начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

семеен казус -съвет

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

семеен казус -съвет

Мнениеот cristalni » 24 Яну 2009, 23:10

здравейте!интересува ме отговорът на няколко въпроса.живея с приятеля на семейни начала и имаме малко детенце.ако тои реши да предяви иск срещу мен по някакви измислени от него причини каква е вероятността съда да реши да остави детето при мен?само да подчертая приятеля ми има задължения към държавата(заеми).ако аз реша да си извадя медицинско и предявя иск срещу него каква ще е вероятността да спечеля аз делото?Ще съм много благодарна ако отговорите на въпросите ми.
cristalni
Нов потребител

Re: семеен казус -съвет

Мнениеот Гост. » 24 Яну 2009, 23:42

Не, че не ми е ясно какво точно питате, но поне го правете грамотно.
Формулирайте си въпросите отново.

значителни, но зависи
не е чак толкова съществено
какво дело?
Гост.
Старши потребител

Мнениеот cristalni » 25 Яну 2009, 11:03

извинявам се,че не съм била ясна.дано поне сега успея ;Значи живея на семейни начала с приятеля си и имаме детенце.Той мисли да пуска жалба срещу мен без основателни причини.Детето е записано на негово име.Интересува ме ако се стигне до дело каква била вероятността да го спечеля аз?за уточнение съм написала че може да се има в предвид в самото дело финансовото състояние на бащата,който има задължения към д-вата.И така каква би била вероятността нещата да бъдат на моя страна?това е
cristalni
Нов потребител

Мнениеот donna » 25 Яну 2009, 11:07

Добре де за какво ще е тая жалба,какво дело на какво основание ?Вие пишете разни неясноти. С две думи скарали сте се казали сте си няколко приятни изречения и ние трябва да им правим разбор.
donna
Старши потребител

Мнениеот Гост. » 25 Яну 2009, 12:31

Благодаря, но написаното ми е известно от предният ви пост- за друго питах....
Да не ви е заплашил, че "ще вземе детето"- т.е. ще ви отнеме родителските права върху детето? Което според мен е по-вероятната хипотеза...

Ограничаване на родителските права
Чл. 74. (1) Когато поведението на родителя представлява опасност за личността, възпитанието, здравето или имуществото на детето, районният съд служебно или по искане на другия родител или на прокурора взема съответни мерки в интерес на детето, като при нужда го настанява в подходящо място.
(2) Такива мерки се вземат и когато родителят поради продължителна физическа или душевна болест или поради продължително отсъствие или други обективни причини не е в състояние да упражнява родителските си права.

Лишаване от родителски права
Чл. 75. (1) Родителят може да бъде лишен от родителски права:
1. при особено тежки случаи по предходния член;
2. когато без основателна причина трайно не полага грижи за детето и не дава издръжка;
3. (изм. - ДВ, бр. 63 от 2003 г.) когато е оставил детето за отглеждане в специализирана институция и не го е потърсил в шестмесечен срок от деня, в който е трябвало да го вземе.
(2) Производството за лишаване от родителски права се образува служебно от районния съд или по искане на другия родител или на прокурора. Делото се разглежда по исков ред с участие на съдебни заседатели.
(3) По делото задължително се изслушват прокурорът и родителят, чието лишаване от права се иска, освен ако той не се яви без уважителни причини.

Ако не уточните какво точно ще пише в т.н. жалба- хипотези много...
Гост.
Старши потребител

Мнениеот laridii » 25 Яну 2009, 14:39

За някакво медицинско се говори, та явно не само са се карали, но са се и били! :roll:
laridii
Потребител

Мнениеот Гост. » 25 Яну 2009, 15:10

:roll: Възможно е и да има физическо насилие, но след като нямат брак говорим само за дело по ЗЗДН...
И в поста е написано- АКО... си извадя :lol:

Донна е най-близо до истината...
Гост.
Старши потребител

Назад към Семейни казуси