начало

Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство Парламентът си избра правна комисия, но без ръководство

Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Брак, развод, наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

Re: Упражняване на родителски права след развод - дефиниция?

Мнениеот balance » 10 Май 2009, 14:41

Това, че тези хора (да говорим само за държавните органи) са решили нещо не така, както Вие смятате за правилно, не означава, че си клатят краката. Това означава, че те не са събрали доказателства за твърденията Ви. Или (може би) означава, че твърденията Ви и тези на Вашето дете са неверни. Не се сърдете, но Вие пресъздавате всичко през погледа Ви като майка. И няма как да бъде по друг начин, защото Вие сте майка. Много често, от най-доброто желание да защитите детето си, Ви се струва, че някои неща са вредни, опасни, или приемане нещо за истина, без то да е точко така. За това са такива като нас, които да "изправят" пречупването на истината през Вашия и на детето Ви поглед. Така е навсякъде, не само при нас.
Във всеки случай - ако действитерлно сте изчерпали всички способи за защита тук и не сте удовлетворена от резултата, предявете претенциите си срещу държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Следва да имате предвид, че този съд не се произнася "по същество" на казуса Ви, а само преценява законосъобразноста на действията на административните и съдебните органи и съответствието на тези действия с Европейскта конвенция за защита правата на човека.
Пожелавам Ви успех !
balance
Потребител

Мнениеот 778899 » 10 Май 2009, 15:04

хахахахахаха, е не, няма такъв филм :lol: :lol: :lol: ! признавам си без бой...не мога да я чета bea-999 толкоз много, а още по-малко шизофренните й излияния...., но...за сметка на това, от прочетеното, посъбрах достатъчно предства, за да се обърна към нея, точно както аз си знам :wink: , та...

вижте, госпожо разклатени нерви /избрах мек тон :wink: /,

я не ни занимавайте с вашите /"в"-то не е главно съвсем нарочно/ глупости...ако сте от софия, горещо препоръчвам 4-ти километър... :wink: , там дефинициите с радост ги раздават... :lol: на такива като вас, пък може и с дрешки да се уредите... :roll: !

айде сега, в тоз хубав слънчев ден, да вземете да се разходите ли, що ли...сред природа...казват, зеленото действало успокояващо... :lol:

щото, ние тук, на кукувици като вас, вярвайте, нагледали сме се...не сте ни интересна, щото сайтът е ЮРИДИЧЕСКИ, а не МЕДИЦИНСКИ.... :lol: :lol: :lol: , какъвто е вашият случай.... :wink:
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
Аватар
778899
Активен потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 15:42

Здравейте, уважаеми колеги ! Първи въпрос - към всички: Какво става тук ? Връщам се от село, охранен, пийнал (не съм карал кола :oops: ), весел, пускам компютъра, влизам в Интернет, а вътре - Содом и Гомор. Само дето не станах на стълб от сол :wink:
Втори въпрос - към госпожа bеа-999: моля, уточнете фактологията, какво Ви притеснява и какво точно искате да направите. Приемете ме за малоумника на форума и обяснете отново (и по възможност спокойно) какъв е проблемът. Така че да мога да разбера :wink:
system
Активен потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 15:45

Е защо ми триете квалификацията ? Ставаше дума за мен. Като съм бил малък, са ми лепнали диагноза умствено изоставане лека степен или нещо такова. Така че мога да искам да ми се повтаря по няколко пъти :lol:
system
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 16:25

balance написа:Това, че тези хора (да говорим само за държавните органи) са решили нещо не така, както Вие смятате за правилно, не означава, че си клатят краката. Това означава, че те не са събрали доказателства за твърденията Ви. Или (може би) означава, че твърденията Ви и тези на Вашето дете са неверни. Не се сърдете, но Вие пресъздавате всичко през погледа Ви като майка. И няма как да бъде по друг начин, защото Вие сте майка. Много често, от най-доброто желание да защитите детето си, Ви се струва, че някои неща са вредни, опасни, или приемане нещо за истина, без то да е точко така. За това са такива като нас, които да "изправят" пречупването на истината през Вашия и на детето Ви поглед. Така е навсякъде, не само при нас.
Във всеки случай - ако действитерлно сте изчерпали всички способи за защита тук и не сте удовлетворена от резултата, предявете претенциите си срещу държавата в Европейския съд по правата на човека в Страсбург. Следва да имате предвид, че този съд не се произнася "по същество" на казуса Ви, а само преценява законосъобразноста на действията на административните и съдебните органи и съответствието на тези действия с Европейскта конвенция за защита правата на човека.
Пожелавам Ви успех !

Съжалявам, госпожо, ама не съм изчерпала всички способи, само не разбирам какво се чака.

Да падне тавана?

Да се забрави, докато бившия се крие гузно?

Да измисля извънсъдебен начин да разритам когото трябва, за да не се случва пак да си намирам детето изтормозено? Насърчавате ли личната разправия, щом системата не дава разрешение на ситуацията?
bea-999
Потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 16:33

system написа:Здравейте, уважаеми колеги ! Първи въпрос - към всички: Какво става тук ? Връщам се от село, охранен, пийнал (не съм карал кола :oops: ), весел, пускам компютъра, влизам в Интернет, а вътре - Содом и Гомор. Само дето не станах на стълб от сол :wink:
Втори въпрос - към госпожа bеа-999: моля, уточнете фактологията, какво Ви притеснява и какво точно искате да направите. Приемете ме за .............а на форума и обяснете отново (и по възможност спокойно) какъв е проблемът. Така че да мога да разбера :wink:

Искам да разбера, мога ли да вляза в дома на бившия, при оплакване от детето за извършен тормоз и насилие? Как да официализирам оплакването, ако детето е вътре в дома му и телефоните са изключени, той отказва да ми каже официално адреса (знам го от детето, детето ми описа всичко буква по буква), и да ми даде уверения, че се грижи добре за детето? Отказ от уведомяване и информация за състоянието на детето, отказ да вдига телефоните, отказ да зачита моите родителски права, правото ми да знам добре ли е детето и какво му се случва, основание ли е да го обвиня, че пречи на упражняването на моите родителски права, основание ли е за иск, какъв иск, основание ли е в ситуация на насилие да се влезе в дома му, особено ако детето е изолирано там, без достъп до мен?

Може ли да се смята, че детето е отвлечено, ако бащата го е отвел на неизвестно за мен място, крие това място, крие телефони и всякакви начини да се свържа с детето, и отказва да го върне коректно, и си го връща когато му скимне, и буквално го захвърля? Как да удостоверя това със свидетели, ако детето липсва с дни и понякога седмици, в неизвестна посока, неизвестно какво му се случва, без контакт с други хора и с мен включително? Това може ли да се смята за отвличане, и как да процедирам, ако за пореден път бащата е скрил детето от мен за неизвестен период време, отказвайки ми контакт с детето, като очевидно не се грижи добре за детето, защото детето се страхува да отива при него, и не иска да го вижда после?

Опитайте се да ми дадете съвет, който е в полза на детето, което се оплаква от тормоз в подобна ситуация. Не мислете за мен, любовницата или бащата. Мислете за интересите на пострадалото дете.
bea-999
Потребител

Мнениеот miriam » 10 Май 2009, 16:35

казах ти , детето се взема , смяна на родителските права и спешно се спасява от теб.
няма друг начин, аз поне не виждам
голям зор да се завреш на бившия в къщата , абе ти да не си решила да крадеш нещо от там?! много си напъната , направо си ми съмнителна.... :lol:
miriam
Потребител

Мнениеот sisi19 » 10 Май 2009, 16:47

Искам да разбера, мога ли да вляза в дома на бившия, при оплакване от детето за извършен тормоз и насилие? [*] - не, ти не можеш, но можеш да опишеш какво се случва пред соц. служби, и да изискваш от тях те да установят проверката, когато детето е при бащата.Те си знаят каква е процедурата.

Как да официализирам оплакването, ако детето е вътре в дома му и телефоните са изключени, той отказва да ми каже официално адреса (знам го от детето, детето ми описа всичко буква по буква), - заведи детето на психолог, той ще констатира дали има някакви вреди спрямо него, от каква степен са и така на татака.

Отказ от уведомяване и информация за състоянието на детето, отказ да вдига телефоните, отказ да зачита моите родителски права, правото ми да знам добре ли е детето и какво му се случва, основание ли е да го обвиня, че пречи на упражняването на моите родителски права, основание ли е за иск, какъв иск, основание ли е в ситуация на насилие да се влезе в дома му, особено ако детето е изолирано там, без достъп до мен? - всичко това став с доказателства, а за това си има органи и ред по които е нужно да се изпълнят.

Може ли да се смята, че детето е отвлечено, ако бащата го е отвел на неизвестно за мен място, крие това място, крие телефони и всякакви начини да се свържа с детето, и отказва да го върне коректно, и си го връща когато му скимне, и буквално го захвърля? - Направи оплакване до полицията. Има си процедура
Как да удостоверя това със свидетели, ако детето липсва с дни и понякога седмици, в неизвестна посока, неизвестно какво му се случва, без контакт с други хора и с мен включително? Това може ли да се смята за отвличане, и как да процедирам, ако за пореден път бащата е скрил детето от мен за неизвестен период време, отказвайки ми контакт с детето, като очевидно не се грижи добре за детето, защото детето се страхува да отива при него, и не иска да го вижда после? - по същия начин

Опитайте се да ми дадете съвет, който е в полза на детето, което се оплаква от тормоз в подобна ситуация. Не мислете за мен, любовницата или бащата. Мислете за интересите на пострадалото дете. - това и правим, но ти самата е необходимо да алармираш инстанциите за да може да се задействат процедурите.
sisi19
Потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 16:49

miriam написа:казах ти , детето се взема , смяна на родителските права и спешно се спасява от теб.
няма друг начин, аз поне не виждам
голям зор да се завреш на бившия в къщата , абе ти да не си решила да крадеш нещо от там?! много си напъната , направо си ми съмнителна.... :lol:

Нямам зор никъде да се навирам.

Дойде ми частен съдия-изпълнител, и открито и пред свидетели ме заплаши, че ще ми вземе детето и ще го отведе при бащата. Бащата не се е вясвал две години, след случката с оплакването на детето. По-горе го описах, но ще повторя, бащата е изискал изпълнителен лист срещу мен, че съм пречела на контакта му с детето, това след като две години липсва на хоризонта. Нито съм го търсила, нито нищо. Сега се сетил.....и понеже в предишните години спретваше онези номера, да "отвлече" детето и аз да не знам със седмици къде е, да ми прекъсва телефони, и контакта с детето....

Сетил се, значи, но по мръсния начин. Нищо добро не очаквам от това. Особено след закани от негова страна какво щял да направи и на мен и на детето, и след случката с опит да ни убива.

На мое място, и ти щеше да се чудиш какво ще стане, ако такъв баща отведе детето в дома си. Искам да взема мерки и да съм наясно, за да мога да си защитя детето от ново насилие. Нямам желание да го намирам убито или тормозено отново. Мисля, че е мое право и мое задължение да съм адекватна и да осигуря всяка възможна защита на детето си.
bea-999
Потребител

Мнениеот sisi19 » 10 Май 2009, 16:56

bea-999, нали имаш адвокати. Задай тези въпроси на тях. Те ще ти кажат какви са процедурите.А пък ако се съмняваш в тяхните способности, седи и прочети малко законите, та да си знаеш правата и да видиш какво трябва да направиш.
sisi19
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 16:59

Искам да разбера, мога ли да вляза в дома на бившия, при оплакване от детето за извършен тормоз и насилие? Как да официализирам оплакването, ако детето е вътре в дома му и телефоните са изключени, той отказва да ми каже официално адреса (знам го от детето, детето ми описа всичко буква по буква), и да ми даде уверения, че се грижи добре за детето? Отказ от уведомяване и информация за състоянието на детето, отказ да вдига телефоните, отказ да зачита моите родителски права, правото ми да знам добре ли е детето и какво му се случва, основание ли е да го обвиня, че пречи на упражняването на моите родителски права, основание ли е за иск, какъв иск, основание ли е в ситуация на насилие да се влезе в дома му, особено ако детето е изолирано там, без достъп до мен?

Според мен не можете да влезете в дома на бившия Ви съпруг при оплакване на детето за извършен тормоз или насилие. Следва да се обърнете към Агенцията за закрила на детето (мисля, че така се казваше - дано да не бъркам) или, при данни за престъпление, към съответната районна прокуратура в района, в който биншият Ви съпруг живее и в който Вие твърдите, че се упражнява физически тормоз и насилие над детето. Можете да се обърнете към полицията, когато смятате, че в този момент (в който се обръщате към тях) над детето се упражнява насилие и има непосредстевна заплаха за живота или здравето му. Тогава полицията може да влезе в жилището на бившия Ви съпруг и да предотврати (евентуално съществуваща) непосредствена заплаха за живота или здравето на детето. Естествено, ако се окаже, че такава няма, последиците са за Вас - като нищо бившият Ви мъж може да Ви спретне дело за клевета или набедяване в престъпление.
Отказът му да вдигне телефона не е неправомерен - това е неговото време за лични контакти и без доказателства (ДОКАЗАТЕЛСТВА, а не Ваши впечатления) за извършено насилие или други неправомерни действия с детето, всеки друг негов "отказ" си е защита на неговите права да се вижда и общува с детето си. Той му е баща, ако сте забравили това.
Тези негови действия не са основание нито да го обвините, нито за иск за ограничаване или лишаване от родителски права. Последните две мерки се прилагат само при поставяне в опасност на личноста, възпитанието или здравето на детето (не се спирам на имуществото, защото сама казвате, че сте разделени отдавна, така че тази хипотеза едва ли е приложима при Вас).
system
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 17:04

sisi19 написа:Искам да разбера, мога ли да вляза в дома на бившия, при оплакване от детето за извършен тормоз и насилие? [*] - не, ти не можеш, но можеш да опишеш какво се случва пред соц. служби, и да изискваш от тях те да установят проверката, когато детето е при бащата.Те си знаят каква е процедурата.

Как да официализирам оплакването, ако детето е вътре в дома му и телефоните са изключени, той отказва да ми каже официално адреса (знам го от детето, детето ми описа всичко буква по буква), - заведи детето на психолог, той ще констатира дали има някакви вреди спрямо него, от каква степен са и така на татака.

Отказ от уведомяване и информация за състоянието на детето, отказ да вдига телефоните, отказ да зачита моите родителски права, правото ми да знам добре ли е детето и какво му се случва, основание ли е да го обвиня, че пречи на упражняването на моите родителски права, основание ли е за иск, какъв иск, основание ли е в ситуация на насилие да се влезе в дома му, особено ако детето е изолирано там, без достъп до мен? - всичко това став с доказателства, а за това си има органи и ред по които е нужно да се изпълнят.

Може ли да се смята, че детето е отвлечено, ако бащата го е отвел на неизвестно за мен място, крие това място, крие телефони и всякакви начини да се свържа с детето, и отказва да го върне коректно, и си го връща когато му скимне, и буквално го захвърля? - Направи оплакване до полицията. Има си процедура
Как да удостоверя това със свидетели, ако детето липсва с дни и понякога седмици, в неизвестна посока, неизвестно какво му се случва, без контакт с други хора и с мен включително? Това може ли да се смята за отвличане, и как да процедирам, ако за пореден път бащата е скрил детето от мен за неизвестен период време, отказвайки ми контакт с детето, като очевидно не се грижи добре за детето, защото детето се страхува да отива при него, и не иска да го вижда после? - по същия начин

Опитайте се да ми дадете съвет, който е в полза на детето, което се оплаква от тормоз в подобна ситуация. Не мислете за мен, любовницата или бащата. Мислете за интересите на пострадалото дете. - това и правим, но ти самата е необходимо да алармираш инстанциите за да може да се задействат процедурите.

Всичко това вече съм го правила, резултат няма.

Сега съм изкарана лошата и зла майка, която отказва контакт на бащата с детето. Идват ми със заплахата, че съм длъжна да "дам" детето в дома на бащата, според съдебното решение, и това в ситуация, в която той две години не иска и да чуе за детето, и изчезна в буквалния смисъл на думата.

Нямам нищо против да се виждат, но искам да дам на детето защита и сигурност. Нямам желание да го виждам тормозено отново. Искам детето да може да ме вижда и чува, искам да се уверя, че няма да има насилие, че няма да бъде неглижирано и тормозено. Мисля, че са нарушени моите родителски права, докато бащата ме държи изолирана и не ми дава възможност да чувам и виждам детето, докато е при него. Казах му, че нямам нищо против да се виждаме на обществени места, но той се разхили жлъчно и каза, аз искам детето с престой в къщи, защото на публично място ще е за половин час. А аз какво съм виновна? Той настоява да заведе детето в дома си. Както вече казах, искам само да се уверя, че детето е защитено, и да имам възможност да съм наблизо, за да мога да го защитя. Имаме заплаха, че ще бъдем убити от същия този баща. пак не отпадало правото му да вижда детето. Значи, заради неговото право да вижда детето, ние трябва, аз и детето, да рискуваме нормалния си живот и сигурността си? Да търпим такова грозно отношение, лъжите, изнудването, и останалите гнусни негови поведения? А нашето право на сигурност и нормален живот къде е?

Като се уверя, че детето е на сигурно място и никой не му желае злото (това е мое абсолютно право и задължение, някой ще оспори ли моето право да се грижа за детето????) какъв е проблема да се виждат? Но той отказва начините, които предлагам, и които са само в полза на сигурността на детето, и се опитва да налага ултимативно изолация на детето в собствения си дом, вероятно с цел нов тормоз. За какво му е нужна тази изолация, за нови мръсотии и тормоз? Така ли се държи баща, който добре се грижи за детето? Ако наистина се грижи добре за детето, какъв е проблема да покаже добрите си грижи?

Скрил е телефоните си, сменил ги е. Купил си е нова кола, на която не знам номера, не знам как изглежда. Крие си адреса, и какво се случва в дома му. Не знам къде води детето, и какво му се случва. Всяка майка на мое място ще откачи от притеснение, особено със заплахата, че щял да ни убива, мен и детето.

Попитах кротко за законови начини да дам нормален живот и сигурност на детето, а бях изкарана ревнивка, и обсебена. Ами ако утре си намеря детето увредено, тормозено, бито, или дори убито? Кой ще бъде отговорен, и кой ще ми върне детето, ако му е причинено нещо такова? Трябва ли да се чака детето да пострада отново, за да се чуе гласа ми, и ако детето пострада отново, пак аз ли ще бъда изкарана виновна, че не съм го защитила?
bea-999
Потребител

Мнениеот miriam » 10 Май 2009, 17:11

я вземи изплюй камъчето , има ли вече дело за смяна на родителските права?
колко пъти го намира ти това дете "убито"?!
какво като не му знаеш номера и марката на новата кола?

Ами ако утре си намеря детето увредено, тормозено, бито, или дори убито? Кой ще бъде отговорен, и кой ще ми върне детето, ако му е причинено нещо такова?

ама това случвало ли се е , или бръмчи яко като възможна хипотеза само в твоята глава?! ти по принцип случвало ли се е да чуваш гласове , да виждаш образи ?жено , стегни се и се лекувай....и затвори малко таз уста че си развинти китката от писане , не можем да ти смогнем тука поголовието :roll:
miriam
Потребител

Мнениеот sisi19 » 10 Май 2009, 17:11

bea-999 - като си направила всички тези неща, значи е необходимо да има протоколо, експертизи, заключения, становища и др., който се наричат ДОКАЗАТЕЛСТВА. Предоставяш ги в съда и това е. Всички ти казваме едно и също. Друга процедура НЯМА.
Последна промяна sisi19 на 10 Май 2009, 17:19, променена общо 1 път
sisi19
Потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 17:16

Можете да се обърнете към полицията, когато смятате, че в този момент (в който се обръщате към тях) над детето се упражнява насилие и има непосредстевна заплаха за живота или здравето му.

Аз как ще узная, че се случва нещо на детето, ако детето е на неизвестен за мен адрес, ако нямам телефон за връзка, ако детето е изолирано от мен?

Как ще дам уверения и доказателства, че детето е тормозено отново, за да извикам полиция точно в момента на извършване на тормоза? Тук има логически абсурд. Да наема частни детективи ли?

Как детето ще ми съобщи, че му се случва нещо нередно, след като бащата лично се е погрижил детето да няма възможност да ми се оплаче?

Горните действия вече съм ги извършила, както казах по-горе, без резултат.

Бях изкарана зла и лоша, че искам да се уверя (в което не виждам нищо лошо), че за детето се полагат добри грижи.

Когато ми го върнат тормозено и съсипано, ще е късно да се грижа за такива неща, ще мога само да се оплача на същите безхаберни органи. Дори после да им търся отговорност (кой ли ще се трогне....колкото намериха Съвестин...), ще се поправи ли детето, ако му е причинено нещо лошо, и по каква логика всички вярват, че е маловажен тоя тормоз, който му се причинява? Значи, щом бащата си е прикрил злите намерения, изведнъж правата на детето и сигурността му нямат вече значение?

А детето? Защо никой тук не даде съвет, как да се защити самото дете? Законът предвижда ли някаква каквато и да е защита на децата от безсъвестни и безотговорни родители? Ако детето не иска да вижда баща си заради тормоза, не са ли нарушени неговите права на спокоен и сигурен живот? По каква логика сигурността на детето изобщо не се отчита, и никой не мисли за това, и всички са така загрижени за безхаберния баща, който не се сеща с години за детето си, и като щракне с пръсти, детето било длъжно да изпълнява, нищо че не желае да ходи в дома му заради тормоза, на който е било подлагано?
bea-999
Потребител

Мнениеот sisi19 » 10 Май 2009, 17:21

колко ти е голямо детет?????
sisi19
Потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 17:25

sisi19 написа:bea-999 - като си направила всички тези доказателства, значи е необходимо да има протоколо, експертизи, заключения, становища и др., който се наричат ДОКАЗАТЕЛСТВА. Предоставяш ги в съда и това е. Всички ти казваме едно и също. Друга процедура НЯМА.

Има ги, да.

Всичко това е направено. Независимо от думите на детето, казани публично, независимо от всички тези неща, съответните органи нищо не правят.

Независимо от доказателствата, че му е причинен тормоз. Независимо от заплахата за убийство. Независимо от всичко направено, и всички свидетели и разговори. Изглежда, на никой не му пука за децата.

Пак питам, нима сигурността на едно дете е толкова маловажна, че трябва да бъде насилено, убито или тормозено, за да има основание да се повдигне ново обвинение?

Независимо че досегашните обвинения са доказани, колко пъти още трябва детето да бъде тормозено, и какво трябва да се случи, убийство ли? Това ще върне ли детето, ако все пак се разбере, че наистина има насилие, и че майката е била в правото си да търси защита?

Постфактум, след извършен тормоз и може би още по-лоши неща, аз трябва да се кефя ли, че съм излязла права? А сега излизам лоша, защото при всички доказателства, правата на един безотговорен баща са над всичко, дори над правото на детето на сигурен и спокоен живот?

Като му осигури добри грижи, и като покаже добро отношение и нормални условия, кой ще му откаже да вижда детето? Трябва да съм луда, за да гоня съвестен и свестен баща! Всичко, което искам, е да видя добросъвестна грижа от негова страна, а не измама, шантаж, изнудване и съдии-изпълнители със заплахи! Да се погрижи за детето, да дойде с блага дума, да дойде по добрия начин! Кой ще му откаже тогава да си вижда детето?

Аз не възразявам на правото му да вижда детето! Аз възразявам на злоупотребата с това право, за да се извършва тормоз над детето! Правите ли разлика между двете?
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 17:26

Защо никой тук не даде съвет, как да се защити самото дете? Законът предвижда ли някаква каквато и да е защита на децата от безсъвестни и безотговорни родители? Ако детето не иска да вижда баща си заради тормоза, не са ли нарушени неговите права на спокоен и сигурен живот? По каква логика сигурността на детето изобщо не се отчита, и никой не мисли за това, и всички са така загрижени за безхаберния баща, който не се сеща с години за детето си, и като щракне с пръсти, детето било длъжно да изпълнява, нищо че не желае да ходи в дома му заради тормоза, на който е било подлагано?

Прегледах темата и установих, че съвети за защита на детето са ви дадени от колегите. Страхувам се, че Вашият въпрос в действителност е - как да бъде отстранен бащата от живота на детето Ви. Много позната картинка. Лепвате на бившия си мъж квалификацията за "безсъвестен" и "безотговорен" родител и очаквате всички тук да се просълзят на историята, която представяте, и да бъдат обладани от гняв към безхаберния според Вас баща. Дразни Ви това, че детето търси контакти с баща си, че иска да се вижда с него, а не да отдели цялото си внимание на Вас и новия Ви избраник, към когото може би непременно трябва да се обръща с "татко". Това, че детето "не желае" да ходи в дома на баща си, го казвате Вие. Питахте ли изобщо детето за това ? Съмнявам се.
И сега се дразните от това, че не чувате и не прочитате във форума това, което Ви се иска. Доколкото разбрах, и съдът Ви е отрязал. Не се ли замисляте, че проблемът може да е във Вас ? Едва ли. Много по-лесно е да се обвинят даващите неудобни отговори, отколкото да потърсите причината там, където според мен съществува - във Вас самата.
Приятен ден !
system
Активен потребител

Мнениеот bea-999 » 10 Май 2009, 17:32

sisi19 написа:колко ти е голямо детет?????

Сега, на 12.

Абсолютно е в състояние да изразява нуждите и желанията си.

Щом детето иска контакт с мен, бащата по каква причина отказва? Не е ли това нарушение на моите родителски права, същите в съдебното решение от развода? Аз също имам родителски права, да напомням ли? Отказът му да ми даде контакт с детето, когато детето е при него, как се наказва, особено ако е систематичен?

Криенето на детето, и всички други номера. Излиза, че закона е на негова страна, за да ни тормози и изнудва в моя дом, а аз ще бъда изкарана виновна, ако не му дам контакт и виждане на детето. Какво следва в обратния случай, ако той отвлече и скрие детето от мен и отказва да ме пусне до детето?

Ако крие дома си и обстоятелствата, и всичко това, за да не мога да реагирам, ако отново се извърши насилие? Следващото извършено насилие може да не е безопасно за детето! Имаме заплаха за убийство, и аз и детето!
bea-999
Потребител

Мнениеот system » 10 Май 2009, 17:45

Щом детето иска контакт с мен, бащата по каква причина отказва

Детето Ви е казвало, че иска, или Вие си въйобразявате това. Дали е искало в действителност ?
не е ли това нарушение на моите родителски права, същите в съдебното решение от развода?

Не. Съдът е определил на бащата режим на лични контакти с детето. Приел е, че с това не се нарушава упражняването на Вашите родителски права.
Аз също имам родителски права, да напомням ли? Отказът му да ми даде контакт с детето, когато детето е при него, как се наказва, особено ако е систематичен?

Не се наказва, защото с този отказ бившият Ви съпруг не е нарушил Вашите родителски права. Проумейте най-после, че детето не е Ваша собственост - то си има баща и има право необезпокоявано от Вас да общува с него.
Имаме заплаха за убийство, и аз и детето!

Лъжете, госпожо.
system
Активен потребител

ПредишнаСледваща

Назад към Семейни казуси