начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

как да сменя имената на детето ми

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

как да сменя имената на детето ми

Мнениеот galina4 » 29 Мар 2009, 01:34

здравейте,имам един особен въпрос-майка съм на момиченце на 1г,нямам брак с баща й,но той й даде имената си,когато детето беше на 45 дни него го заключиха и досега още е в затвора.Как да сменя презимето и фамилията на дъщеря ми от неговите на моите защото ако искаме да отидем на почивка в чужбина през лятото той никога няма да даде съгласието си и да подпише декларация.Нямам никакви претенции към него и не искам да го съдя за издръжка.Някой може ли да ми помогне?Моля ви....
galina4
Нов потребител

Re: как да сменя имената на детето ми

Мнениеот system » 29 Мар 2009, 01:44

здравейте,имам един особен въпрос-майка съм на момиченце на 1г,нямам брак с баща й,но той й даде имената си,когато детето беше на 45 дни него го заключиха и досега още е в затвора.Как да сменя презимето и фамилията на дъщеря ми от неговите на моите защото ако искаме да отидем на почивка в чужбина през лятото той никога няма да даде съгласието си и да подпише декларация.Нямам никакви претенции към него и не искам да го съдя за издръжка.Някой може ли да ми помогне?Моля ви....

Можете да оспорите припознаването в 3 месечен срок пред длъжностното лице по гражданско състояние. Ако не направите това, припознаването се вписва в регистрите и мъжът се смята за баща на детето, с всички последици от това.
system
Активен потребител

Мнениеот Гост. » 29 Мар 2009, 03:56

Колега Систем, за посоченото, от Вас, разрешение времето отколе и изтекло.

Към galina4
Не смятам, че само заради една екскурзия се следва промяна в установения произход. Все пак това Е биологичния родител на детето. Което от своя страна и изтеклите срокове ви поставя в невъзможност да предприемете, каквото и да е. Така че, детето ще продължава да носи имената на баща си.

За да имате възможност да напускате страната и ако евентуално липсва декларация- съгласие на бащата за това, следва да водите гражданско дело, като искате от уважаемият съд, да замести с постановеното решение липсващото съгласие.
Имате правна възможност да искате разрешение от съда, както за еднократно напускане пределите на страната ни, така и до навършване пълнолетие на детето.
Преценката е колкото ваша, толкова и на съда.

Изложеното е валидно само и ако бащата не е съгласен.
В противен случай е излишно.
Гост.
Старши потребител

Мнениеот punisher » 29 Мар 2009, 10:37

За пореден път ще убеждавам колко странни действия извършват хората.
Много е лесно да не мислиш първоначално,но после.....Че вие драга galina4,два пъти ли само сте виждали бащата на детето ви?Толкова ли ви беше невъзможно да прецените след като нямате брак с този мъж и след като той се е проявявал криминално,е ли е той правилно да дава имената на момиченцето????Защото детето има от това припознаване двама родители и за всяко действие спрямо детето съгласие трябва и от двамата родители(ако изобщо това е пример за качество на родител).
punisher
Потребител

Мнениеот galina4 » 29 Мар 2009, 14:05

благодаря ви system и poli_g,драги punisher никой не знае какво му готви съдбата,мислиш ли,че ако знаехме, че ВКС ще го осъди и той ще лежи толкова дълго щях да позволя такова нещо,той в затвора много се промени,моля ви обяснете ми по-подробно какво е това гражданско дело,трябва ли да наемам адвокат и дълго ли ще продължи,какви документи и къде се подават,какво ще кажете за адвокат Бранимир Балачев от Варна,сигурна съм,че сме роднини с него,но в интернет пише не толкова хубави неща за него,някой бил ли е в подобна ситуация като моята...
galina4
Нов потребител

Мнениеот system » 29 Мар 2009, 15:31

Поли, извинявам се, не прочетох внимателно поста. Вярно, че е изтекло времето за оспорване на припознаване.
system
Активен потребител

Мнениеот punisher » 30 Мар 2009, 10:07

Вие само ВКС чакахте ?Делото е било на вече две инстанции приключило със влязла в сила присъда относно виновността на вашия любим.И да ме прощавате,вярно ,че на знаем какво ни готви съдбата,но при вече престъпен любим и дете сте си създали.
какво ще кажете за адвокат Бранимир Балачев от Варна
Не очаквайте някой оттук да ви даде характеристика на колегата.Това не е етично,професионално и човешко.Колегата може по определен случай да е перфектен,но в друг-не чак толкова.
Успех!!!
punisher
Потребител

Мнениеот galina4 » 30 Мар 2009, 12:17

благодаря на всички
galina4
Нов потребител

Назад към Семейни казуси