начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Съпругата ни напусна помощ

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Съпругата ни напусна помощ

Мнениеот presli69 » 28 Яну 2009, 19:01

На 40 години съм. Женени сме от 15 години. Имаме син на 13 години и дъщеря на 10 години. Преди четири месеца съпругата ми си взе багажа и ни напусна. Сега живее в друг град.
От тогава аз и родителите ми се грижим за децата.
Имам прекрасни условия да гледам децата, а и нашите помогат.
Съпругата ми от напускането не е идвала в къщи, а пресреща децата по улицата за училище да ги вижда.
Съпругата ми иска развод по взаимно съгласие, но да вземе децата.
Децата не я искат.
1. Имам ли шанс при развод децата да останат при мен
2. Как може да получавам сега - без развод детските
Получих някакъв запис 80 лева за издръжка. Социални грижи ме разпитват. Не звам какво става МОЛЯ ЗА ПОМОЩ
presli69
Нов потребител

Re: Съпругата ни напусна помощ

Мнениеот imhotep » 28 Яну 2009, 20:17

Ех, че късмет имат някои мъже !!!! Радвай се , че си се отървал. Децата са с теб. Просто не и давай развод. Освен това я дай за издирване в МВР - за протокола. Да обясни къде е и защо не си е вкъщи. Това по-късно ще ти потрябва. Погледни нещата от хубавата им страна. На 40 живота започва за теб. :D
"Ако Ти не искаш да чуеш истината - никой не може да ти я покаже"
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот vega » 28 Яну 2009, 20:49

Имате шанс децата да останат при Вас. Когато са навършили 10 години съда може да ги разпита. Но и социалните са дстатъчни /обикновено/.
По втория въпрос: Намерете си адвокат и той ще ви помогне да спечелите делото за издръжка. Не Ви подценявам, но сам едва ли ще се справите.
vega
Потребител

Мнениеот presli69 » 29 Яну 2009, 09:27

Може ли да водя първо дело само за издръжка, без такова за развод?
presli69
Нов потребител

Мнениеот vega » 29 Яну 2009, 11:12

Можете да водите такова дело, да. Но моят съвет е да си намерите адвокат, който да го води, т.к той знае как да защити правата Ви, ако щете и с оглед на бъдещия развод.
vega
Потребител

Мнениеот richi_rich » 29 Яну 2009, 11:43

Объркан сте. Постарайте се да се успокоите. Когато сте наясно със себе си и целта, която преследвате, потърсете адвокат.
Да не забравяме все пак, че една монета има две страни :wink:
И съпругата има право на глас. От хубаво никой не бяга.
richi_rich
Младши потребител

Мнениеот presli69 » 29 Яну 2009, 12:04

Не споменах, че съпругата ми е по-малка със седем години.
Устроих я на друга по платена работа и от там тръгнаха нещата.
Прически, червила и т.н. Не закъсня и любовника.
Наех си адвокат. Неговото мнение не се различава от Вашите.
Ще Ви държа в течение.
БЛАГОДАРЯ!
presli69
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Яну 2009, 18:45

Постарайте се да възстановите брака си, като приложите всички хватки, на които сте способни, например проучете дали имат жилище, къде живеят, богат ли е действително любовника и така нататъка.
Опитайте с лъскави подаръци да подмамите любопитството на жена си, тук не се водете от егоизма си. Правете й подаръци в присъствието на колежките й (приятелките й) - например поръчайте й по куриер някакъв подарък, като Вие не се появявайте лично. Търсете контакт с нейни приятелки, роднини, решете с тъста въпроса - обяснете му, че той ще трябва да я гледа.
За кражба на жена има глоба, по кавказкият народен обичай.
Дори и най-фиктивния брак е предпочитан пред самотата, не се тълкувайте по модата.
Последна промяна ivan_lawyer на 30 Яну 2009, 18:35, променена общо 1 път
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот siinnba » 30 Яну 2009, 10:50

Я го не слушай Иван - така съвсем ще ти се качи на главата и ще ти слага рога кога и как и падне !
Иначе за разговори с тъста , за оплаквания пред приятелките и , близки и познати... колкото може повече , но ... елегантно и възможно пред повече свидетели...
И... не всеки кой да е и какъв да е брак е по-добър от самотата !!
siinnba
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 30 Яну 2009, 17:47

Напротив ако си заслужава вслушай се в Иван. Първо опитай да разбереш Ти какво искаш. После действай. Винаги става въпрос за интереси и власт, любов, зависи каква е цената. Иначе живота ни щеше да е "постен".
Много участници ме определят като философ, но какво е право без философия ? :D
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот bebitor » 31 Яну 2009, 11:15

richi_rich написа: От хубаво никой не бяга.
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Мнениеот katerinakuch » 31 Яну 2009, 13:57

Интересно защо съпругата си е тръгнала? Ако наистина се чувстваше добре, едва ли би го сторила. Наистина от доброто никой не бяга. Поговорете с нея. Най-лесно е да се прекрати един брак или връзка, най-трудно е да се задържи, а и едва ли сте си били безразлични, щом чак две деца имате. Дори и да се разведете, не си мислете, че толкова лесно при наличие на две деца, ще си намерите подходяща и идеалната за Вас следваща партньорка в живота.
katerinakuch
Активен потребител

Мнениеот mariec » 10 Фев 2009, 13:19

По стечение на обстоятелствата мисля, че познавам твоята БЛАГОВЕРНА. България не е толкова голяма, че да може да се скрие нещо.
Мога да ти кажа, че тя е един двуличник, способен да те гледа в очите, да говори едно а да върши друго. Лично съм се сблъсквал /а/ с това. Мисля, че тя е избрала ролята на артисткойто много лесно си играе ролята. Дори не е наясно със себе си, като е подвласна на чужди мнения и си прави повърхностни изводи за самия живот.
mariec
Нов потребител

Мнениеот imhotep » 11 Фев 2009, 00:41

Много ме заинтригува този цитат на richi_rich,
И съпругата има право на глас. От хубаво никой не бяга.
Смешна работа. Някой да е чувал за почтенност ? Няма определение за "добрите нрави" и не се знае въобще какво е това ...
Ето един друг стар цитат който дава представа за "добрите нрави" в днешно време, за ценностите ,които изповядваме днес:

"В САЩ, особено сред по-заетите професионално хора, обявите за запознанства са много популярни. В интернет форумите се завъртя следната история. 25-годишна девойка, която твърди, че е интелигентна, изискана и изключително красива, пуска в елитен сайт за запознанства следния въпрос:
"Къде бъркам? Търся да се омъжа за човек, който печели най-малко половин милион на година. Знам как звучи това, но имайте предвид, че да печелиш милион на година означава да си средна класа в Ню Йорк, така, че изобщо не мисля, че се целя прекалено високо. Познавам една жена от групата ми по йога, която е женена за банкер в инвестиционна банка и живее в "Трибека" (друг скъп квартал), а тя дори не е толкова хубава, колкото мене, нито е особено умна. Какво прави тя и какво да направя аз, за да стигна нейното ниво? Ще ми дадете ли някакви съвети? Моля, задръжте си обидите - аз честно и почтено питам. Повечето жени мислят по същия начин, но го крият, а аз поне си казвам кое как е. Нямаше да търся такъв тип мъже, ако не смятах, че съм повече от достойна за тях - като външен вид, култура, любов и умения в домакинството."

Следва отговорът на брокер от Ню Йорк, който отговарял на условията й:

"Прочетох поста ти с голям интерес и сериозно се замислих над твоята дилема. Не ти губя времето, защото се класирам според твоите критерии - печеля над половин милион годишно. Но така, както ги виждам нещата, ти ми предлагаш, чисто и просто, една много скапана сделка. Ето защо: ако махнем всичките глупости, дето си ги наговорила, това, което предлагаш, е проста размяна - ти предлагаш своите прелести срещу моите пари. Просто и ясно. Обаче има още едно съществено нещо - твоята красота ще намалява с времето, докато парите ми - не. Всъщност много е вероятно аз да печеля все повече през следващите години, но е абсолютно сигурно, че ти по-хубава няма да станеш. Така, че икономически погледнато, ти си амортизиращ се актив, докато аз съм актив с увеличаваща се стойност. И не само че ще се амортизираш, ами амортизацията ти ще се покачва всяка година. Ти си на 25 и вероятно ще останеш доста секси в следващите 5 години, но все по-малко секси всяка следваща година. После красотата ти ще започне да избледнява и на 35 вероятно няма да ставаш за нищо.Така че, ако си говорим по брокерски, не е изгодно да те купя за дълго (което ти всъщност предлагаш), а по-скоро да те ползвам за кратко и да те продам бързо. Ако смяташ, че говоря грубо, ще ти кажа следното - ако моите пари изчезнат, същото ще направиш и ти, така, че и аз трябва да имам някакъв вариант, когато красотата ти се изпари. Просто е - както ти поставяш условията, има смисъл да си ми само любовница, а не и жена.Отделно от това, в началото на моята кариера научих много за ефективността на пазара. Затова се чудя защо момиче като теб, "интелигентна, стилна и изключително красива", не е успяла да си намери чичко паричко досега. Трудно ми е да повярвам, че ако си толкова готина, колкото казваш, мъжът с 500-те хиляди на година все още не те е намерил, пък ако ще и само за да те пробва. Надявам се, че съм ти помогнал, а ако размислиш и започнеш да се даваш на оперативен лизинг за следващите 3 години, обади се."
Аватар
imhotep
Потребител

Мнениеот mariec » 11 Фев 2009, 11:20

БРАВО на imhotep
Подкрепям го напълно.
И тази съпруга напуска децата си с мисълта " сега е време за живот ", докато е млада и красива. Но после какво .......... ? Ще доиде разочарованието и " този е като другия", а сега на къде?
mariec
Нов потребител

Мнениеот 778899 » 11 Фев 2009, 14:23

Да, принципно е така-от хубавото никой не бяга, но уточнението е, че този който не бяга трябва да умее да оцени хубавото! Може би тук не е точно така!

Господине, аз лично не бих се хвърлила да спасявам брак с неверник, но това си е лично моя преценка! Съветът ми е следния: съберете достатъчно доказателства, както са Ви посъветвали колегите, ангажирайте добър адвокат и действайте смело! Шансовете децата да останат при Вас са напълно реални!

Желая Ви успех!
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Назад към Семейни казуси