начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Делба на имот след развод

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Делба на имот след развод

Мнениеот dobsan » 08 Апр 2009, 10:48

Въпроса ми е малко сложен. Поне така смятам понеже обстоятелствата са много оплетени. Имам нужда от юридически съвет преди да се обърна към адвокат. Вече сме офицялно разведени, но предстои подялба на имот :roll: . По време на брака ни майка ми прехвърли имот на село на мен и сестра ми чрез покупко-продажба. След години съпугът ми чрез измама накара сестра ми да си продаде нейният дял от имота и целият имот е на мое има в момента. Също така по време на брака той закупи друг имот, който е по-малък от този койт е на мое име, но пък е по близо до града. Въпросът ми е какво трябва да направя за да подготвя документи за подялба и имам ли шанс да бъде убедена другата страна на споразумение? :?: :?: Наясно съм че той има право върху моя имот, както и аз върху негоята. Аз съм готова да отстъпя и да няма претенции към неговият имот стига той да се съгласи на споразумение да няма претенции към моят имот.
Благодаря предварително за отговора.
dobsan
Нов потребител

Re: Делба на имот след развод

Мнениеот REVOLUTION » 08 Апр 2009, 10:53

Възможно е това , което искате ,стига бившият Ви съпруг да е съгласен.Иначе съдебна делба , вземете документите и се консултирайте с адвокат , той ще Ви обясни подробно възможните варианти на решение на казуса Ви.

Успех!
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот Momch » 08 Апр 2009, 17:35

Опитайте да се споразумеете. Ако не става не се колебайте, подавайте искова молба за подялба на имот в районния съд. Едно дело за имуществено разделяне може да се проточи 4-5 и повече години.
Momch
Младши потребител

Мнениеот pitasht » 17 Апр 2009, 09:26

Накрая съдът ще постави в дял единия имот на единия а другият на другия. Ще се наложи обаче в хода на делата да направите значителни разноски за адвокати пазарни оценки и 4% окончателна такса върху пазарната оценка по делбата
Поделете се пред нотариус Там таксите ще са върху данъчната оценка
pitasht
Активен потребител

Назад към Семейни казуси