начало

Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев Съдът върна в ареста актьора Димо Алексиев

Шум от заведение

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Шум от заведение

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 13:56

Здравейте, живея на първи етаж в жилищна кооперация.Под апартамента ми ,на партера има бистро,което ни причинява системен шум.Постоянно се слуша висока музика.Работното им време е до 22.00ч, но не се спазва. Денонощно има някой долу,който да създава шум. Телевизорът им е включен на някой чалга канал и на по-ритмичните песни се усилва.През почивните дни задължително се организирват частни партита,които са продължавали до 05-06ч. сутринта. Подадох жалба в РИОКОЗ-Бургас за замерване нивото на шума,но явно оттам предупредиха наемателя и не можаха да замерят завишени нива на шума. Звъним в полицията ,идват на проверка и в момента ,в който полицаите си тръгнат музиката се усилва отново и започват да блъскат столове,да крещят ,затова че сме им прекъснали купона.Подадох жалба до кмета ,придружена от подписка на живущите във входа.Той назначи проверка,глобиха ги 500лв, имаше затишие за около 2седмици и сега кошмарът започва наново.Тази сутрин в 3ч децата ми се разпищяха от силната музика, защото пазачът се беше напил ,както обикновено.На някои написаното може да им се стори преувеличено, но е самата истина. Вече ми писна, незнам какво да правя.
Какво бихте ме посъветвали, освен да си продам апартамента?
leonesa
Нов потребител

Re: Шум от заведение

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 18:04

не съм адвокат но имах подобен проблем. Първо: полицията също има право да глобява, когато не е за първи път.
Второ напишете жалба от входа поне 75 % от живущите ако не бъркам, вземете справки колко пъти е викана полиция и всичко друго което сметнете за необходимо приложете.Жалбата се носи и в полицията и в общината по район с копие до Бургаската община. Има комисия по жалбите и тнт , говорете с някой от общинските съветници какво ще ви посъветват, какъв точно е реда, доколкото знам е приет или се приема закон за борба с нощния шум поне тук в Столична община е така. След 2, 3 провинения се отнема лиценза на заведението.Борете се за затваряне или поне за смяна на наемателя, ако е под наем заведението . И не се притеснявайте викайте си полиция, като не се съоб разят ги викнете втори път и вече могат да ги глобят. Но задължително се п оровете п о общините и говорете с компетентно лице!Но в централната община! От опит знам, че р айонните кметове си питат ушите!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 19:11

От полицията нищо не вършат.Когато дойдат си разменят по някоя приказка с Управителя и дотам. Говорих с районния инспектор от РПУ,а той ми отговори, че при тях не са отразени нарушения от заведението,въпреки че звъним всяка събота. Явно им плащат , за да не им пишат актове.
Преди 2 месеца имах лична среща с кмета на общината /в Бургас кмета има приемен ден/ и обеща ,че ще направи всичко възможно. Глобиха ги 500лв, но това не ги стресна. Изглежда, ще трябва да направя още няколко подписки и пак при кмета,защото ако пусна жалба може и въобще да не стигне до него.
leonesa
Нов потребител

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 19:17

ама не говорете с тях а документирайте всичко писмено. Всички обаждания се регистрират в МВР! Вносител на закона за борба с шума е общ. съветник от ДСБ Вили Лилков- това е от мен .Може някой да ви помогне повече от мен. Вижте на търсачка за тоя закон де!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот leonesa » 23 Яну 2009, 19:23

Благодаря за съветите
leonesa
Нов потребител

Мнениеот ikonomikabg » 23 Яну 2009, 20:28

http://www.bgsever.info/br-25_2008/stranici/str-5.htm
вижте как седят нещата във Вашата община Бургас!
ikonomikabg
Младши потребител

Мнениеот qzp1965 » 18 Мар 2009, 14:01

Напълно ви разбирам,защото и ние сме на същото положение.Сега се връщам от разговор с обществения посредник на Бургас.Най добре е да направим нещо като сдружение на всички потърпевши от терора на заведения в жилищни сгради.Подавали сме жалби и в община и полиция-нищо.Когато сме по-вече има вероятност да се обърни внимание на проблема. Може да ми пишете на: qzp1965@abv.bg
qzp1965
Нов потребител

Назад към Етажна собственост