начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

развод по чл. 99,ал.1

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

развод по чл. 99,ал.1

Мнениеот invulnerable » 14 Фев 2009, 19:13

искам развод.
жена ми не е съгласна-позовава се на чл.99,ал.4 от СК. твърди,че ще докаже, че вината е само моя.
нимаме 2 деца - едното над 18г. другото-16г. никога не съм упражнявал физически/психически тормоз.
просто искам развод и нова връзка.
жена ми твърди,че ще ми е невъзможно да получа развод, тъй като ще докаже,че аз съм виновна страна.
Да добавя,че ще е трудно да докаже наличие на неполагане на грижи за семейството(плащам всички сметки по банков път от заплата както и всичко останало в кеш.
каква е съдебната практика по чл.99,ал.4 от ГПК? Съдебната практика сочи,че фактическата раздяла( при това дължа) е основание, но моя случай не е такъв.
В кои случай съдът не допуска развод (освен когато жената е бременна :"Съпругът не може да предяви иск за развод без съгласието на съпругата си, ако тя е бременна, и до навършване на дванадесетмесечна възраст на детето.",СК ,ПРЗ)
и да отбележа,че вече се консултирах с адвокат, но пиша тук, защото адвоката за 30-те лв. консултация не ми каза нищо, което да не знам.
а въпросът ми беше- в кои слуачаи не се допуска развод( съдебната практика в АПИС е оскъсна),::
invulnerable
Нов потребител

Re: развод по чл. 99,ал.1

Мнениеот invulnerable » 14 Фев 2009, 19:16

да се чете чл 99,ал. 4 от Семейния кодекс.
invulnerable
Нов потребител

Назад към Семейни казуси