кодекс
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Развод и новия семеен кодекс
Не е приет новият СК.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Направете си споразумение - то е същото като брачния договор и ще има изпълнителна и всякаква гаранция.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
По-добре да отидете при познат колега, който се е занимавал с такива дела и да го помолите да водите делото заедно като хонорара да е за колегата - така хем ще се научите, хем няма да провалите интереса на киента ви.
- jiji2
- Потребител
Благодаря ви много за съветите!
Относно съдействието от по-опитен колега и това хонорара да е за него нямам нищо напротив,но за съжаление тези с които имам контакти ми отказаха с мотива,че брокоразводните дела изисквали доста работа и не си заслужавали парите.Мисля,че който може да си го позволи отказва,но за мен на този етап не е приемливо да връщам клиенти.Ще се насоча към споразумение както ме посъветвахте,надявам се и клиента да е съгласен,защото той смята,че таксите ще бъдат доста високи.Става въпрос за два апартамента и ресторант в центъра на града и съответно данъчната им оценка ще е доста висока,а нали се заплащат такси като при делба от 2 процента върху стойностто на недвижимите имоти.В тази връзка да попитам има ли някакъв начин да не се описват пред съда и в споразумението всички имоти и какви биха били последиците от това?
Относно съдействието от по-опитен колега и това хонорара да е за него нямам нищо напротив,но за съжаление тези с които имам контакти ми отказаха с мотива,че брокоразводните дела изисквали доста работа и не си заслужавали парите.Мисля,че който може да си го позволи отказва,но за мен на този етап не е приемливо да връщам клиенти.Ще се насоча към споразумение както ме посъветвахте,надявам се и клиента да е съгласен,защото той смята,че таксите ще бъдат доста високи.Става въпрос за два апартамента и ресторант в центъра на града и съответно данъчната им оценка ще е доста висока,а нали се заплащат такси като при делба от 2 процента върху стойностто на недвижимите имоти.В тази връзка да попитам има ли някакъв начин да не се описват пред съда и в споразумението всички имоти и какви биха били последиците от това?
- estera
- Нов потребител
Ако страните са в готовност да уредят всичките си имуществени отношения със споразумението, като включат всички имоти - СИО, по-добре е да го напряват сега, независимо от размера на таксата. Имотите, които са извън споразумението, след прекратяване на брака ще останат в обикновена съсобственост - по 1/2 идеална част, което един ден отново ще наложи да се извършва делба(доброволна или съдебна), а възможно е и някои от съпрузите да предяви иск за признаване на по-голяма част или изключителен принос в придобиването на някои от имотите - резултатът ще е ясен след постановяване на решение по такъв иск.
С една дума - уреждането на отношенията е желателно да стане със споразумението, докато страните са склонни и в отношения, които допускат да се споразумяват. Разбира се, това е само становище, което не Ви ангажира по никакъв начин.
Успех!
С една дума - уреждането на отношенията е желателно да стане със споразумението, докато страните са склонни и в отношения, които допускат да се споразумяват. Разбира се, това е само становище, което не Ви ангажира по никакъв начин.
Успех!
- fani_i
- Потребител
Наистина много ви благодаря за съветите!Радвам се,че все още има такива отзивчиви колеги във форума!
- estera
- Нов потребител
Здравейте,има един въпрос на който се надявам да можете да ми отговорите.Имам брат който се ще развежда, но със снаха ми си имаме неприятности от години те живеят в апартамент който е дарен на брат ми от нашия дядо.Сега тя иска да му вземе апартамента и той да се изнесе .Въпроса ми аз мога ли понякакъв начин да и осуетя намеренията било с оспорване на дарението или по някакъв друг начин. Благодаря Ви предварително
- gmps1
- Нов потребител
Ако е дарено на него само, тя няма как да му "вземе " апартамента.
Ако имате пред вид обаче, съдът да присъди ползването на семейното жилище, то това е вече друго и отмяната на дарението е безсмислена.
Ако имате пред вид обаче, съдът да присъди ползването на семейното жилище, то това е вече друго и отмяната на дарението е безсмислена.
- sunrise
- Активен потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|