начало

Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС Пленумът на ВСС стартира втора процедура за избор на шеф на ВАС

луд съсед

Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.

луд съсед

Мнениеот gao » 29 Апр 2009, 17:31

Здравейте!!! Преди около година и половина започнаха нашите ужасни,среднощни проблеми със съседите ,живеещи над нашия апартамент.Сина на съседката /15-тина годишно момче/,нещо психяса,полудя.Стои затворен денонощно в стаята си ,която се явява точно над спалнята ни.Дневният му режим е абсолютно противоположен на нашия:през деня е в покой,а след полунощ,та чак до сутринта, започва да буйства-скача,чука,хвърля предмети по пода и всичко това е съпроводено със нечленоразделни звуци и смях,които ни тормозят почти ежедневно-също като във филмите на ужасите..
Въпреки проведените разговори с майката, с молба да спре по някакъв начин този тормоз над нас,както и потърсената помощ от полицията..резултат не само,че няма но и нещата се влошават.
Въпросът ми е: Има ли някакъв начин,или институция /освен съдебната/, при етажно съжителство,съседи с такива психически проблеми,да бъдат принудени да не пречат на околните за техния нормален начин на живот?Надявам се някой да ни помогне в този неразрешим вече години наред казус!!!
gao
Нов потребител

Re: луд съсед

Мнениеот ivan_lawyer » 29 Апр 2009, 18:26

Можете да искате от Общото събрание евентуално да го изгони - макар, да е непълнолетен.

Друг вариант е настаняване за принудително лечение - чрез районния съд и при участие на неговите близки.

Трети вариант е да се сигнализират клиника по психиатрия и неврология и т.н.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот REVOLUTION » 29 Апр 2009, 18:27

Абе я си купете едни тапи за уши и проблема изчезва! :lol: Че иначе ако тръгнете да се разправяте , току виж майката ви връчи детето Вие да се оправяте с него! :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот gao » 30 Апр 2009, 18:08

Нито може да попадне в някоя клиника /при наличие на майка,която "уж" се грижи за него/,нито Общото събрание на входа /имайки предвид народопсихологията на нашенеца т.е. нали не е на неговата глава/ оправят дереджето.Що се отнася за съвета с тапите - то те отдавна са в експлоатация и това за което споделям тук е "въпреки тях"...Представете си за какъв среднощен ужас става дума...Вече си мисля,че ние сме наред да "превъртим",ако някой не застави тези хора да спрат с тормоза!
gao
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Апр 2009, 18:33

Обадете се в така наречената Агенция за закрила на детето.

Главното ръководство е в централата на Социалното министрество - на гърба на Централна баня в София има една уличка "Триадица", която е отстрани на ЦУМ.

Де факто се влиза в Министерски съвет, но откъм улица Триадица - там се влиза отляво в една приемна на въпросната Агенция за закрила на детето.

Обяснявате случая - като акцентирате на обстоятелството, че детето е 5 годишно - купете си фъстъци преди това и го произнесете така - пет - годишно (разбира се това е шега).

Но при всички положения сезирайте общината, Агенцията за закрила на детето и ако трябва други органи.

Вършат работа, специално Агенцията е като линейка - ще го въдворят в приют нонстоп.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот miriam » 30 Апр 2009, 18:50

подписка от живущите във входа , една жалба драматична и в прокуратурата ;
удивлява ме че сте чакали година и половина....
не забравяйте да лъжете в жалбата като роми и да го посочите като изключително опасен за живущите във входакажете че ви напада плюе удря и т.н. -ако на вас ви е неудобно да сте толкова долен и безпринципен ползвайте адвокат
напишете ли че си стои заключен и само вдига децибелите в стълбището-спукана ви е работата-приспахте дежурния прокурор;
днес съм вбесена , платих данъците , да ме убодеш ще пусна оцет , сипете нещо :D
miriam
Потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 30 Апр 2009, 19:11

Сипваме вече - какво трябва:

Собиески

Перцовка с мед

други.
ivan_lawyer
Старши потребител

Мнениеот miriam » 30 Апр 2009, 19:55

благодаря ти , ти внесе ли девшурмето? :lol:
miriam
Потребител

Мнениеот gao » 03 Май 2009, 18:53

Да внеса само уточнение - действието се развива не в София,а във Варна /това във връзка с упътването за АЗД, за което благодаря!/. Мисля ,че съвета на miriam е добър,само дето не ми е ясно, как да стане това с подписката...,защото проблема се разиграва на 1-ви и 2-ри етаж от 9 етажна сграда с 26 апартамента.Никой не иска да става лош за нещо,което е далеч от него и не го касае.То само ние сме потърпевши и съседите от 3-ти етаж,но те твърдят,че при тях шумовете са по-приглушени - /то е естествено:чукането и скачането е на пода т.е на нашите глави!!!/.Само такава една жалба до прокурора,дали няма да свърши работа??
gao
Нов потребител

Мнениеот gao » 15 Май 2009, 17:20

Тази седмица внесох една жалба по въпроса до прокурора,та да видим сега какво ще стане ...Въпреки,че уж влезе в положението ми дежурната прокурорка,все пак не пропусна да ми се жалва,че и нейните съседи слушали високо музика,но била безсилна да направи каквото и да е..Така,че въпреки предупреждението което ще направи на съседката,едва ли това ще сложи край на мъките ни...Писмено ще бъда известена от прокуратурата за развоя и след това ще атакувам др.служби!!!Тези закони защо въобще се сътворяват в тази наша България?Каква Европа,бе...за никъде не е тази държава!!!
gao
Нов потребител

Мнениеот ivan_lawyer » 15 Май 2009, 17:38

Прокурорът се свързваше в съзнанието на хората с тоталитаризъм. Затова ние лековато отменихме тази наредба за прокурорската намеса и тенденцията е към съдебно дело.

Не мога да коментирам нито за прокурорската намеса, нито против.

Прогнозата ми е, че след 13 години, ще получите разрешение на проблема си.

Така, че - например, заделете си една бутилка от любимата си колекция за след 13 години - 2022 година ще е плодоносна.
ivan_lawyer
Старши потребител

Назад към Етажна собственост