- Дата и час: 21 Дек 2024, 11:38 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
придобиване по наследство
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.
|
|
8 мнения
• Страница 1 от 1
придобиване по наследство
Здравейте Имам следния въпрос.Моята майка придобива по наследство къща и апартамент от нейните родители, като единствено дете тя ги наследява.След нея единствено дете съм и ги наследявам аз и ако не е починал преди нея моя баща.Придобито по такъв начин наследство по добрия вариант ли е или да бъде направено чрез дарение.Подчертавам, че съм единствено дете и от двете страни и други с които да успорвам няма.При развод съпруга ми ще има ли право на тези имоти? Ако стане нещо с мен ще наследи ли нещо или всичко ще остане за сина ми? Посъветвайте ме какво да правим и кой вариант е най добър за узаконяване на имотите?
- mileva741
- Нов потребител
Re: придобиване по наследство
Имуществото придобито по време на брака чрез дарене или наследяване не става СИО, т.к. се счита, че другият съпруг няма принос за придобиването. Ако стане нещо с Вас и все още не сте разведени съпругът ви ще получи част равна на частта
на всяко дете.
Трудно е обаче да се каже кой от двата варианта е най-удачен, понеже не са извесни всички обстоятелства по казуса. КОнсултация с адв. е необходима.
на всяко дете.
Трудно е обаче да се каже кой от двата варианта е най-удачен, понеже не са извесни всички обстоятелства по казуса. КОнсултация с адв. е необходима.
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Много благодаря за бързия отговор. Ще посъветвам майка ми да направи консултация с адвокат, но понеже сега предстои вадене на нов нотариален акт исках да знам дали да ми ги прехвърли чрез дарение направо на мен или да си останат на нейно име по наследсво да ги неследя.Нямам нищо против спрямо съпруга ми, но всеки родител мисли най доброто за своето дете.
- mileva741
- Нов потребител
law_master написа:Имуществото придобито по време на брака чрез дарене или наследяване не става СИО, т.к. се счита, че другият съпруг няма принос за придобиването. Ако стане нещо с Вас и все още не сте разведени съпругът ви ще получи част равна на частта
на всяко дете.
принципно е така, но след 10 г. съвместен семеен живот дали половинката на надарения/наследилият съпруг не е в правото си да иса от съда да установи дали придобитото от другия чрез арение и наследството не би следвало да се включи в СИО
- mypoints
- Потребител
И точно, когато мислиш, че знаеш отговорите... Животът променя въпросите!
-
778899 - Активен потребител
На какво основание?
- city-m
- Младши потребител
mypoints написа:law_master написа:Имуществото придобито по време на брака чрез дарене или наследяване не става СИО, т.к. се счита, че другият съпруг няма принос за придобиването. Ако стане нещо с Вас и все още не сте разведени съпругът ви ще получи част равна на частта
на всяко дете.
принципно е така, но след 10 г. съвместен семеен живот дали половинката на надарения/наследилият съпруг не е в правото си да иса от съда да установи дали придобитото от другия чрез арение и наследството не би следвало да се включи в СИО
ехе колега, нали за СИО е необходим съвместен приност, а не изтичане на време. Законът е катогоричен тук
...И те така...
-
law_master - Активен потребител
Майка ви наследява,но не е на нейно име.ТЯ МОЖЕ да прави сделки с имота си без съгласието на съпруга си,докато не е променила нотариалния акт.
Детето ви обаче,при вашата смърт/да не дава господ/е ваш наследник с баща си/ако не сте разведени/.
За друго консултации с адвокати.
Детето ви обаче,при вашата смърт/да не дава господ/е ваш наследник с баща си/ако не сте разведени/.
За друго консултации с адвокати.
-
namakak - Потребител
8 мнения
• Страница 1 от 1
|
|