Здравейте!!! Преди около година и половина започнаха нашите ужасни,среднощни проблеми със съседите ,живеещи над нашия апартамент.Сина на съседката /15-тина годишно момче/,нещо психяса,полудя.Стои затворен денонощно в стаята си ,която се явява точно над спалнята ни.Дневният му режим е абсолютно противоположен на нашия:през деня е в покой,а след полунощ,та чак до сутринта, започва да буйства-скача,чука,хвърля предмети по пода и всичко това е съпроводено със нечленоразделни звуци и смях,които ни тормозят почти ежедневно-също като във филмите на ужасите..
Въпреки проведените разговори с майката, с молба да спре по някакъв начин този тормоз над нас,както и потърсената помощ от полицията..резултат не само,че няма но и нещата се влошават.
Въпросът ми е: Има ли някакъв начин,или институция /освен съдебната/, при етажно съжителство,съседи с такива психически проблеми,да бъдат принудени да не пречат на околните за техния нормален начин на живот?Надявам се някой да ни помогне в този неразрешим вече години наред казус!!!
- Дата и час: 22 Ное 2024, 11:16 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
луд съсед
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
11 мнения
• Страница 1 от 1
Re: луд съсед
Можете да искате от Общото събрание евентуално да го изгони - макар, да е непълнолетен.
Друг вариант е настаняване за принудително лечение - чрез районния съд и при участие на неговите близки.
Трети вариант е да се сигнализират клиника по психиатрия и неврология и т.н.
Друг вариант е настаняване за принудително лечение - чрез районния съд и при участие на неговите близки.
Трети вариант е да се сигнализират клиника по психиатрия и неврология и т.н.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
Абе я си купете едни тапи за уши и проблема изчезва! Че иначе ако тръгнете да се разправяте , току виж майката ви връчи детето Вие да се оправяте с него!
- REVOLUTION
- Активен потребител
Нито може да попадне в някоя клиника /при наличие на майка,която "уж" се грижи за него/,нито Общото събрание на входа /имайки предвид народопсихологията на нашенеца т.е. нали не е на неговата глава/ оправят дереджето.Що се отнася за съвета с тапите - то те отдавна са в експлоатация и това за което споделям тук е "въпреки тях"...Представете си за какъв среднощен ужас става дума...Вече си мисля,че ние сме наред да "превъртим",ако някой не застави тези хора да спрат с тормоза!
- gao
- Нов потребител
Обадете се в така наречената Агенция за закрила на детето.
Главното ръководство е в централата на Социалното министрество - на гърба на Централна баня в София има една уличка "Триадица", която е отстрани на ЦУМ.
Де факто се влиза в Министерски съвет, но откъм улица Триадица - там се влиза отляво в една приемна на въпросната Агенция за закрила на детето.
Обяснявате случая - като акцентирате на обстоятелството, че детето е 5 годишно - купете си фъстъци преди това и го произнесете така - пет - годишно (разбира се това е шега).
Но при всички положения сезирайте общината, Агенцията за закрила на детето и ако трябва други органи.
Вършат работа, специално Агенцията е като линейка - ще го въдворят в приют нонстоп.
Главното ръководство е в централата на Социалното министрество - на гърба на Централна баня в София има една уличка "Триадица", която е отстрани на ЦУМ.
Де факто се влиза в Министерски съвет, но откъм улица Триадица - там се влиза отляво в една приемна на въпросната Агенция за закрила на детето.
Обяснявате случая - като акцентирате на обстоятелството, че детето е 5 годишно - купете си фъстъци преди това и го произнесете така - пет - годишно (разбира се това е шега).
Но при всички положения сезирайте общината, Агенцията за закрила на детето и ако трябва други органи.
Вършат работа, специално Агенцията е като линейка - ще го въдворят в приют нонстоп.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
подписка от живущите във входа , една жалба драматична и в прокуратурата ;
удивлява ме че сте чакали година и половина....
не забравяйте да лъжете в жалбата като роми и да го посочите като изключително опасен за живущите във входакажете че ви напада плюе удря и т.н. -ако на вас ви е неудобно да сте толкова долен и безпринципен ползвайте адвокат
напишете ли че си стои заключен и само вдига децибелите в стълбището-спукана ви е работата-приспахте дежурния прокурор;
днес съм вбесена , платих данъците , да ме убодеш ще пусна оцет , сипете нещо
удивлява ме че сте чакали година и половина....
не забравяйте да лъжете в жалбата като роми и да го посочите като изключително опасен за живущите във входакажете че ви напада плюе удря и т.н. -ако на вас ви е неудобно да сте толкова долен и безпринципен ползвайте адвокат
напишете ли че си стои заключен и само вдига децибелите в стълбището-спукана ви е работата-приспахте дежурния прокурор;
днес съм вбесена , платих данъците , да ме убодеш ще пусна оцет , сипете нещо
- miriam
- Потребител
Сипваме вече - какво трябва:
Собиески
Перцовка с мед
други.
Собиески
Перцовка с мед
други.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
благодаря ти , ти внесе ли девшурмето?
- miriam
- Потребител
Да внеса само уточнение - действието се развива не в София,а във Варна /това във връзка с упътването за АЗД, за което благодаря!/. Мисля ,че съвета на miriam е добър,само дето не ми е ясно, как да стане това с подписката...,защото проблема се разиграва на 1-ви и 2-ри етаж от 9 етажна сграда с 26 апартамента.Никой не иска да става лош за нещо,което е далеч от него и не го касае.То само ние сме потърпевши и съседите от 3-ти етаж,но те твърдят,че при тях шумовете са по-приглушени - /то е естествено:чукането и скачането е на пода т.е на нашите глави!!!/.Само такава една жалба до прокурора,дали няма да свърши работа??
- gao
- Нов потребител
Тази седмица внесох една жалба по въпроса до прокурора,та да видим сега какво ще стане ...Въпреки,че уж влезе в положението ми дежурната прокурорка,все пак не пропусна да ми се жалва,че и нейните съседи слушали високо музика,но била безсилна да направи каквото и да е..Така,че въпреки предупреждението което ще направи на съседката,едва ли това ще сложи край на мъките ни...Писмено ще бъда известена от прокуратурата за развоя и след това ще атакувам др.служби!!!Тези закони защо въобще се сътворяват в тази наша България?Каква Европа,бе...за никъде не е тази държава!!!
- gao
- Нов потребител
Прокурорът се свързваше в съзнанието на хората с тоталитаризъм. Затова ние лековато отменихме тази наредба за прокурорската намеса и тенденцията е към съдебно дело.
Не мога да коментирам нито за прокурорската намеса, нито против.
Прогнозата ми е, че след 13 години, ще получите разрешение на проблема си.
Така, че - например, заделете си една бутилка от любимата си колекция за след 13 години - 2022 година ще е плодоносна.
Не мога да коментирам нито за прокурорската намеса, нито против.
Прогнозата ми е, че след 13 години, ще получите разрешение на проблема си.
Така, че - например, заделете си една бутилка от любимата си колекция за след 13 години - 2022 година ще е плодоносна.
- ivan_lawyer
- Старши потребител
11 мнения
• Страница 1 от 1
|
|