Здравейте!
За проблема който имам като жена изгонена от любимия си и майка принудена да 'остави' детето си и родината си няма нужда да питам тук. Това което се питам през тези 2 години, откакто съм в немилост е от къде да намеря сили да се защитя и има ли смисъл да се боря със злото. Чакам да стана силна, за да мога да започна да се боря. Сигурно съм закъсняла много с тази стъпка - намирането на адвокат, но ако не намеря добър човек, не виждам смисъл да хвърлям силите си при условие че ми трябват за собственото ми изграждане като силна личност.
Искам да се свържа с адвокат - мъж, професионалист, който има добър опит с разрешаването на подобни семейни въпроси
Ако трябва да посоча подробности относно случая: искам детето ми да расте, да бъде възпитано и да се радва на собствената си майка!
Основното нещо което ме е притеснявало, за да предприема сериозни действия относно този въпрос е корупцията в Бг., защото съм била достатъчно пъти свидетел как хората стават изведнъж много мили и добри и готови да направят точно това което искаш, само като ги 'почерпиш' с пачка
Ако ситуацият можеше да се реши извън България, не бих се колебала да действам и да се боря за правата си.
Това което питам е: Слабият има ли права в България? Практически се интересувам от отговора на този въпрос. Какви са вашите опитности: ако един богат и един беден са страни в делото, кой е по-вероятно да спечели? От отговора на този въпрос зависят моите по-нататъшни действия
Благодаря!
- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:04 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Има ли смисъл да се бориш, ако не си силен?
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
16 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Има ли смисъл да се бориш, ако не си силен?
Ох, тия семейни казуси започват да приличат на център за психологически консултации
Госпожо, стига сте мрънкали и сте си търсили оправдания. Вместо да разсъждават върху екзистенциални въпроси си хванете шапката приберете в България и на консултация с адвокат. По принцип не възможни неща няма и да не сте силна в името на детето ще станете такава, за вашите проблеми сте си виновна само и единствено Вие - не корупцията, не държавата! Основната причина да не предприемете нещо досега е нежеланието Ви, а не нещо друго.
Айде, стига ви толкова психотерапия. Въобще и не ми отговаряйте, досещам си какви нови извинения и драматизации ще напишете.
Госпожо, стига сте мрънкали и сте си търсили оправдания. Вместо да разсъждават върху екзистенциални въпроси си хванете шапката приберете в България и на консултация с адвокат. По принцип не възможни неща няма и да не сте силна в името на детето ще станете такава, за вашите проблеми сте си виновна само и единствено Вие - не корупцията, не държавата! Основната причина да не предприемете нещо досега е нежеланието Ви, а не нещо друго.
Айде, стига ви толкова психотерапия. Въобще и не ми отговаряйте, досещам си какви нови извинения и драматизации ще напишете.
- laridii
- Потребител
...и все в този ред на мисли.... мислех да Ви помогна, но съм ЖЕНА, а Вие категорично сте посолича, че търсите колега МЪЖ!!!!! ...............
Успех!
Успех!
-
778899 - Активен потребител
Важното което съм пропуснала да посоча е че не съм имала брак, и от консултацията която направих веднага тогава разбрах че не ми се полага абсолютно нищо от неговото богатство. Единственото нещо което ме интересува е детето
Също ме интересува начинът по който да открия добър адвокат - мъж, с дългогодишен опит, който да не е така емоционален като мен а да е сериозен и отговорен към работата си.
От консултациите с адвокат съм получила 2 основни, но различни мнения: 1. детето се дава на родителя, който може да му осигури по-добри условия, жилище и т.н - аз такива нямам; 2. детето се дава в 99% от случаите в Бг на майката, което не значи че детето има право да излиза извън страната, докато бащата не разреши.
В моя случай, че детето живее от 2 години при баща си и прекарва по 2, 3 месеца годишно с майка си(мен) в страната, не зная какво То заслужава да му бъде отсъдено...
За вина е нелепо да се говори, защото в подобни ситуации човек има само 1 спасителен изход
Също ме интересува начинът по който да открия добър адвокат - мъж, с дългогодишен опит, който да не е така емоционален като мен а да е сериозен и отговорен към работата си.
От консултациите с адвокат съм получила 2 основни, но различни мнения: 1. детето се дава на родителя, който може да му осигури по-добри условия, жилище и т.н - аз такива нямам; 2. детето се дава в 99% от случаите в Бг на майката, което не значи че детето има право да излиза извън страната, докато бащата не разреши.
В моя случай, че детето живее от 2 години при баща си и прекарва по 2, 3 месеца годишно с майка си(мен) в страната, не зная какво То заслужава да му бъде отсъдено...
За вина е нелепо да се говори, защото в подобни ситуации човек има само 1 спасителен изход
- libra-mir
- Нов потребител
Чакам да стана силна, за да мога да започна да се боря. Сигурно съм закъсняла много с тази стъпка - намирането на адвокат, но ако не намеря добър човек, не виждам смисъл да хвърлям силите си при условие че ми трябват за собственото ми изграждане като силна личност.
................................................
.........детето живее от 2 години при баща си
Много съдържателно и показателно.
Не знам как така изведнъж на дамите упражняващи адвокатската професия се презумира "несериозност", но вече нищо не ме учудва.
И Супермен да си вземете- за тези две години време на "събиране на сили" са стопили значително шансовете, за да разберете "какво То заслужава да му бъде отсъдено" и да ви бъдат присъдени на вас родителските права.
Ще си позволя само един съвет- адвокатът ви не следва да е от противния пол, да ме прощават колегите.
- Гост.
- Старши потребител
poli_g написа:Чакам да стана силна, за да мога да започна да се боря.
...Също ме интересува начинът по който да открия добър адвокат - мъж, с дългогодишен опит, който да не е така емоционален като мен а да е сериозен и отговорен към работата си.
.........детето живее от 2 години при баща си
Много съдържателно и показателно.
Не знам как така изведнъж на дамите упражняващи адвокатската професия се презумира "несериозност", но вече нищо не ме учудва.
И Супермен да си вземете- за тези две години време на "събиране на сили" са стопили значително шансовете, за да разберете "какво То заслужава да му бъде отсъдено" и да ви бъдат присъдени на вас родителските права.
Ще си позволя само един съвет- адвокатът ви не следва да е от противния пол, да ме прощават колегите.
Е, Поли, ти пък... Целта е ясна! Мъж, че ако може, с един куршум- два заека. Хем спечелено дело, хем без пари ако мине, щото е много слаба... Нали се досещаш, че ние, жените, много-много не се впечатляваме от подобни истории... Но, ако колегата е мъж, може и нещо друго да предложи
Госпожо, как е възможно да си оставите детето за ДВЕ години, а после да "циврите из форумите". Дори да сте била в моментна безизходица, намерила сте пари за чужбина, но не и време и средства да си потърсите родителските права
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Чакам да стана силна, за да мога да започна да се боря.
Защо ли си мисля, че силите у човека не прииждат като тайфун
А колкото до борбата, там се изискват определени предоставки, за да бъде спечелена
-
Melly - Старши потребител
Имаше една приказка:"Когато има желание намира начин, който не , си намира оправдание." Само не разбрах , каква е целта на поста във форума?
- sunrise
- Активен потребител
Е, ти пък как не разбра?
Единственото, което се повтаря е, че жената си търси авокат-МЪЖ. Ако може - не толокова емоционален като нея.
Единственото, което се повтаря е, че жената си търси авокат-МЪЖ. Ако може - не толокова емоционален като нея.
- dideto
- Младши потребител
Стига, де. Случва се понякога на човек да му се иска да се нареве. Не че тук е най-подходящото място или че нещата са изказани по най-подходящия начин, но - случва се.
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
Интересно. По принцип колежките са много по добри и много по подходящи адвокати по бракоразводни дела. На тях просто от вътре им идва.
Имам малко разводи, и не горя от особено желание, да имам още, но обикновено мъжът търси мъж адвокат, а жената жена, а не обратно.
За да се присъдят родителски права на мъжа(от опит знам че е много трудно, в първия случай се наложи да докажа че ищцата е "полу - луда", във втория че "има лош морал"), картинката никак не е розова.
Може да се каже, че жената е привилегирована , в брачния процес и в исковете за родителски права. До такава степен , че тази привилегированост довежда до Безбрачие, и то в почти цяла Европа.
Както казва братовчед ми "Не бъркайте секса със сключването на граждански брак?!? Едното е ...... другото е пре..." . За съжаление е много прав.
Имам малко разводи, и не горя от особено желание, да имам още, но обикновено мъжът търси мъж адвокат, а жената жена, а не обратно.
За да се присъдят родителски права на мъжа(от опит знам че е много трудно, в първия случай се наложи да докажа че ищцата е "полу - луда", във втория че "има лош морал"), картинката никак не е розова.
Може да се каже, че жената е привилегирована , в брачния процес и в исковете за родителски права. До такава степен , че тази привилегированост довежда до Безбрачие, и то в почти цяла Европа.
Както казва братовчед ми "Не бъркайте секса със сключването на граждански брак?!? Едното е ...... другото е пре..." . За съжаление е много прав.
Най голямото достойнство на закона е че не се влияе от емоции.
http://www.vasilev-babuchev.com
http://www.vasilev-babuchev.com
- nezret
- Потребител
...
Последна промяна bebitor на 28 Яну 2009, 08:26, променена общо 1 път
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
АААААААААААААААА,еееееееееееееееееееееее !!!!
Колеги,стига глупости.Не знаех,че пола определя в коя област на правото е по-добър адвоката.
Извинявам се за не дотам коректния тон,но в съда по принцип се следи за подготовката на адвоката по конкретното дело,а не какво има скрито в гащите му /и/.
Все едно да се твърди пък от наша страна съдийската професия за кого е по-подходяща.
Колеги,стига глупости.Не знаех,че пола определя в коя област на правото е по-добър адвоката.
Извинявам се за не дотам коректния тон,но в съда по принцип се следи за подготовката на адвоката по конкретното дело,а не какво има скрито в гащите му /и/.
Все едно да се твърди пък от наша страна съдийската професия за кого е по-подходяща.
- sarbijanac
- Активен потребител
Съгласен съм.
Важни са представените доказателства,обоснованите доказателствени искания и т.н. За което се иска подготовка. Но за разводи, тъй като неминуемо се влиза в една доста пикантна материя, и винаги се вадят 4кирливи ризи". Лично моето мнение е че разводът е единствения вид гражданско дело при което и двете страни губяд. Не може да се сравнява иск срещу компания с развод.
Ами в брачна колегия много рядко може да се види мъж адвокат, а за съдиите всички до една са жени и в СРС и в СГС. От това правя извод че на колежките са по добри и че от вътре им идва, по брачни искове. Картинката е друга във ВАС.
Важни са представените доказателства,обоснованите доказателствени искания и т.н. За което се иска подготовка. Но за разводи, тъй като неминуемо се влиза в една доста пикантна материя, и винаги се вадят 4кирливи ризи". Лично моето мнение е че разводът е единствения вид гражданско дело при което и двете страни губяд. Не може да се сравнява иск срещу компания с развод.
Ами в брачна колегия много рядко може да се види мъж адвокат, а за съдиите всички до една са жени и в СРС и в СГС. От това правя извод че на колежките са по добри и че от вътре им идва, по брачни искове. Картинката е друга във ВАС.
- nezret
- Потребител
Доста безмислена дискусия върви по този казус. На жената й доскучало и драматично заявила "to be or not to be"! И всички провиснахте на въдицата й.
Проблемът на давещия се е на самия давещ се. Така ли се зарязва дете?!
Познавам деца на този тип майки, които още невръстни започват да проституират, докато "майките им", гледайки си кефа някъде из чужбина или узряли вече да станат майки, изведнъж се сещат, че имат деца.
Проблемът на давещия се е на самия давещ се. Така ли се зарязва дете?!
Познавам деца на този тип майки, които още невръстни започват да проституират, докато "майките им", гледайки си кефа някъде из чужбина или узряли вече да станат майки, изведнъж се сещат, че имат деца.
- richi_rich
- Младши потребител
Каква разлика има жена-мъж, рядко има значение. Е, по някои дела хваща като аргумент, но то си има и начин да притъпиш лошото впечатление.
Иначе, какво значение има и това, че детето живее 2 години с бащата.
Представете си какъв психопат би трябвало да е той, за да принуди майката да го остави.
Те още си вадят нож по селата на тая тема, пък искаме справедливост.
Питащата трябва да изиска справка по адреса по местоживеене за безплатна правна помощ, както и да се обърне най-накрая към някоя федерация за защита на жените -майки - те са поне 5-6 реални такива федерации, там имат дори приемни стаи, жилища за изгонени съпруги и комплексен подход към случая.
Иначе, какво значение има и това, че детето живее 2 години с бащата.
Представете си какъв психопат би трябвало да е той, за да принуди майката да го остави.
Те още си вадят нож по селата на тая тема, пък искаме справедливост.
Питащата трябва да изиска справка по адреса по местоживеене за безплатна правна помощ, както и да се обърне най-накрая към някоя федерация за защита на жените -майки - те са поне 5-6 реални такива федерации, там имат дори приемни стаи, жилища за изгонени съпруги и комплексен подход към случая.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
16 мнения
• Страница 1 от 1
|
|