- Дата и час: 25 Ное 2024, 06:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съседите ме съдят
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
съседите ме съдят
Съседът ми на долния етаж ме съди и ме обвинява, че поради нехайство от моя страна има теч, овлажняване и рушене на таваните в банята си, кухнята и коридора. При мен са налице същите проблеми. Многократно сме разговаряли с него по този въпрос. Включително у нас е идвал с майстора си, разреших им да огледат и вземат мерки, само и само да се разреши проблема. Овлажнени петна има включително и на вътрешните стени от стълбището откъм баните. Обясних му, че проблема е от горните етажи и се стича вода по не добре фугираните панели още при строителството. Нямам застраховка. Съседа замина за чужбина, нае си адвокат и сега ме съди. Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда? Каква е практиката при експертизите в подобни случай?
- plamena_e_koleva
- Нов потребител
Re: съседите ме съдят
Съседът ми на долния етаж ме съди и ме обвинява, че поради нехайство от моя страна има теч, овлажняване и рушене на таваните в банята си, кухнята и коридора. При мен са налице същите проблеми.
Съседа замина за чужбина, нае си адвокат и сега ме съди.
Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда?
Най- правилното действие за защита на собствените Ви интереси е и Вие да си наемете адвокат.
Съобразете, че от момента на връчване на исковата молба за Вас тече едномесечен срок за отговор. Изобщо не е за подценяване този момент.
Имате реални шансове да спечелите, така че искът срещу Вас да бъде отхвърлен. Всичко опира до събиране на релевантни доказателства, включително коректно зададена задача за експертизата в процеса.
Но изборът е само и единствено Ваш: сама, или с адвокат.
Успех!
-
Melly - Старши потребител
Според мен,за питащата проблемът не е особено значим.Ако беше наистина толкова важно,колкото се опитва да понапише,щеше да отиде при колега,а не да си прави разкази във форума.
Ако не се проведе адекватна защита,напълно е възможно решение в нечия вреда.А какво е положението според питащата-много често положението е съвсем различно от това,което ни се представя от клиентите.Какво да предприема и възможно ли е да ме осъди, въпреки че според мен проблемът не е в моето жилище, ами от самата сграда?
- punisher
- Потребител
Едва ли ще Ви осъди на повече от 1000 лева.
Освен това безкрайно е трудно в етажна собственост да водиш индивидуални искове.
Просто ремонтите се извършват от всички - независимо дали тече само на един.
А иначе е лесно да пратиш някого на адвокат, но колегите не са отзивчиви на подобни случаи, само гледат часовника, разбира се аз също съм от тях.
Освен това безкрайно е трудно в етажна собственост да водиш индивидуални искове.
Просто ремонтите се извършват от всички - независимо дали тече само на един.
А иначе е лесно да пратиш някого на адвокат, но колегите не са отзивчиви на подобни случаи, само гледат часовника, разбира се аз също съм от тях.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Дори и да ви осъди едва ли ще реши проблема за в бъдеще.
Разговаряйте за да установите и двамата как проблема да се реши един път завинаги.Вали дъжд няколко дена,спрете водата на входа и виновността ще се появи.Не е на никой в полза комшии да се карат и да вдигат скандали.
Другият вариант е да си продадете жилището,докато можете да платите първия иск,в невъзможност изпълнител прави тежести върху имота или автомобила.
Най добрият вариянт е дипломатичност и решаване на проблема,защото и вие можете да го осъдите за набеждаване или клевета преди да сте пробвали всички варианти на добросъседските отношения,в това число и ангажираността при спор на домоуправителя,който е длъжен да намери решение особено за входа за който е приел да отговаря и се грижи с доверието на съсобствениците,които са го избрали.Никой не е застрахован и съвсем добронамерено и като големи и разумни хора потърсете проблема ,който и на вас не ви е приятен.
Разговаряйте за да установите и двамата как проблема да се реши един път завинаги.Вали дъжд няколко дена,спрете водата на входа и виновността ще се появи.Не е на никой в полза комшии да се карат и да вдигат скандали.
Другият вариант е да си продадете жилището,докато можете да платите първия иск,в невъзможност изпълнител прави тежести върху имота или автомобила.
Най добрият вариянт е дипломатичност и решаване на проблема,защото и вие можете да го осъдите за набеждаване или клевета преди да сте пробвали всички варианти на добросъседските отношения,в това число и ангажираността при спор на домоуправителя,който е длъжен да намери решение особено за входа за който е приел да отговаря и се грижи с доверието на съсобствениците,които са го избрали.Никой не е застрахован и съвсем добронамерено и като големи и разумни хора потърсете проблема ,който и на вас не ви е приятен.
-
namakak - Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|